Livet er kort….hva gjør vi da?

Livet er kort

Jeg begynner å bli gammel og kanskje du også. Når jeg tenker meg om … alle som lever ennå blir eldre hver dag. En dag gamlere ..en måned gamlere osv. Folk dør omkring oss og plutselig kan det også skje med oss. Vi er ikke uunnværlig.

Hva gjør vi da?  Døden er virkelig selv om vi vil ikke tenke på det, men det skjer og vi må ha det i tankene mens vi lever.  

Men det må ikke hindre oss til å leve livet til de fulle. Vi må ikke la døden hindre oss til å tilføre liv i hverdagen vår. På den måten slipper vi å tenke på livet vårt som vi ikke levde til det fulle på grunn av vi var redd til å utforske det eller ta sjanser. Alle vil dø en dag, men det viktigste er at vi ikke har kastet ut livet vi fikk tildelt.

Hvem er det du ser opp til? Den person som du vil gjerne bytte med ditt liv? Vil du virkelig bytte ditt liv med noen andre? Bytte med vellykkede, fine, berømte og rike mennesker? Men vi ser jo bare på media de glanse bildene. Som oftest, det som publiseres på media er bare det beste tidene i ens liv. Men bak dørene kan  det være tårer, smerter, utfordringer, nederlag, tapt osv.

Så jeg tenker på at det er veldig viktig å være seg selv for uansett hvor vi drar hen, har vi bare oss selv. Det er jo greit å være inspirert av noen, men vi må ikke kopiere andre manns liv. Vi må bane vår egen vei og lage vår egen suksess. Våre talenter tilhører oss, og vi kan gjerne bruke dem for vi kan ikke låne andres. Det er alltid rom for forbedringer.

Og det er bedre å gå den veien vi har lyst til å gå enn å følge veien som vi tror andre vil at vi skal gå. Uansett hvor hardt den veien vi ferdes…den er vår og vi kan gjerne elske den, lære, feile og reise opp igjen.

Andre folk vil legge merke til  hva vi gjør selv om vi ikke utbasunerer de på media. Hvordan vi lever våre liv kan inspirere noen eller fa andre til den å gå den gale veien. Vi kan bli dømt, tråkke på, blir heiet eller oppmuntret. Uansett, vi må bare fortsette å gjøre det beste ut av livene våre.

Folk i disse dager er alltid opptatte. Med hva er det vi er opptatt med? Hva har vi i hendene våre 24/7? Jeg for min del kunne ikke vært foruten min telefon. Jeg skriver bønn og andakter på min telefon, lese og lage blogginnlegg, lese nyheter, lytte på lydbøker, lage lister av ting jeg skal gjøre og kjøpe og skrive hva jeg gjorde for dagen osv. Hele mitt liv ligger nesten på min telefon. Alt ble dokumentert der og bildene blir lagret der. Derfor jeg må alltid minne meg selv at det er også liv utenom telefon så jeg slipper å angre på den dagen jeg skal stå foran Gud i himmelen og blir spurt hva jeg gjorde med mitt liv. Jeg kommer til å skjemmes til å fortelle at jeg har vært veldig opptatt med min telefon.

 Vi kan selvfølgelig bruke vår telefon til å spre den gode nyheten, hjelpe andre med inspirerende ord, og være i kontakt med andre folk. Telefonen vår kan faktisk tjene oss hvis vi bruker den rett.

Dagens ord: For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, han skal finne det. Matteus 16:25

 

 

7 kommentarer
    1. Fint innlegg! Noen ganger tenker jeg at noe i livet skulle vært annerledes, men jeg kunne aldri tenke meg å bytte liv med noen.

      1. Takk for at du synes det. Da jeg var barn, i ungdomstiden og litt i voksen alder da alt var tøft, kunne jeg tenke meg å bytte liv med noen som har det bedre. Men ikke nå:)

    2. Jeg er fornøyd som det er. Og viktig som du sier. Leve nå 🙂 Jeg blogget før på mobilen. Men må si det er ikke det den brukes særlig til lenger. Synes det blir for smått. Har skjedd noe med oppsettet synes jeg, så det er knotete å få til. Men bruker den til mye annet. Vi skulle nok legge den vekk litt mer. Jeg vil heller ikke bytte med noen. Mitt liv.

      1. Jeg skjønner deg Frodith for Du har et flott liv:)
        Ettersom jeg bruker mobil til å ta bilder, for meg er det lettere å laste bilder derifra. Men av og til redigerer jeg innlegget på PCen min:)

    3. Leve nå – selv hvor vanskelig det er 🙂 Døden kommer – like så sant som alt liv som kommer, hver eneste dag. Bare litt vanskelig å tenke på at en selv også forsvinner helt, en dag. Enn så lenge lever vi! klems

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg