Den utstøtte

Hvilken kategori?

I vårt samfunn, bruker vi å sette menneskene i forskjellige kategorier:

 Rike, fattige, syke, kjendiser, tiggere, alkoholikere, narkomane, arbeidsledige, ansatte, handikappede, prostituerte, friske, vellykkede osv.

 Hver og en tilhører en eller flere av disse gruppene.

I løpet av min levetid, har jeg vært innom mange av disse kategoriene: Jeg har vært fattig, en tigger, syk, arbeidsledig, handikapp, utstøtt, fortapt osv. Men jeg har også vært vellykket, heldig, og har nå arbeid, har rikelig med mat på bordet, har hus og hjem og er lykkelig. Men fortsatt strever jeg med helsa.

I menneskelig synspunkt, ønsker vi alle å tilhøre de som er rike eller kanskje berømte, ikke de som  er syke og de ​​som er arbeidsledige. Vi ønsker ikke å være en utstøtt. Men noen er ikke så heldige, og de endte opp som en del av de ikke så populære gruppe av mennesker.

Men, hvordan behandler vi de mindre heldige enn oss? Hvordan takler vi hvis vi havner i en elendig situasjon?

 Hva med Gud? Hva ville Jesus ha gjort?

Det er også flere kategorier som de kristne (personlig forhold med Gud), ikke troende, de muslimske og mange andre religionene. Ordet Bibel skremmer hvis noen eller et kjedelig tema for andre. Det kan jo være interessant for de som søker sannheten da. For meg er Bibelen en kiste av skatt. Guds ord!

I Bibelen er det en historie om en mann som var ustøtt:

Luke 5:12-13 Det var en mann som var full av spedalskhet.  Da han fikk se Jesus, kastet han seg ned med ansiktet mot jorden og bønnfalt ham: Herre, om du vil, du kan gjøre meg ren. Jesus rakte ut hånden og rørte ved han. «Jeg vil,» sa han., « bli ren!» Med det samme var spedalskheten borte. 

Se på det! Jesus trengte ikke egentlig å røre denne mannen med spedalskhet. Han kunne bare si noen ord og mannen ville bli helbredet.  Men Jesus viste mer omsorg ved å røre ham. Det har ikke vært noen som hadde gjort det mot denne mannen pga. hans sykdom. Han trengte sårt å bli berørt. Jesus ga det han trengte mest. Å bli elsket og leget. Det fleste mennesker liker å bli berørt. At noen tar i rundt oss eller gi oss en klem når vi har det vondt. I disse koronatider, er det blitt omvendt. Vi skal vise omsorg ved å ikke gi en klem til andre. Og vi savner den berøringen.

Kan du forestille deg følelsen av den utstøtte? Å være spedalsk førte til at ingen ville ha noe med ham å gjøre. Redd for å bli smittet. Men Jesus, som er Gud, gjorde og helbredet ham. Og jeg tror at fra da av ble mannen overveldet av Guds kjærlighet. Tårene strømmet på hans en gang sårede ansikt. Plutselig var han ikke en utstøtt lenger. Han fikk tilbake livet sitt. For en forandring! Jeg tror jeg ville bli veldig glad hvis jeg kan være et verktøy for en utstøtt til å få hans eller hennes liv tilbake? Blir du?

Å skrive dette innlegget fikk meg til å gråte fordi jeg har vært en gang en utstøtt i samfunnet. Jeg var en av de som var uheldige. Jesus rakte ut en hånd til meg og løfte meg opp fra den gjørmete gropen jeg var inne og hadde gitt meg et nytt liv. Det er derfor, jeg skriver dette innlegget. For å fortelle at Jesus virkelig kan forandre liv. Han forandret mitt liv som den mannen med spedalskhet. Og nå er det min tur til å nå ut og gi en hjelpende hånd.

I disse tider er det ikke naturlig å møte en med spedalskhet på gata, fordi sykdommen kan nå kureres. Men de prostituerte, tiggere, hjemløse, alkoholikere, narkomane er fortsatt overalt. Folk som kanskje bare trenger noen til å lytte til dem og bli trøstet. Folk som er utstøtte. Jesus viste et eksempel. Hva om vi prøver å nå ut og tilbyr en hjelpende hånd? Et snev av kjærlighet? Guds kjærlighet gjennom oss? Og se andre gjennom med Guds kjærlige og barmhjertige øyne? Gjør det som Jesus?

Hva slags tanker har du om innlegget?

Jeg er vel ikke for sent?

Hei på deg! Yes, jeg rakk å dukke opp her i bloggverden og hilse til dere for påsken er ferdig. Du skjønner, matmoren hadde ikke helsa til å gjøre meg ferdig før påske, men heldigvis klarte hun det nå og nå sier jeg god påske til alle:)

Mormoren hadde heklet mammaklær for meg. Hun tror vel at jeg bli fort gravid i påske. He he.

Jeg mangler fortsatt navn. Kan du gi meg et navn da?

Hilsen,

Frøken kanin

Ps. Jeg kom fra denne boka

TØRREM BUKTA

Strålende vær den dagen og da må sussebassen luftes. Vi kom til slutt på dette bestemmelsested etter at mannen har kjørt feil. Han påsto at veien han kjørte var riktig selv om jeg sa at den var ikke. Men jeg sa at at han kan bare kjøre, så får jeg nyte landskapet. Kjøring som skulle ta en halv time ble til over en time. Men det var ikke så farlig for sammen med sussebassen kan jeg kjøre til verdens ende.

Nå er vi på vei ditt og jeg tar bilder underveis. På toppen av fjellet som du ser er også en tur plass  (Kopparen). To og en halv kilometer stigning. Jeg spurte mannen min om vi kunne dra dit isteden, men han sa at vi ikke har helsa til det. Og han har rett!

et glimt av Tørrem bukta

En liten bru å krysse.

Kjerringa ville ha  en selfie og ville sitte på gelendre

Det er en gapahuk der hvor man kan grille. Gratis ved.

Utsikten

Fikk lyst til å bade…men det blir for kaldt og jeg hadde ikke tenkt å drukne heller. 

Jeg hadde med meg utifriluft sitte underlag, sjokolade og Thermos med buljongsuppe. 

Vi satt der lenge og nøt utsikten mens vi drakk suppe og spiste sjokolade. Det var deilig. Følte at jeg hadde det godt.

Til slutt, en selfie.

Nå ser jeg at solen titter frem. Det var ikke meldt fint vær, men det kan hende at værmeldinga slår feil. Kanskje ble det en liten tur for meg i dag også:)

Hva slags planer har du i dag?

Granny Bunny

God morgen til deg. Påskeuke og det er flere som ha ferie akkurat som meg. Og når man har ferie, så har man litt tid til å drive med hobbyer. 

Jeg liker å hekle og strikke litt, ikke mye på grunn av vonde skuldre og hender. Og da jeg fant denne oppskrift av “Granny Bunny”  ble jeg glad fordi den kan jeg lage fordi det er ikke veldig stort. Passe fint for meg. Og hvis du får lys til å gjøre det, her er linken.

Lykke til:)

Koronaåret

Det smittes overalt med koronavirus. Og her i bloggverden ble man også smittet av å dele noen bilder og opplevelser i korona året og jeg ble smittet:)

Ideen er fra Vibbedille

Her var et vinterbilde 2020. 

April 2020 Fisketur med sussebassen

Dagen etterpå. Mistet min eldste datter på grunn av coronavirus. Sorgens tid. Takknemlig for alle som viste omtanke gjennom blomster og varme ord.

Mye byturer sammen med mannen min til ulike undersøkelser. Jeg har vært mye syk pluss sorgen.

Tur til Ytterøya for å besøke søsteren til min man. Finner livsglede midt i sorgen.

Spiste mye ute ved vatn

Naturen hjelper med alt.

Besøkte kirker. Her er en av dem.

I nærheten av kirken

Besøkte en engel sammen med søsteren.

On the road med min mann

Besøkte Dovrefjell

Besøkte datteren vår I Oslo.

En av turene sammen med turgruppe fra Hysnes Fort.

Bakstein

Brettingen Fort

Fjelltur

Besøkte havarert skip

Og brukt butikk

Besøkte havfruen

Høsttur

Besøkte et museum

November måned

Frost

Tur med de eldre

Jul med datteren

Arbeid med de eldre

Vinter igjen 2021

Solnengang

Og nå er det vår.

Har du blitt smittet av koronaåret?

Ha en fin dag:)

ER DET NOE Å VÆRE TAKKNEMLIG FOR?

English text below

Vær takknemlig?

Hvordan kan man være takknemlig når hver dag er en kamp som skal vinnes?

Hvordan kan man være takknemlig når man ikke engang kunne besøke kjære på grunn av coronaviruset?

Hvordan kan man være takknemlig når man ikke har noen jobb i det hele tatt og uten penger?

Hvordan kan man være takknemlig for tapet av nærmeste?

Hvordan kan man være takknemlig i smerte, sykdom og ensomhet?

Hvordan kan Gud befale oss å være takknemlige under alle problemene vi møter hver dag?

Vi sier kanskje at det er ganske lett for ham å være takknemlig når han har alt, men det gjør vi ikke. Han er allmektig, men vi er svake. Han er Alfa og Omega, men livene våre er korte. Her i dag, men kan være borte i morgen. Han kan skape alt, men det kunne vi ikke.  Han har visdom som ingen kan fatte, men vår er begrenset. Han kan se fremtiden, mens vi vet ikke om vi kan se morgendagen i det hele tatt?

Hva kan jeg være takknemlig for i det hele tatt?

Vel, jeg kan takke Gud fordi jeg fortsatt lever i dag.

At selv om jeg har kamp hver dag, kjemper Gud med meg.

Ja, jeg mistet en datter som jeg elsker på grunn av coronaviruset, men hun har det flott i himmelen nå. Hun lider ikke og hun har alt hun trenger. En dag møtes vi igjen.

Jeg plages med smerter og jeg er svak, men han lovet at når jeg er svak, er jeg sterk med ham. Han er min trøst. Det er jo en bagatell i forhold til hva Jesus måtte lide for min og din skyld.

Selv om jeg ikke er Gud og ikke en skaper, men Gud har gitt meg hender for å skape gode gjerninger. Kreativitet for å gjøre noe av det jeg hadde fått. For å gjøre alt vakkert med hvordan jeg ser dem. Se alt i Guds øyne som gjør alt vakkert i sin tid.

Jeg kan være takknemlig for alle problemene jeg møter hver dag fordi det hjelper meg å vokse og stole på Gud som har løsningene på alle mine problemer.

Og han lovet at hvis vi bare søke hans rike først og hans rettferdighet, vil skal få alt i tillegg. At vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. For hver dag har nok med sin egen plage. Matteus 6:33

ALLE TING SKAL VI FÅ?

Hvis vi trenger visdom, fred, ledelse, tålmodighet, utholdenhet, styrke, veiledning, tilgivelse, evig liv, mat, innsikt og kunnskap, kan vi bare komme til Gud. Han lovet at alle ting vil bli gitt til oss hvis vi søker hans rike” først. Så, virus eller ikke, kan vi møte alt med Gud!

Be thankful you asked?

How can one be thankful when every day is a battle to be won?

How can one be thankful when one could not even visit loved ones because of the coronavirus?

How can one be thankful when one has no job at all and with no money?

How can one be thankful for the loss of loved ones?

How can one be thankful amid pain, sickness, and loneliness?

How can God command us to be thankful during all the problems we encounter every day?

We might think that it is quite easy for Him to be thankful when He has everything, but we don’t. He is all-powerful, but we are weak. He is The Alpha and Omega, but our lives are short. Here today but can be gone tomorrow. He can create everything, but we could not.  He has the wisdom that no one can fathom but ours are limited. While He can see the future, we don’t know that we can see tomorrow at all?

 

What I am to be thankful for actually?

Well, I can thank God because I am still alive today.

That although I have battles every day to be won, God fights with me.

Yes, I lost a daughter because of the coronavirus, but she is having the time of her life now in heaven and lack nothing at all and suffer not. One day, we will meet again.

I am in terrible pain and I am weak, but He promised that when I am weak, I am strong with Him.

Although I am not God and not a creator, but God has given me hands to create good deeds. Creativeness to make something of what I had given. To make everything beautiful with how I see them. See everything in God’s eyes who makes everything beautiful in His time.

I can be thankful for all the problems that I encounter every day because it helps me grow and trust God who has the solutions for all my problems.

And He promised that if we just seek His kingdom first and His righteousness, all things will be added unto us. Matthew 6:33

ALL THINGS?

If we need wisdom, peace, provisions, patience, endurance, strength, guidance, forgiveness, everlasting life, food, insights, and knowledge, we can just come to God. He promised that ALL THINGS will be given to us if we SEEK HIS KINGDOM” first. So, virus or not, we can face everything WITH GOD!