Bære hverandres byrder

Bære hverandres byrder? Har ikke vi nok av våre? Etter å ha lest verset nederst, stilte jeg spørsmålene til Gud.

Høres vanskelig ut for meg å forstå eller sette ut i praksis, fordi jeg er en type person som ikke ønsker å legge mine byrder på andre mennesker fordi jeg tror at hver og en har mer enn nok av sine egne byrder å bære.  Er du som meg? Tenker du det samme?

Men da minnet Gud meg om disse ordene fra hans skrevne ord: 

Da gikk det opp for meg at Gud forstår at som mennesker, det vil være for tunge for oss å bære så mye belastninger. Det er derfor han sa at vi kan kaste våre bekymringer på ham fordi han bryr seg om oss. Det er et teamarbeid. Han ønsker at vi skal jobbe sammen med han. Jeg tror det er best at han skal være lederen vår. For han vet hva son skal skje i fremtiden og har alt under kontroll uansett hva menneskene synes.

 Derfor trenger vi ikke å være bekymret for noe. For en lettelse! Nå kan vi bære hverandres byrder og gi det videre til Gud.  Jeg tror at Gud kan lede oss eller legge alt til rette for oss når vi kommer til han med alt i bønn og takknemlighet. Han kan lede oss til hvordan vi kan være til hjelp for hverandre og for de personene som han sender inn i våre liv som trenger assistanse. Vi kan gi en støtte til andre, med Guds styrke og kjærlighet i oss.

Jeg ble minnet av Gud i 2. Kor 12:9. Det står:

Min nåde er nok for deg, for min kraft fullendes i svakhet. Derfor vil jeg helst rose meg av min skrøpelighet, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg.

For meg betyr det at jo mer svakere vi blir, jo mer vil vi motta Guds styrke og kraft. Er ikke det fantastisk?

Så hva slags byrder du bærer? Hvis du gir byrdene dine til Gud, han skal bære den også for deg hvis Du tror på Han og tok imot hans tilbud om tilgivelse og frelse. Jeg gir i hvert fall mine byrder til Gud for jeg klarer det ikke alene.

For meg, er jeg glad for at jeg ikke trenger å bære alene alle mine byrder. En av byrdene mine er at noen av mine nærmeste har ikke ennå overgitt sitt liv til Gud. Jeg tenker på de som går den gale veier, for eksempel ledere som bruker makt for å få viljen sin. I tillegg, venner som blir tiltrukket mer av de glitrende lysene i denne verden enn lysets kilde. For ikke å nevne de som er kjært for meg som har vanskeligheter i livet økonomisk, psykisk og fysisk. Og sist, men ikke minst; mine kamper i hverdagen. Nå vil det ikke være mine kamper. Det vil være våre kamper, med Gud som leder. Han kan lede meg å triumfere.

Bønn: Tusen takk Far at du forstår hva vi går igjennom og du ønsker å være en del av våre kamper og lidelser. Da kan vi være glade. Vi kan også seire i vanskelighetene og leve våre liv i det fulle og fred i sinnet. I Jesu navn, jeg ber. Amen

Blogget i dag:

FØRSTE GANG PÅ SKI, LAGE SNØMANN OG BETALE RESTSKATT

 

Første gang på ski, lage snømann og betale restskatt

En strålende vinterdag igjen hos meg i dag. Sola skinner og snøen glitrer. Og god morgen til deg:)

Natten hadde ikke vært god fordi jeg våknet i 2 tiden og sovnet bare noen minutter i sekstiden. Men jeg må finne livsglede i dag likevel.

Tja…jeg har en stor oppgave i dag hvor jeg må finne ut hvorfor jeg må betale restskatt på nesten 10 tusen kroner når jeg fikk mindre utbetalt i fjor fordi jeg kun  fikk AAP lønn i de siste månedene. Og pengene jeg tjente fra bloggen var bare 1329kr. En stor gåte for meg.

Ellers i går hadde jeg funnet glede å lage snømann sammen med barnebarnet og at både han og moren fikk prøve å gå på ski første gangen. Det var ikke mye snø, men nok for at de fikk prøve seg utenfor døren.

Det ble lettvint middag etterpå:)

Etter middagen dro jeg til posten for å postlegge noe i posten og treffe en venninne for en kopp te/ kaffe. Og vi skravlet og skravlet til nesten stengetid av stedet der vi møt:) Herlig stund.

Har du gode planer i dag?

Fikk du tilbakebetalt skatt eller må du betale tilbake?

Vanskelig valg!

God morgen fra “Happy Castle.” Her hos meg kom det igjen masse snø, men sola skinner litt i horisonten, så kanskje snøen smelter løpet av dagen.

Ellers….”love is all around me,” ettersom mannen min er kommet hjem, men jeg sliter med ” pain is all around me and so the feeling goes.” Livet mitt minnet meg “Wet, Wet, Wet sangen.  Hays….

Anyways, jeg skal ha et møte med NAV i dag. Legen min hadde sagt at jeg kunne søke uføretrygd ettersom hun kunne ikke gjøre noe mer for at jeg blir frisk av fibromyalgien. Hun sa at jeg  bør akseptere  tilstanden min og jeg må lære å leve med det. Men det er en stor sorg for meg å gi opp jobben min som jeg elsker så mye. Innerst inne har jeg håp om å bli fortsatt frisk. Men hva skal jeg gjøre da når jeg strever nok til å klare hverdagen min? I går hadde jeg bedt til Gud om kunne få om ikke annet en smertefri dag for jeg har utålålig smerter dag ut og dag inn. Smertestillende  tabletter som jeg tar har masse andre bivirkninger at jeg kunne ikke spise de hverdag heller. Opps…det er ikke meningen å klage for jeg har mye å være takknemlige for. Bare noen ganger…skriker smerter mer enn andre ting.

Jeg får heller konsentrere blikket i de fine naturen rundt meg og tiden sammen med familien min.

Ønsker deg en fin dag.

Se mamma! Det snør!

Se! Mamma…det snør:) Datteren min som er på besøk fra Filippinene var himla glad fordi hun fikk se snø igjen. Og vi fikk laget to små snømenn:)

Begge to var  glade for å få oppleve snøen igjen.

Og vi må selvfølgelig ha minner om snødagen:)

Gjett om vi ble så glad å få gå ut i frisk luft etter noen dagers regn.

Avsluttet med typisk norsk middag. Kjøttkaker i brunsaus og potet:)

Har du hatt en fin dag?

 

Blikkfang

I går så jeg en del ting som fanget blikket mitt. Jeg synes de er artige.

Se på de!

Og vårblomstene. Herlig!

Men i dag er det vinter igjen….

I dag kommer sjømannen hjem og jeg gleder meg:)

Avslutter med dagens sitat

Hva slags planer har du i dag?

 

Familieliv!

God morgen til deg fra “Happy Castle.” Jeg fant ut at jeg skal vise meg litt her i bloggen slik at jeg ikke blir glemt:)

Det stormer her hos meg akkurat nå. Har vært dårlig vær i flere dager og vi har vært innestengt. Men  innimellom skinte sola og vi benyttet anledningen til å gå en tur i nærområde. Min datter og barnebarn koser seg i kulden:)

Stedet heter Uthaug. Her er Guldteig brygge.

Vi gikk en tur i moloen. Bilder derifra.

Med dette ønsker jeg deg en fin dag.

The heart

Reflection: As I understand from the verse, it implies for the believers to be willing and has a heart that desires to serve. Not so easy for people nowadays. Probably most of the people wanted to be served than to serve. But as we want to be like Jesus who came to be a servant and a Savior…then we should follow Jesus’ example. Since God has given everyone, different talents, and resources, we can share whatever we have in order for the church to grow like what the disciples did after Jesus had been resurrected from death.

Probably, God just asking us to do small things or bigger things. Maybe a simple act of kindness or a work that we should sacrifice a lot to push through. But God is faithful. He would not give something we could not bear. And if is too heavy, we just lean on HIM.

Prayer: Father, you know that one of my passions is to write and to share insights from You and prayer. And to be able to do so, I need clear eyes and mind and fingers that won’t ache much as I write. Help me Lord to serve you with the gift that You had given me. Help me to use my mouth to proclaim the GOOD NEWS, Help me to choose to serve you today with everything I do. I pray in Jesus’ name. Amen