Guinness World Record

Verden er full av ting som kan få oss til å undre. Vi blir fascinert og sette spørsmåls tegn om det vi ser er sant eller ikke. 

Slik opplevde jeg da jeg var på besøk sammen med en av mine døtre og familien hennes på dette stedet i København i Denmark  i år. 

Mannen er veldig langt og jeg kommer sikkert til å se ut som en dverg ved siden av ham.

Glemte hva denne mannen skulle forestille:)

Hva med damens midje her?

Den sjukkeste afroen:)

Verdens høyeste bygninger

Kanskje den  gamleste mann som har levd?

Harry Potter

Bilder taler for seg selv. Tenk på alle nålene på hodet:)

Eldste  mannlige stripper

Den bredeste munn

Den må ha rørt den største gryta:)

Den største cupcake som ble bakt

Ville du bli klipt av denne  mannlige frisør?

Trangt om plassen:)

En video opptaker?

Enn du? 

Har du vært på dette stedet?

Når man ikke kan snakke!

 

 

NÅR MAN IKKE KAN SNAKKE
Jeg som bruker mest munn til arbeid….plutselig fikk problem med å snakke. Og jeg som er så glad i å snakke. Snakker til og med meg selv og synge til meg selv når ingen hører. Jeg ble ikke hindret til å snakke, bare hvis du tror det.

BLE SYK
Torsdags kveld kjente jeg at kroppen min var i ulage. Jeg begynte å få vondt i halsen. Ja, ja, tenkte jeg. Det går nok over. Men natt til fredag ble det verre at det var til og med vondt å svelge ned både det ene og det andre. Vondt å snakke og hele kroppen verket.
Jeg gurglet med Corsodyl til jeg kastet opp og gurglet varmt vann som jeg tilsatte salt, men det hjalp ikke.
Hva skulle jeg gjøre da? Ville ikke ta fri fra arbeid i går fordi jeg syntes synd på de eldre som går glipp av dagens trim og bingo. De så frem til det. Måtte prøve likevel å være på jobb.

PÅ ARBEID
Jeg tenkte at hun jeg jobber sammen med kan ta pratingen den dag og jeg kunne bare gjøre andre ting. Det var litt uvant fordi det er jeg som regel som har ansvar for pratingen på grunn av det er jeg som har ansvaret på aktivitetssenter der jeg jobber. De eldre undret på hvorfor jeg ikke snakket som jeg pleide å gjøre. Jeg pekte på halsen som var inntullet med skjerp. Og de forsto
Jeg kunne selvfølgelig snakke litt, men det gjorde vondt i halsen at jeg valgte å ti stille. Og jeg gestikulerte med hender og pekte, ristet med hodet og skrev beskjeder. Min arbeidskollega ble bingooppleser og jeg hjalp de eldre med å finne tallene på bingobrettet, de som har problem med å finne de. Det ble ikke trim, men spill hvor jeg kunne bare peke og notere poengtallet. Heldigvis var det fredag. Og når arbeidsdagen var ferdig, var jeg også helt ferdig.
Hjemme, var det ingen å snakke med fordi min sjømann har reist om bord og selv om jeg savnet han…var jeg glad for å få være alene. Og da var det bare å finne bingen og snorke.

BEDRE
Nå er det lørdag og jeg hadde sovet veldig mye og føler meg litt bedre etter å ha drukket flere liter med ingefær te blandet med sitrongress og sitron.
Fikk til og med heklet et par grytekluter og klar til å prate når det er mulighet til det.

Enn du? Blir du plaget med vondt hals særlig når det blir kaldere i luften?

Arbeidende hender!

Hva slags hender har du?

Fine, skrukkete, disformert eller ru?

Hva bruker du hendene til? 

Det er vel vanskelig å forestille seg uten hender.

Vel, det finnes noen som ble født uten hender selvfølgelig og det er vel ikke å foretrekke.

For hender trenger vi til å kunne utføre arbeid hverdag. Fra når vi står opp til vi skulle legge oss. 

Jeg jobber med de eldre og det er en del av arbeidet mitt er å trene de funskjonene de eldre fortsatt har og i dag var det fargelegging av ulike bilder. 

Ferdig arbeid og førnøyde arbeidende hender. Disse bildene blir hengt på veggene.

Vår ” Wall of fame”:

Liker du å fargelegge?

 

Bestefar

 

BESTEFAR
For en som ikke har vokst opp med en bestefar er dette ordet fremmed for meg.

Min farfar døde før jeg ble født, min morfar bodde langt unna. Og den tiden da jeg var barn, var det ikke bare å reise å besøke morfar og mormor for vi ikke har råd til det.

Vi måtte ha penger til mat på bordet først. De få gangene jeg hadde truffet min morfar, snakket han nesten ikke til meg. Han var den som skulle høres og han så strengt ut. Fikk også beskjed at jeg måtte holde meg rolig ellers kan han bli sint og slår meg. Da viste ikke jeg hvordan å ha en ordentlig bestefar som jeg kunne sitte på fange i eller en som kunne skjemme meg bort. Har bare sett dem på film.

HVA MED MINE BARN?

Så bli jeg mor selv og mine barn ble også født uten farfar. Riktignok levde min far ennå da (morfar), men ettersom han var både blind og døv var det vanskelig for mine barn å forholde seg til han. Og nå er det ingen besteforeldre som lever både for meg og mine barn.

 

VAR DET ET SAVN?

Jeg hadde ikke tenkt over det før nå egentlig. Hadde vel nok med mine utfordringer i livet at jeg hadde ikke tid til å fundere på det før nå. Og ikke hadde jeg spurt mine barn heller. Kanskje jeg skal gjøre det?

Ettersom jeg jobber på et sykehjem, har jeg mulighet til å jobbe med mange eldre menn. Hvordan var de som besteforeldre? Vel, jeg får litt innblikk i livene deres før når vi mimres litt.
Faktisk er det spennende å snakke med dem. Og jeg får en spesiell connection med noen av dem at jeg opplever å ha en bestefar noen ganger.

Enn du? Har du gode minner om dine besteforeldre? Hvordan var dem?

 

 

Elsker du meg ikke?

Er du ikke glad i meg?

En handikappet jente med en ben protese ble motløs pga. hennes tilstand og ønsket at hun kunne avslutte behandlingen hos fysioterapeuten som var for smertefullt.
En dag, da hennes far insisterte på at hun skulle fortsette med behandlingen, falt hun i armene hans og spurte: “Pappa, elsker du meg ikke slik som jeg er?” Faren vet hvordan hun har det og derfor tok i rundt henne og svarte: «Ja, elskede, jeg elsker deg slik som du er, men jeg elsker deg så høyt til å la deg forbli som du er ”

Har du spurt?

Hvis du er som meg, så ville du ha sikkert spurt Gud om det samme spørsmålet.
Jeg har spurt Gud:
Er du ikke glad i meg?
Hvorfor har jeg alltid smerter over hele kroppen min?
Hvorfor ga du ikke gi meg en fin stemme slik at de andre ikke får vondt i øre når jeg prøver å synge?
Hvorfor skjedde forferdelige ting med meg?
Hvorfor ble ikke mine bønner besvart?
Hvorfor livet er så urettferdig?

Hvorfor problemene og vanskelighetene tar aldri slutt?

 

Kanskje du spør:
Hvorfor finner jeg ikke den rette mannen / kvinnen?
Hvorfor finner jeg ikke en jobb som passer meg?
Hvorfor hjelper du meg ikke? Jeg er fattig, trengende, deprimert og hjelpeløs?
Hvorfor er jeg syk?
Hvorfor ble mishandlet?
Hvorfor er jeg fet, tynn eller stygg? Listen er uendelig.
Det er så mange hvorfor, og da spør vi Gud: ” Elsker du meg ikke?”

 

Men hva om Gud spør oss det samme spørsmålet?
Er du ikke glad i meg?

Hvorfor tror du ikke på meg?
Hvorfor adlyder du ikke mine ord?
Hvorfor hjelper du ikke de trengende?
Hvorfor verdsetter du ikke mine gaver til deg?
Hvorfor går du dine egne veier?
Hvorfor jukser du, lyver, snakke bak andre manns rygg og såre dem?
Hvorfor stoler du ikke på meg?
Og jeg tror listen vil være uendelig med tanke på hvordan egentlig et menneske er.


Gud elsker oss akkurat slik som vi er, med svakheter og alt det hele. Han elsker oss selv om vi sliter med synd. Han har tilgitt og akseptert oss fordi vi tok imot Jesus Kristus som frelseren vår. Men han elsker oss så mye derfor han lar oss ikke være som vi er.
Herren ønsker å hjelpe oss i vår kamp mot synd og gjennom våre lidelser. Han ønsker å utvikle vår karakter, slik at vi ble mer lik Kristus.
Så når vi møter livets vanskeligheter, husk at Gud elsker oss. Han ønsker at vi skal bruke vanskelighetene og prøvelser vi opplever til å bli bedre mennesker. Vi må ha denne sannheten i tankene. Stol på Herren og fortsette å gjøre de gode.

Derfor, skal de som lider når det er Guds vilje, overgi sin sjel til den trofaste Skaper og gjøre det gode. 1 Peter 4:19. 

Tror du at Gud elsker deg?

 

Ble lurt igjen!

Jepp! Det har vært lørdag og jeg hadde fri fra arbeid, men hjemme ventet husvask. Denne gangen gikk husvasken fort unna, fordi jeg og minn mann skulle kjøre en tur til Orkanger for å spise sushi. Han googlet litt og fant en restaurant som serverer sushi. Vi gledet oss mye til det.

Moon kina restaurant som serverer sushi

 

Det byttet mellom sol og regn under kjøreturen. Nesten en og halv time en vei med ferje fra hjemstedet vårt.

 

Var innom kjøpesenteret først før vi dro til Kina restaurant. Vi kom litt tidligere.  Åpnings tiden er kl. 15.00.

På shoppingsenteret var det litt underholdning.

Her er inngangen til kina restaurant

 

 

 

Det var ikke mye folk ennå inne. Men de kom etterhvert.

 

Vi fikk meny, men vi så ikke noe sushi rett og spurte servitøren, men hun sa at de har slutttet med det. Vi ble jo selvføgelig skuffet, men vi var sultne og bestilte derfor annen retter fra deres meny. 

De burde jo oppdatere på deres nettside om det egentlig slapp folk å bli lurt.

Maten vi bestilte

Maten smakte veldig godt og vi var fornøyde likevel.

Dro hjem etterpå og handlet sushi pakke på Rema!  Det ble sushi likevel:)

 

Enn du? Liker du sushi eller har du spist sushi før?

Avslutter med dagens sitat:

Se kildebildet

source

Jentebølgen

 

Har du hørt om ” Jentebølgen” før?

Jeg har hørt om det i flere år og i år skulle jeg prøve det. Ville utfordre min gamle skrott til å være med på noe som gir stor gevinst. Nemlig å kunne gi til et godt formål. Overskuddet går til sykehusklovnene som gjør en fantastisk jobb for barn på sykehus. I tillegg,  å gå noen kilometer gir helsegevinst. Det var også snakk og en del gaver å gi bort. Det fristet mye:)

På arbeid ble vi utfordret til å være med og vi skulle kle oss ut i hippie drakter. Vel, de andre hadde både bestilt drakt eller sydd, men jeg kom ikke lenger enn å rote i skapet mitt. Og da jeg så at i tillegg var det meldt både kuling og regn, fant jeg ut at det var best å ha på seg regnklær. Fant en blomster krans og en parykk og en gammel solbrille. Og vips, var jeg klar. Jeg med den gule regnfrakken:)

Fikk besøk av to sykehusklovnene som også skulle være med på løpet. Vi skulle gå fire og en halv kilometer.

Men før det var det litt oppvarming. Og jeg som var sliten fra før etter en arbeidsdag, ble enda mer sliten. Lurte på om jeg i det hele tatt kommer til å klare å gå den lange marsjen etterpå i regnet og kuling.

Men, sta som jeg var,  bestemte jeg meg for å klare det.

Her var vi på vei ut av arenaen.

og vi sprang for halve livet

Men hvor herlig det var fordi det kom både sol og regn og vi blir omringet av regnbue. Herlig

Vi var innom sykehjemmet ( min arbeidsplass) for å glede beboere og det heiet på oss alle sammen og ble så glad å få sett de fargerike damene.

Underveis var det drikkestasjonene hvor de serverte vann eller ikke vann:)

Og vi ble kronet som har de beste kostymene. Vi vant yogatime.

Avsluttet kvelden med middag på ” Hovde gård.”

Middagen består av kremet gresskarsuppe med husets focaccia, ovnsbakt kylling serveres med pasta og urtesaus og vaniljeis med skogsbær.

Det var den jentebølgen jeg har vært med på. Stolt av meg selv fordi jeg klarte det. Jeg var vått, svett og veldig sliten, men det var verdt alt strevet.

Enn du? Har du vært på ” Jentebølgen” før?

Ønsker deg en god lørdag:)

 

Den vakre natur

En hage av rettferdighet
av Susan Sampson,

Nå er det tid, nå er det den rette stunden;
Til Guds ære, det er den rette grunnen.
Nå er det tid, tid for å døde;
Synden i vårt hjerte, så vi kan bære grøde.

Våre hjerter er tørr og fattig jord;
Der er ingen skjønnhet eller vakre ord.
Ugress som selvrettferd, latskap og stolthet er kjent
Alle disse laster bør helst bli glemt.

Herre, dette var ikke din visjon:
En slik tørr og ugressfylt hage.
En velvannet hage ville du lage.
En utstilling av din herlighet for alle å se
Far, hjelp meg – jeg klarer det ikke alene;
Se på alt ugress som har fortrengt det pene.

 

Far hjelp meg å bryte opp hjertets grunn.
Ja, jeg må begynne med Ordet fra din munn.
For ditt ord er det jeg nå skal så;
Men bare du Gud kan gi vokster nå.

Jeg må så Ordet i mitt hjerte og sinn;
Og gjøre Guds lov til sannheten min.
Jeg må plante i mitt hjerte rettferdighetens frø;
Herren vil gi en vakker avling å høste.

 

Vi vil høste frukten av evig kjærlighet
Om vi er trofaste med utholdenhet;
som en velvannet hage vil våre hjerter bli;
som en kilde hvor vannet renner i det fri.

 

Frukten til den rettferdige er livets tre;
Eiker av rettferdighet til hans glede.
Så søk først hans rettferdighet og så ut;
Rop ydmykt til din Far – en mektig Gud.

Lønnen vil være så duftende og flott
Vakre blomster – kjærlighet, fred og alt godt!
Lovet være han som alene kan gi vekst!
Lovet være Herren –
For avlingen han har gitt;
Hundre ganger mer enn det som ble sådd!

Vi er heldig i Norge som er omringet med vakre natur. Og jeg tror du også får så mye glede av den.

Ønsker deg en god dag!

 

 

En solskinnende dag

I hvert fall ikke i dag, for det ser ut som himmelen har åpnet sine regnluker der oppi. Men det er greit at det ikke regner hverdag.

Sist lørdag var jeg på en “pleie kjærlighet dag” med mannen min og omgivelsen var passe perfekt til en kjærlighet tur.

Dette er et vannverk. Drikkevannet av folk som bor i nærheten. Jeg fikk lyst til å smake på vannet:)

Refleksjon i vannet forandrer seg minutt for minutt

Hva som er opp eller ned…vanskeilg å vite:)

Kuene beiter rundt omkring

Det er også gapahuk i nærheten

et liten fossefall

Flott utsikt

Vi begynte å gå herifra som heter Nes Kirke. Vannverket ligger noen kilometer unna, men det ble en veldig fint tur for meg og min sjømann.