Sagafossen og kirkegård

God aften til dere fra Happy home. Jeg har ikke fått tiden til å skrive et blogginnlegg for jeg har vært opptatt fra tidlig morgen med å chatte med familien på Filippinene og søndagsmøte som begynte klokka 11 i dag. Da jeg kom hjem var jeg så sliten at jeg sovnet på sofaen. Og når er jeg klar til å forsette med gårsdagen:)

Etter vi har vært på Martnan i går, kjørte vi litt rundt omkring og vi kjørte forbi denne fossen. ( Sagafossen) og jeg måtte bare ta bilder.

Jeg gikk sammen med en familie som var også på vei ditt og de skulke bade. Dem tåler kaldt vann sa de. Mannen i den familien sa til meg at alle som går ditt bader. Jeg sa at jeg skulle hente min mann først slik at noen kunne berge meg fordi jeg kunne ikke svømme:)

Vannet renner til denne elven

Brua over elven

Stedet er i nærheten av kirkegård hvor besteforeldre til Mr. Happy er begravd og vi dro ditt på besøk og  vannet graven med det samme.

Det er vakkert der. Det var plantet mye blomsterplanter ved inngangen.

Etter det dro vi til Mr Happys onkel som bor i nærheten:) Der er det ren Edens hage. Fortsetter i neste innlegg:)

Hvordan gikk dagen din?

 

 

Den nydelig dagen

Vel…on the road again eller dagens date med Mr. Happy. Sola skinner og det lovet godt denne dagen. Vi skulle til Rissa martnan.

Og når vi først er der, tok jeg gjerne bilde av Rissa kirken. Vakker kirke!

Så videre til martnan. Det var masse folk der.  Inngang: 50kr for voksne.

Og mån må betale mer hvis man har lyst til å leke med ballonger:)

Og å ri på hester

Han er populær:) Sikkert veldig varmt inne drakten:)

Tok bilder underveis.  Feil plassering:)

Masse boder som selger både gammel og nytt, håndarbeid og kunst

Jeg synes disse er artige:)

Ulike partier. Valg kampen er i gang. De fristet med mat og mere:)

Underholdning.  Seniordans blant annet.

Traff venner fra Marokko som solgte godterier og mye annet.

Etter å ha gått en runde, dro vi til bensinstasjon ( mindre kø) og spiste mat der. Dem har mye utvalg:)

Jeg kjøpte hjemmelaget syltetøy på Martnan:) Håper dem er god:)

Fortsetter til senere innlegg:)

Liker du å  dra til martnan?

Hva som opptar oss?

Hekta?

I disse dager, kry det av videoer fra ulike hold. Fra Tiktok, reelsvideoer, Instagram, Facebook, vlog og mye mer som opptar hver enkelte. For å ikke snakke om ulike hobbyer. Jeg meg selv har en blogg. Det krever mye tid å legge ut innlegg, redigere bilder, og lese andre innlegg. Det krever tid å ta vare på lesere som er allerede blitt venner gjennom bloggverden. Gjennom bloggen er jeg blitt inspirert av mange i bloggverden, men jeg har også blitt provosert og irritert av ulike innlegg.  

Skjerm

I tillegg, kan man se på uendelig serier på Netflix, Disney channel, HBO, Youtube, ulike TV kanaler også videre. For å ikke å snakke om ulike spill som man kan bli hekta av. Hvor er Gud i all disse? 

Det fikk meg til å tenke hvorfor vi blir opptatt av disse tingene. Vi vil ha oppmerksomhet, vi vil tilfredsstille oss selv og vi vil bli underholdt, eller vi vil tjene penger. Det er noen av grunnene. Det kan også være kjedsomhet eller man vil være med på alt som foregår.  

Hva som er bra?

Men ikke alt som vi ser eller opptatt av er bra for vår kropp og sjel. Med tanke på de timene vi bruker på disse tingene. Er disse tingene som styrer livene våre eller omvendt? Det er fort gjort å bli hekta av både av den ene og den andre.   Vi kan spørre oss selv om vi trenger disse tingene for å bli lykkelig?  

Vil du bli vis?

Dagens ord sier at vi skal søke omgang med de vise og at vi skal bli vis. En rettesnor til å gå etter. Vi kan spørre oss selv hvem vi kommunisere med i verden? Gjør dem oss vise, lykkelig, inspirert eller omvendt? Selvfølgelig det er lærdom i alle ting. Vi kan lære både gode, dumme, onde ting fra verden. Hva velger vi? 

Vi kan spørre oss selv om vi blir visere av tingene vi holder på med? Hva slags lærdom disse tingene gir til oss? Fører disse tingene oss nærmere Gud eller lenger fra Gud? Fører disse tingene oss nærmere familie eller venner? Blir vi lykkelig eller enda mer deprimerte av disse tingene som opptar oss? 

Mobiltelefon, pc og TV skjerm tar mye av tiden vår. Og det er det normale nå for tiden. Men det er opp til oss hva vi skal prioritere. Det minner meg om disse ordene fra Matteus 6:33-34

Og for deg som har det vanskelig:

 Hva synes du om disse tingene?

Mat og atter mat

Yes! I går kom pengene på konto (uførepensjon). Og da fikk jeg lyst til bruke litt av pengene og handlet mye godt på butikken:) Det blir 3 store poser. Jeg glemte å ta flere handlebag og da måtte jeg kjøpe dyre handleposer på butikken:)

Ettersom vår datter fyller 30 år snart og kommer på besøk kommende helg til oss, ville jeg bake kake til henne. Egentlig, vi er en familie som ikke feirer stort bursdagene. Men jeg tenkte at en kake må man ha. Fant denne oppskriften av en iskake og jeg handlet ingrediensene og laget den. Den må jo fryses ned og det passe fint å lage den flere dager på forskudd.

Den heter “Hjemmelaget iskake med smash.

Etterpå laget jeg middag og den heter Menudo. Filippinsk rett. Bilder av ingrediensene: svinekjøtt, pølser, poteter, gulrot, grønne erter, hvitløk, løk, tomatpuré, paprika og salt og pepper etter smak og en kopp vann. Og litt chili hvis du vil ha den litt sterkere og kjøttbuljong. Jeg brukte fiskesaus i tillegg.

Woket etter tur og spiste sammen med dampet blomkål:)

Bakte også en annen kake i går som heter “Favorittkake. Den var luftig og smaker vidunderlig sa Mr. Happy.

Ingredienser og fremgangsmåten:

8 egg

4 kopper sukker (piskes til eggedosis)

4 kopper mel

4 tsp bakepulver

2 tsp vaniljesukker ( siktes og blandes og has i eggedosin)

4 ss smeltet smør

2 kopper mel (kokes opp og has til slutt sammen med 1 ss mandeldråper og 1 ss sitrondråper)

Hakka mandler og perlesukker has oppå til slutt.

Stekes ved 175 grader i ca 50 minutter.

Jeg hadde ikke da mandler og perlesukker, men hadde kokesjokolade. Og da brukte jeg det som strø isteden og kaken ble kjempegod. Passer fint til ettermiddagskaffe og kan også fryses i porsjoner:)

og litt sunnere utgave:) Stikkelsbær vi fikk plukke hos naboen:)

Det ble en matvrak dag denne. I dag, spiser vi rester:)

Har du bakt kake i det siste?

Helgelandstrappa

Etter å ha klart turen til Vegatrappen, fikk Mr Happy lyst til å utforske mer trapper. Og denne gangen var det “Helgelandstrappen” han siktet mot. 

Info: Med sine 4000 trinn er Helgelandstrappa verdens lengste steintrapp. Den går fra elva Vefsna like utenfor Mosjøen sentrum, og opp til toppen av Øyfjellet, 818 meter over fjorden og byen under.

Vanskelighetsgrad: Middels krevende. De høye trinnene kan være uvant første gang og turen er forholdsvis lang
Avstand én vei: 3 km
Høydemeter én vei: 818 meter
Tidsbruk én vei: 1-3 timer

Jeg sa til han at turen kan ta ca. 1-3 timer ifølge info. Og med den farten og kondisjonen vi har, kommer det til å ta 6 timer bare på vei oppover. Og da vi må sikkert sove på toppen og går ned dagen etterpå. Og jeg som var fortsatt kaputt etter turen til Vegatrappen ville ikke gjøre det.

Jeg sa til han at han kunne bare gjøre det. Jeg blir bare nedi og venter på ham. 

Han ville prøve sa han og begynte å gå oppover.

Han tok litt bilder for å vise meg hvordan  trappen ser lenger opp.

Men han kom ikke lenger. Han gikk ned med en annen mann som også ga opp for det blir for tøft å gå opp den trappen. Jeg var bare glad for at Mr Happy ikke gjennomførte turen. Jeg tenkte på hjerte hans. Han sa at jeg hadde rett. Han kan ikke utsette livet bare for den trappen. Det er vel ingen skam å snu:)

Og dermed kjørte vi videre til Sandnessjøen. Neste destinasjon.

Over denne broen. Denne broen var stengt en stund da vi kjørte tilbake til Mosjøen igjen fordi det var veldig sterk vind den dagen.

Takk for titten og jeg deler med av ferien vår i de senere innleggene:)

 

 

Gamle hus i sjøgata

Her er del 2 av forrige innlegg  (sjøsiden del 1)

Sjøgata kalles vel dette stedet i Mosjøen.  Det består av gamle hus og bygninger.

 

 

Vil du vandre videre til Sjøgata?

Parken i sentrum

Inne parken i sentrum

Jeg synes det er bra at gamle ting ble bevart og de døde ble minnet.

Har du vært her og sett Sjøgata i Mosjøen?

 

Som dagene går

Nå som vi er hjemme fra kjøreturen i Helgelandskysten, har jeg igjen mulighet til å jobbe frivillig på sykehjemmet ved å gjøre ulike aktiviteter med de eldre. Når jeg er fin form og det var jeg i går. Jeg var først på sykehjemmet (kortidsavdeling) og hadde trim aktivitet og gode samtaler med de eldre der. Og det varmet mitt hjerte når det takket så mye og klappet for en trivelig stund sammen med meg. Gjensidig glede.

Etterpå var jeg på aktivitetssenter for å servere middag og ha litt allsang og bingo for hjemmeboende sammen med de andre frivillige.  

Her var jeg med nyinnkjøpte bluse på salg:)

 

Pyntet bordet med nyplukkede blomster:)

Servert fiskegrateng med tilbehør og multefromasj med rødsaus til middag.

Da jeg kom hjem,  spiste jeg middag med Mr Happy.

(kinesisk kylling suppe). Oppskriften fant jeg på nettsiden

” Dagen i dag.” Den var god!

Etterpå dro vi til sjøen for å prøve å fiske makrell. Det var nydelig vær.

Mr Happy mens han gjorde klar båten vår. Den minste imellom to store båter:) Men bra nok for oss.

Jeg ventet og tok bilder

Og vi fikk makrell og torsk:) Herlig.

Måkene hadde en fest med innmatene:)

Ellers har vi også et nytt prosjekt hjemme. Å male over denne hagevognen vår fordi det trengs. Men først måtte den vaskes grundig, tørkes og poleres med sandpapir.

Jeg kjøpte to ulike farger og grunning. Og jeg visste ikke at malinger koster flesk:)

Jeg tenkte at det blir finere med to ulike farger og jeg skal prøve å tegne litt sommerfugler og blomster. Vi får se hvordan det blir. Jeg ble inspirert av fargerike ting jeg har sett under ferien:)

Jeg kjøpte også en ny plante for sommeplantene våre som jeg plantet i pottene har tatt farvel:)

Håper denne varer hele høsten:)

Rakk også å plukke litt bær til dessert:)

I dag blir det hjemmedag fordi som sagt, det regner. Men jeg tenkte å bake litt:)