Dagens dagbok

Nå er det snart i kveld. Det føles i hvert fall slik ut når det er så mørk ute. 

Jeg var så trøtt i dag på arbeid. Det vises på masken:)

Det skyldes at jeg har igjen blitt fristet til  å lese ferdig en bok jeg hadde begynt å lese.

Men plikten må gjøres. Her hadde jeg begynt med et nytt prosjekt som de eldre kan være med på å lage. Snurre garn rundt forbokstav av navnet deres og pyntes med blomster etterpå. Jeg ble ikke ferdig med eksemplet. Vises ferdig produktet senere.

Ideen er fra Pinterest, men jeg brukte pappeske for bokstaver og garn til å snurre rundt.

DIY your Christmas gifts this year with 925 sterling silver photo charms from GLAMULET. they are 100% compatible with Pandora bracelets. I did this for my cousins kids for Christmas one year, but with smaller letters. They loved it. Beautiful Letter Decoration | DIY Crafts Tutorials - mod-home.co

Etter å ha spist en deilig middag som min mann hadde tilberedt ( gratinert kjøttdeig med potetmos og ost på toppen og salat) som jeg glemte å ta bilde, la jeg meg ned for å sove. Etter flere timer søvn på sofa er jeg blitt splitter ny.

Så tente jeg også litt lys for å gjøre det koselig hjemme.

Og nå skal jeg prøve meg på julebakst mens jeg venter på yngste datteren som kommer på besøk i helga. Det blir koselig. 

Ønsker deg en fin kveld!

De gamle og de nye!

Se kildebildet

Bildesource

 

De gamle og de nye

Det er en tradisjon i Norge at rundvasken skulle gjøres like før julen. Og jeg fant ut at jeg skulle i hvert fall begynne med kjøkkenskapene og skuffer. Kanskje det er en del ting i skuffene som er utgått på dato og trenger å bli fornyet. Vi handler og handler som regel i løpet av året og skuffene har bare så vidt plass til nye varer. Og etter en del sortering og rydding, fikk jeg ordnet varene slik at det er blitt oversiktlige. Fant ut at vi må begynne å bruke en del matvarer før snart er det utgått på dato som meg selv.

Vi hadde også nylig ryddet ting og tang i huset der min svigermor bodde da hun levde og masse matvarer var utgått på dato. Vi tømte de ute på åkeren og fuglene hadde plutselig fått julen på forskudd. De var ikke heller nøye om hvilket år matvarene hadde gått ut på dato. De bare glefset i seg matvarene.

Det var jo litt synd å kaste masse ting og tang som ble samlet gjennom årene, men vi har ikke mye plass hjem hos oss heller. Masse ting ble gitt bort, men en del ting som var ubrukelig at de havnet på søppelplassen.

Jeg tenkte på menneskeliv. Jeg for eksempel liker å kjøpe nye klær selv om skapene er fulle fra før. Kjøper ikke dyre klær, men jeg synes at det er artig å ha noe nytt selv om det var kjøpt på tilbud. Og det er ikke bare meg med tanke på hvor mange som handler masse på butikkene. Jeg tenkte på den dagen når jeg skal forlate jorden. Jeg har ikke rikdom, men det er en del ting og tang som jeg hadde anskaffet meg gjennom årene. En dag havner de i loppemarked eller søppelkassen. Men jeg har i hvert fall fått glede ved å bruke dem.

Men det er ikke bare materielle ting som vi samler gjennom årene. Vi samler på både gode og dårlige minner. Vi hører mye rart som forgifter tankene våre. I dag er det ikke en måte på hva som blir tilbud til oss gjennom media og halve av dem skulle være nok. Vi klarer ikke en gang å sortere noen ganger hva som gagner oss eller ikke. Kanskje trenger vi også rundvasking i våre tanker? Fjerne bort gamle eller stygge tanker og bytter dem med nye og gode tanker? Skadelige tanker, onde tanker osv?

Avlutter med dette verset:

Filipperne 4:8  For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verdt å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det.

Hva med deg?

Bruker du også rundvasking før jul?

 

 

 

 

Julens magiske øyeblikk

Se kildebildet

Bildesource

 

Ja, det nærmer seg dagen. Julen er en sesong hvor man enten venter på med spenning eller en begivenhet man hater på grunn av mange blir tvunget til å være med på dagens forventninger. Dyre julegaver, overflod av mat og masse forberedelser. Det er kø i butikker og det er julebord både her og der. Man kan jo blir lei av julematen før det blir juleaften.

Der jeg kom fra, var det også julen en tid hvor alle ventet med enten glede eller sorg. Jeg husker at foreldrene sørget for at barna hadde nye klær til jul. Alle barna skulle ha nytt antrekk til juledagen. Men ikke alle har råd til det særlig mine foreldre. Ikke hadde med mye mat på bordet heller, ikke et juletre og ikke julegaver. Men vi gledet oss til nattmesser og lukten av maten fra salgsbodene tidlig på morgenen. Det var ikke mye snakk om julenisser den tiden, men den kommende fødselen til Jesus. Og at på selve juledagen kan vi gå rundt i nabolaget og det var en tradisjon å gi små barn små penger eller godteri.

Her i Norge blir julen perfekt når snøen laver ned. Når familien er samlet. Når gavene ligger under juletre, huset er rundvasket og det bugner av mat på bordet. Men før man er kommet i den tilstand hadde man kanskje stresset med alle forberedelsene at man er helt utslitt før dagen kommer? At man skulle ønske at julen blir snart slutt slik at vi får hvile og fred en stund? Håper ikke det😊

Uansett hva vi måtte føle, går det å skaffe magiske øyeblikk i juletiden. Det er den tiden man kan gi gaver til de som mest trenger det, selv om vi kan egentlig gjøre det hele året. Kanskje invitere noen som ikke har noen å feire julen med? Knytte bånd med familie og venner? Jeg for min del koser meg å se julepyntene på butikken og alle juleideer man får rundt omkring.   Men mest av alt kan vi være takknemlig for at denne tiden kan vi minnes den største gaven vi hadde fåttJesus blir født.

Hva er det magiske øyeblikk for deg i denne juletiden?

Holdt på å gi opp?

 

 

Klatring

Jeg klarte vil til fjellets topp

Som peker opp i sky

og kanskje når jeg ikke opp,

selv om jeg går på ny.

Et høydepunkt i livet mitt,

Slik virker det på meg,

det å kunne klatre litt,

en drøm for meg og deg.

J.M.B

 

Har du kommet i et veiskille eller i motbakke hvor du vet ikke om du skal fortsette å gå videre eller snu tilbake? Kanskje denne korte historien ville kunne gi deg en inspirasjon til å gå videre?

 

Det er en historie om to små veier som løp ved siden av hverandre. De skravlet mens de vevde seg inn og ut av landsens steder, de lo sammen med bekken, sukket med vinden og hvilte nå og da ved siden av kollene som lå ved siden av hverandre. Der så de trærne som ta på seg de grønne hanskene om våren, løfte sine løvkledde paraplyer for sommerskygge, tvinne solbrune sjal rundt skuldrene om høsten, legge silke rundt lemmene med snøflak når vinteren kom.

De var svært lykkelig små veier fordi de gjorde jobben sin bra. Skolebarn gikk på dem, og vogner rullet glatt over dem. Små og sky skapninger lekte langs ruten når ingen var i nærheten. De gikk om og om igjen til de kom til en liten skråning. Den ene veien peste, men den andre oppmuntret den til å komme. Bakken de måtte klatre ble brattere, og den trette veien sa: « Jeg klarer det ikke. Jeg går tilbake.» Den andre veien arbeidet veldig hardt og ble veldig sliten, men til slutt kom den til toppen, over den, og inn i verden bortenfor.

Det er vanskelig å se forskjell på de to veiene inntil de når bakken. Der møter vandreren skuffelse hvis han reise langs den trette veien, for den kommer tilbake til utgangspunktet. Personen som reiser langs den seiersrike er veldig opprømt på toppen, for den lille veien heller forsiktig nedover. Det var den veien som vågde å drømme.

 

Historien er hentet fra boken « Stille stunder for travle kvinner».

Bytur

Hei på deg! 

Hvordan dagen din har gått i dag?

Min dag har vært bare hyggelig.

Etter en vellykket førjulfest på arbeid  i går kveld for de eldre, dro vi til byen i dag for å besøke et annet Livsglede hjem. Spennende besøk.

Her var jeg på førjulsfesten

Tidlig i dag på  Kattem ( Trondheim) hvor vi var på besøk var det snø og minus 10 grader, men fint vær

I sentrumet av byen Trondheim ønsker trollet jul velkommen

Inne butikkene var det glitter og gull

Lunsjen ble spist på Egon

Avslutter med et graffiti bilde:)

Borte bra, hjemme best!

Komfort

Komfort for mange er å ha hus og hjem, har arbeid, helsen er bra og når man har alt man trenger. Men hva om vi mister hus og hjem for eksempel i en brann, eller mister jobb eller om man blir syk? 

Livet her  på jorden er ikke alltid komfortabel.

Vi møter motstand, utfordringer og noen ganger vi må ut av vår komfortabel soner. Når jeg opplever det finner jeg ro i Guds ord. Man kan være komfortabel  selv midt i stormen når man vet at man under Guds kjærlige oppsyn. 

Hvor henter du trøst når du opplever motstand eller utfordringer i livet?

Deler ord fra den levende boken i mellom bilder. Det kan være trøst for noen som har det tøff akkurat nå.

Bildene er tatt i Cinque Terre ( Italia)

 

 

Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal,
          frykter jeg ikke noe ondt.
          For du er med meg.
          Din kjepp og din stav,
          de trøster meg.

Salme 23:4

Når mitt indre er fullt av urolige tanker,
          har min sjel glede av din trøst.

Salmene 94:19

 49 ז Husk ditt ord til din tjener.
          Gjennom det har du gitt meg håp.
          
   
 50 Det er min trøst i nøden
          at ditt ord gir meg liv.

Salmene 119:49-50

Trengsler og ulykker
          lot du meg se,
          men du vekker meg til liv på ny,
          og du løfter meg opp igjen
          fra dypene under jorden.

Salmene 71:20

Jeg, jeg er den som trøster dere.
          Hvem er du som frykter
          mennesker som må dø,
          menneskebarn som visner lik gress?

Jesaja 51:12

Juble, du himmel, og gled deg, du jord,
          bryt ut i jubel, dere fjell!
          For Herren trøster sitt folk
          og er barmhjertig mot sine hjelpeløse.
 

Jesaja 49:13

Og jeg vil be min Far, og han skal gi dere en annen talsmann, som skal være hos dere for alltid: 17 sannhetens Ånd, som verden ikke kan ta imot. For verden ser ham ikke og kjenner ham ikke. Men dere kjenner ham, for han blir hos dere og skal være i dere.

Johannes 14:16-18

Ønsker deg en fin dag uansett hva dagen måtte bringe.

 

 

Tilbakeblikk i bilder

Hei på deg! Nå er det mørkt igjen og det er ikke så mye fint å finne ute.

Selvfølgelig kan man alltids gå en tur, men å sitter jeg foran dataskjermen og minnes om den turen vi hadde i Italia sist oktober. 

Har fortsatt en del bilder jeg hadde ikke delt i bloggen før og ettersom jeg hadde ikke tatt vinterbilder i dag, viser jeg gjerne bildene fra forrige turen.

 

På jobben i dag hadde vi begynt å pynte til jul. Vi skal ha førjulsfest i morgen for de eldre og det blir artig.

Pyntet en vegg med:

Juletre fra et reklame blad

God søndags morgen til deg. Håper du har sovet godt i natt og nyter nå dagen.

Jeg for min del prøve å kose meg med å få utløp på kreativiteten uten at det skal koste meg mye.

Ettersom vi får masse reklameblad i posten , tenkte jeg å bruke de til julepynt. På Pinterest fant jeg denne ideen hvor man bretter et blad og vips har man et hjemmelaget juletre.

Hvis du har lyst å prøve, her er fremgangsmåten:

Brette slik hele veien rundt

Etterpå slik

Hele veien rundt

 

Slik ser det ut etter brettingen

Jeg pyntet bare med ledlys som bilde ovenfor. Man kan spray med gulmaling hvis man har lyst.

Enn du? Liker du å pusle eller lage juledekorasjoner  til jul?

Ha ne fin dag!

Masse gleder før jul

Det er mange som stresser litt med juleforberedelsene.

På arbeid hadde vi prøvd å lage julestemning. De eldre hadde vært med å bake julekaker som ble solgt til julemarked. 

Strikkede lapper som de eldre hadde strikket heklet jeg sammen som loddes ut 

Hadde hatt besøk av ungene fra en barnehage og var på besøk på en annen barnehage og hadde felles juleaktiviteter med dem. 

Viser bildene av ting og tang som ble laget  i det siste.

 juletrær, nisseluer lappeteppe, kranser, bilder av lammer og julebakst.

 

 

Snart hjem

 

Minus 12 grader, veldig kaldt, men sola skinner her i Elverum.

Hadde overnattet hos min datter og hennes samboer i to netter. Hadde en avtale på Hamar i går og datteren min kjørte meg til og fra. Snill hun er. Etter det var vi innom shoppingsenteret. Der var det mye fristelser. Vi ble selvfølgelig fristet med både den ene og den andre.
Til middagem spiste vi sushi og det var kjempegodt.
Og nå venter jeg på toget på vei hjem til min snille mann.
Det blir en lang dag….men jeg får nyte vinterutsikten igjen mens toget går. 

Shoppingsenteret i Hamar, sushibaren og maten. 

Ønsker deg en fin dag:)