Det regner og det blåser

Tja…det er vel flere steder i landet som har samme vær som oss her skulle jeg tro. Regn, sludd og sterk vind! Været kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan gjøre noe med humøret vårt:)

Jeg tror ikke jeg vil ut en tur i dag. I går derimot var det ikke regn selv om det blåste og den rene vårlukten ( kushit)  trengte inn i neseborene våre. Men jeg har sittet lenge i sofaen og fant ut at jeg trengte litt bevegelse og fikk med meg Hr. Happy ut. Det var ikke mye sol…men turen gjorde godt for vår gamle kropp og sjel.

Med dette, ønsker jeg deg en fin søndag:)

 

Bekymring!

Bekymring

Hva er det vi bekymrer oss med egentlig?

Fremtiden vår? Hva ville skje med oss ​​når vi blir eldre? Redd for å bli satt på sykehjem eller ikke bli tatt vare på av våre kjære?

Bekymrer vi oss for vårt lands skjebne når lederne er korrupte?

Kanskje lederskifte i regjeringssetet, på arbeid, lag og foreninger?

Hva jobbsituasjonen i pandemien og krigen?

Ubetalte regninger? Høye priser? Endringer?

Vi kan også bekymre oss for sikkerheten til barna våre, helsen vår, eller familiemedlemmer som er langt borte.

Bekymre vi kanskje over egeninnsats som vi mener ikke er bra nok?

Bekymret for å miste kjære eller venner på grunn av sykdom?

Listen kan være uendelig.

Jeg må si at noen av disse tingene plager meg også innimellom.

Bekymrer du deg mye? Kanskje tenker du at hvis du “bekymrer deg nok”, kan du forhindre at dårlige ting skjer. Men faktum er at bekymringen kan påvirke kroppen vår på mange negative måter som vi kanskje ikke tenke over. Når vi bekymrer oss for mye, kan det føre angst og til og med vi kan bli fysisk syke. Depresjon og motløshet kan prege hverdagen vår.

LØSNING

Gud vil at vi skal håndtere bekymringene våre ved å lese hans ORD. Ikke bare lese den, men ELSKER det. For hvis vi gjør det, får vi leve et bekymrefritt liv uansett hva som skjer med livene våre fordi vi setter vår lit til Herren.  Vi vil vite hva vi skal gjøre i alle situasjoner som kommer på vår vei.

Gud sa:

Ikke bekymre deg:

” Derfor sier jeg deg: Ikke bekymre deg for livet ditt, hva du skal spise eller drikke; eller om kroppen din, hva du vil ha på deg. Er ikke livet mer enn mat, og kroppen mer enn klær? Se på fuglene i luften; de sår ikke eller høster eller lagrer i fjøs, og allikevel føder din himmelske Far dem. Er du ikke mye mer verdifull enn de? Kan noen av deg ved å bekymre deg legge til en time i livet ditt? Og hvorfor bekymrer du deg for klær? Se hvordan blomstene på marken vokser. De jobber ikke eller snurrer. Likevel sier jeg deg at ikke engang Salomo i all sin prakt var kledd som en av disse. Hvis det er slik Gud kler gresset på marken, som er her i dag og i morgen, blir kastet i ilden, vil han ikke mye mer kle deg – du med liten tro?

Så ikke bekymre deg og si: ‘Hva skal vi spise?’ Eller ‘Hva skal vi drikke?’ Eller ‘Hva skal vi ha på oss?’ For hedningene løper etter alt dette, og din himmelske Fader vet at du trenger dem. Men søk først hans rike og hans rettferdighet, og alt dette vil også bli gitt til deg. Derfor ikke bekymre deg for i morgen, for i morgen vil bekymre deg for seg selv. Hver dag har nok problemer hver for seg. Matteus 6: 25-34

De som elsker loven din, har stor fred, og ingenting kan få dem til å snuble. Salme 119: 165

Jeg tror disse versene er løsningen for enhver situasjon vi kan møte.

Hva med deg?

Ønsker deg en bekymringsløse dager.

 

Gryteklut, middag og lydbok

Fargerike gryteklut av restgarn. Håper jeg får nok til den andre for det må være et par:)

Dagens middag. Kokt svinekjøtt med poteter, mais, hodekål, celery og løk. Kjempegod sa Hr. Happy og Fru Happy var enig:)

Dagens lydbok:)

Hva har du spist til middag?

The truth

The word of God changes our lives.

Word: He chose to give birth through the word of truth. James 2:18

Reflection: The verse says that God was the one who chose to give birth through the word of truth (His written word). It means that if we don’t read His Word and hear from him, we will not know the truth.

This world has another truth that is contrary to the word of God, so we should not adopt the ways of this world, or we will be in trouble. In addition, it said that God gives birth to the truth, which means that God’s promises to us will bear fruits.

The truth is that since the Word became flesh and lived with us, (John 1:14) we should start with God and His Word. The way, the truth, and life. And besides, how could we know God’s will and plan for our lives if we don’t read His Word?

Everything starts with the Word…God said in the beginning, let there be light… and then there was light. (Gen. 1:3) If God has begun with the Word, (His word) we should do so because like Jesus who did what Father was doing, so we should do too as children of God.

In the beginning, the earth was formless, empty, and dark. (Genesis 1:2) Quite like us before we get to know the Savior. We were living in the dark and were empty. But thanks be to God, with the Savior and His Word in our lives, we received life and have it abundantly.

God’s word is like a seed in our hearts. The more we plant God’s Word (seed) in our hearts, the more fruit they will produce because God’s word are Spirit and life.

 

Så kom solen….

Så kom solen på dette kanyen av landet, men jeg har vært opptatt med husvask og matlaging tidlig på dagen og i tillegg ble veldig utmattet og sliten, derfor jeg måtte hvile først før jeg og Hr. Happy fikk komme oss ut en tur sent på ettermiddagen. Bildene fra turen:)

Vi var på dette stedet:)

Takk for titten. Har du vært en tur ute i dag?

Vær takknemlig

Vær takknemlig?

Hvordan kan man være takknemlig når hver dag er en kamp som skal vinnes?

Hvordan kan man være takknemlig når man ikke engang kunne besøke våre nærmeste eller ikke få besøk? på

Hvordan kan man være takknemlig når man ikke har noen jobb i det hele tatt og uten penger?

Hvordan kan man være takknemlig for tapet av nærmeste?

Hvordan kan man være takknemlig i smerte, sykdom og ensomhet?

Hvordan kan Gud befale oss å være takknemlige under alle problemene vi møter hver dag?

Lett for ham?

Vi tror kanskje at det er ganske lett for ham å være takknemlig når han har alt, men det gjør vi ikke. Han er allmektig, men vi er svake. Han er Alfa og Omega, men livene våre er korte. Her i dag, men kan være borte i morgen. Han kan skape alt, men det kunne vi ikke.  Han har visdom som ingen kan fatte, men vår er begrenset. Han kan se fremtiden, vi vet ikke om vi kan se morgendagen i det hele tatt?

Hva kan jeg være takknemlig for i det hele tatt?

Vel, jeg kan takke Gud fordi jeg fortsatt lever i dag.

At selv om jeg har kjemper hver dag, kjemper Gud med meg.

Ja, jeg mistet en datter som jeg elsker på grunn av coronaviruset, men hun har det flott i himmelen nå. Hun lider ikke og hun har alt hun trenger. En dag møtes vi igjen.

Jeg plages med smerter og jeg er svak, men han lovet at når jeg er svak, er jeg sterk med ham. Han er min trøst. Det er jo en bagatell i forhold til hva Jesus måtte lide for min og din skyld.

Selv om jeg ikke er Gud og ikke en skaper, men Gud har gitt meg hender for å skape gode gjerninger. Kreativitet for å gjøre noe av det jeg hadde fått. For å gjøre alt vakkert med hvordan jeg ser dem. Se alt i Guds øyne som gjør alt vakkert i sin tid.

Jeg kan være takknemlig for alle problemene jeg møter hver dag fordi det hjelper meg å vokse og stole på Gud som har løsningene på alle mine problemer.

Og han lovet at hvis vi bare søke hans rike først og hans rettferdighet, vil skal få alt i tillegg. At vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. For hver dag har nok med sin egen plage. Matteus 6:33

ALLE TING SKAL VI FÅ?

Hvis vi trenger visdom, fred, ledelse, tålmodighet, utholdenhet, styrke, veiledning, tilgivelse, evig liv, mat, innsikt og kunnskap, kan vi bare komme til Gud. Han lovet at alle ting vil bli gitt til oss hvis vi søker hans rike” først. Så, virus, krig eller natur katastrofer,  kan vi møte alt med Gud!

Små gleder i hverdagen

Ja, det skal ikke mye til for at Happy blir happy som i dag.

En hyggelig stund med de eldre på sykehjemmet på formiddagen. Vi spilte Travel bingo og hatt en sangstund. Mye latter og kos:)

 

Litt strikking hjemme til en ny sitteunderlag i bilen.

Lyttet ferdig denne romanen. Fin historie.

 

Og i dag, kom varene jeg bestilte på nett:)

Denne skal bruke som pynt til  neste påske:)

For airfyer

Gjennomsiktig tape

Rengjøring utstyr

Falsk skjorte i svart.

Behagelig bh

For å slippe å mase på Hr. Happy å klø meg på ryggen

Pg plastdeksel til mikroovn

Og for oppvasken

Da ble jeg litt happy i dag når det er dårlig vær ute:)

Hva som gir deg glede i hverdagen?

Å være snill

Refleksjon:

Hva betyr det egentlig å være snill? Av og til kan man si mange ting om et menneske bare på å avslutte at hun/han egentlig er snill.

Ifølge ordboka, å være snill er som å være raus, være hensynsfull, føyelig, hjelpsomme, ha omsorg for andre uten å forvente ros, belønning eller noe tilbake.

Noen som har sagt at å være snill er som et helbredene urter til de som mottar godhet og det er også en kanal for menneskelig kontakt.

 Gud er synonymt med godhet. «Gud er så snill at det er umulig å forestille seg hans ubegrensede godhet.

Fordi Gud er snill, han befalte jo oss mennesker til å være gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre: (dagens ord)

Hvis alle gjør det, jeg tror det ikke blir noe krig i verden eller strid blant venner eller i hjemmene.

 

Hva kan jeg gjøre?

Jeg tror jeg skal være raus med velsignelse jeg har fått. Å ta hensyn til andre mennesker. Og hvis jeg hjelper noen, bør jeg ikke forvente noe ros, belønning eller noe tilbake. Jeg trodde at det jeg sår, vil jeg høste, så jeg burde ikke tenke på det fordi det går sin gang. Evig syklus som regn som faller til jorden. Det fordamper til skyene igjen som blir igjen til regn en dag.  Men det som er viktigere er at de som trengte hjelp får den hjelpen de trenger.

 Jeg vil opptre vennlig slik at jeg blir som en urt som kan kurere smerter i hjertene.

Målet mitt bør være at jeg skal ha medfølelse til andre og ikke bære nag selv om de har såret meg. Tilgi slik Gud har tilgitt meg. Og jeg vil alltid huske at Gud har en ubegrenset godhet som jeg kan innhente når jeg trenger det.

 

Hva er din definisjon for snillhet?