Livets klokke….den tikker: Tik tak, tik tak!

KLOKKA TIKKER

Jeg fikk Fitbit armbåndsur fra mannen min i julegave. Egentlig ønsket jeg meg en ny en fordi det jeg har allerede var blitt gammelt. Det fungerer fortsatt, men armbåndet er utslitt. Så nå er jeg eieren av en ny trimklokka. Det fikk meg til å tenke at denne klokken eller andre klokker, vil de en dag slutte å tikke.

Trist å si, det er også livet mitt og hver og en her på jorden. Faktisk vil hver og en som ånder i denne verden slutte å leve en dag. Plantene, dyrene osv.

Vel, vi er fortsatt her på jorden og da får vi bare tikke. Tik tak, tik tak!

Men som alle klokkene trenger vi en kilde eller energi for å fungere. Hvor henter du den energi?

Jeg tror at Gud ga oss liv og derfor er han livskilden vår selv om man ikke tror det eller ikke.

En dag vil hjerteslagene slutte å tikke,  og de tikker igjen  på  stedet vi hadde valgt. Hvor vil vi tilbringe evigheten med?

Er det med Gud som er lyset eller i mørket hvor livet ville være forferdelig for alltid.

Jeg skulle ønske at Guds kjærlighet og tilgivelse vil bli mottatt av alle, men dessverre er det ikke tilfelle. Det ser ut til at Gud bare er en person i en historiebok som ikke alle tror.

Noen fortalte meg at jeg vil bli overrasket en dag fordi det ikke vil være liv etter døden. Hvis det er tilfelle, ville jeg ikke vite det og vil ikke bli overrasket heller. Men hvis det er liv etter døden, gjett hvem som blir overrasket og sørger?

Så klokka tikker for alle. Søk, mens Gud fremdeles er å finne. Bank mens døren fortsatt vil åpne og be mens tilgivelse er gratis å få. For våre tikkende klokker kan plutselig slutte å tikke.

 

Herren er ikke treg med å holde sitt løfte, ettersom noen forstår treghet. Han er tålmodig med deg, ikke ønsker at noen skal omkomme, men at alle kommer til omvendelse. 2.Peter 3: 9

 

Ønsker å kjøpe en leilighet!

Det er nå slik at en mors hjerte vil alltid ønske alt godt for sine barn.

Min yngste datter bor i Oslo og ønsker å kjøpe en leilighet. Hun har vært i mange budrunder, men vant ingen av dem. Og jeg synes synd på henne.

Og for å blidgjøre henne, laget jeg en provisorisk hus til henne til jul. For jeg kunne ikke gi henne et ordenlig leilighet. Og jeg som liker å bruke hva jeg har i huset, ble det at jeg brukte papp og gamle hjemmeblad. Slik ble resultatet. Det ser ut som et kinahus laget av bambuspinner. Og gjett om datteren ble glad.

Slik ser det ut på begge sider

Og på baksiden

Hun ønsket i tillegg en vaskemaskin. Ettersom hun har ikke ordentlig leilighet, fant jeg ut at hun kan få en provisorisk vaskemaskin.

Jeg fant rn tom eske fra trusebind, malte den og pyntet som en vaskemaskin. Inne la jeg tiramishu mandler som jeg kjøpte på apoteket slik at det blir en liten tyngde i esken. Her er den er den provisorisk vaskemaskin.

Og da datteren fikk åpnet pakken og fikk se den, lo hun til tårene rant. Hun synes det var så morsont. Gjett om det gledet morens hjerte.

Dagen etterpå var det fint vær og jeg gikk ut en tur. Solen kastet nyanser av farger rundt omkring.

Har du gitt noen gaver til dine barn som skapte latter noen gang?

Avlutter med dagens ord:

Blomsterhus

Blomsterhuset.

Det kryr av ideer i hodet mitt. Det føles som en fødende baby som vil ut av livmoren. Selv om kroppen skriker like høyt av smerter, bedøver jeg dem med å fokusere på noe annet. Lage noe. Være kreativ.  Min måte å håndtere kronisk smerter.

(Begynnelsen av huset. Limt pappdelene sammen)

Jeg fikk dilla på å lage hus i ulike former etter at jeg fikk lage eller komponere et pepperkakehus. Men isteden av å bruke pepperkakedeig, brukte jeg pappesker som er klippet og limt sammen. Det ble etterfulgt av en kirke. Jeg synes det er så spennende. Denne gangen laget jeg et blomster hus. Jeg tenkte at et slik hus ville jeg ha.

Det er ikke slik at jeg har lyst å dekorere det ordentlig huset mitt med blomster, men i overført betydning at jeg som bor i huset blomstrer og sprer skjønnhet rundt meg. Jeg vil fylle huset mitt med Guds kjærlighet og lar Guds fred råde inne. Jeg vil ikke la sykdommen, verdens kaos og problemer og utfordringer demre Guds lys som jeg bærer gjennom Jesus. Jeg vil ta vare på familien så godt jeg kan og mitt forhold med Gud. Med Guds hjelp er det ingenting som blir umulig for meg.

Det minner meg om ordene som Joshua hadde sagt i bibelen: « As for me and my house, we will serve the Lord». Disse ordene var limt på den ene veggen av mitt hus. Det er min drøm og min bønn.

Et annet vers i bibelen dukket opp:

Lukas 6:46-49 

Men hvorfor kaller dere meg Herre, Herre! – og gjør ikke det jeg sier? Hver den som kommer til meg og hører mine ord og gjør etter dem – hvem han er lik, vil jeg vise dere: Han er lik en mann som bygde et hus, og som gravde dypt ned og la grunnmuren på fjell. Da flommen kom, brøt strømmen imot huset, men greide ikke å rokke det, for det var godt bygd. Men den som hører og ikke gjør etter det, er lik en mann som bygde et hus på bare marken, uten grunnmur. Strømmen brøt imot huset, og det falt straks sammen, og dette husets fall var stort.

Hus på et fjell:

Det står at hvis vi gjøre det hva Gud sier, da vi er lik en vis mann som bygde et hus, og gravde dypt ned og la grunnmuren på et fjell.

Hvordan bygger jeg?

Det forteller meg at hvis jeg vil at huset mitt skulle stå imot alle slags vær eller utfordringer, må jeg bygge det på trygt grunn. Det betyr at jeg må ha bruksanvisning hos Jesus. Han forteller meg hvordan jeg skal legge grunnmurene, hvordan og hvor søylene bør stå og hvilken type vegg og takk jeg bør montere. Til og med hvordan jeg skal møblere mitt hus. Jeg vil dra til himmelens butikk til å handle de jeg trenger som tålmodighet, kjærlighet, forståelse, visdom, tro, styrke, mot, nåde, fred, lykke og frelse. De er jo alt gratis. Buy one, take all!

Jeg vil be den Hellige Ånd til å bli værende hos meg slik at jeg til enhver tid skal få veiledning hvilken vei jeg skal gå.

Hvis du skal bygge eller allerede har et hus, hvordan vil du fylle ditt hus med?

Avslutter med dagens ord:

Med ønske om et godt nytt år!

Hjemmelaget kirke

Overalt i de fleste hjem, ble det laget pepperkakehus engang. Og jeg ville også prøve det, men jeg tenkte at pepperkakehuset blir ikke spist etterpå og blir bare kastet. 

Ettersom jeg har mye pappeske på lageret, tenkte jeg at jeg kan gjenbruke dem. Hvorfor ikke lage pappkakehus med dem, tenkte jeg.

Resultatet ble dette. Fellesarbeid på aktivitetssenter der jeg jobber.

Etter det, fikk jeg lyst å lage et nytt hus, men denne gangen var det noen som har sagt at formen av huset så ut som en kirke, og da tenkte jeg hvorfor ikke lage et kirke. Så jeg malte pappeskene etter at jeg hadde limt dem sammen.

Her har jeg begynt å dekke taket.

Her er resultatet. Brukte mye perler fra ødelagte smykker til å pynte taket. Det ble ikke så verst. Min første “hjemmelaget kirke”.

 

Fint vær har vi hatt det i de siste. Bildene ble tatt en dag da jeg var på kirkegård.

Ellers feirer jeg og minn mann perlebryllupsdag i dag på hver sin kant. Jeg skrev denne hilsen til min mann som er om bord på båten.

Thirty years ago, when we still have thick hair and no gray hair to be found, we tied our knots. After so many years, hair losses, and hairs that turned out gray, we are still in love. Love that had been stronger. It is like a cold shower in summer days and heat in winter times. We had faced storms in life. Sickness, deaths, and losses. But those things made us more closer to each other. We are like oxygen to each other. A comfort and a safe haven. Winters, springs summers, and falls had gone by year after year, but still, I can see the admiration in those blue eyes of yours when you look at me. I can still feel comfort and love when you put your arms around me. In you, I feel safe and loved.
Happy pearl anniversary my love and like the pearls, I wish that our love to each other will be polished and shines more brighter every year. Love you much.
Oss for 30 år siden.
Image may contain: 2 people, including Roar Bugten, plant and flower, text that says "Thanks for all the flowers love"

Det var min dag. Hvordan var din?

Har du laget pepperkakehus i år eller engang?

Avslutter med dagens sitat:

 

På tiden å bruke det!

I mange år har denne donut maker blitt liggende i skapet fordi jeg hadde ikke behov til det før nå. Isteden av å kjøpe smultringen, hvorfor ikke lage selv?

Fikk en norske oppskrift på gode smultringer fra en venn og hun mener at den kan passe å bruke til min donut maker. Hun  var en engel som kom dalende til min dør. For oppskriften passer perfekt. Og vips har jeg mini smultringer:)

Jeg halverte oppskriften fordi det var en oppskrift til 120 store smultringer.

Jeg viste smultringer til mine barnebarn gjennom chat og fikk spørsmål om hvem skulle spise alle sammen:)

Jeg klarer ikke å spise mye og mannen min er ikke hjemme. Kanskje min yngste datter vil smake en eller to  til jul. Men jeg kan jo fryse dem og servere til det eldre i mellomjula. De kommer til å sette pris på det:)

 

Det var min tredje julebakst i år.

Har du bakt mange sorter i det siste?

 

Når ordføreren kommer på besøk

Har aldri drømt at ordføreren her jeg bor kommer på besøk hjem hos meg. Men i dag, ringte det på døra og jeg fikk en stor overraskelse.

Han hadde med seg en adventsblomst til meg. I adventstiden deler han slike oppmerksomhet til enkelte personer som folket mener gjør en god jobb i samfunnet. Han takket meg for den gode jobben jeg gjør for de eldre. Gjett om det varmet mitt hjerte.

Jeg sa at jeg bare gjør jobben min, men han sa at jeg gjør mer enn det🥰

Jeg ble veldig rørt og er veldig takknemlig.🥰

Hadde jeg vist at han skulle komme, hadde jeg pyntet meg litt. Her er jeg i hjemmeklær og ordføreren🥰

 

Adventsblomsten og hva som står på kortet:)

 

Julgave på forhånd:)

Har du fått noen overraskelser i det siste?

Søstrene ble svindlet

Avisa Nordhordland - 7 av 10 frykter ID-svindel

picture source

SØSTRENE BLE SVINDLET

Tenkt at de kunne skje med oss samtidig. Hvis du leser dette innlegget, er du kanskje en av dem som liker å ta bilder. Som blogger eller en som liker å dele bilder i media er vi avhengig av å ta bilder enten av oss selv eller omgivelser rundt oss. Vi har lyst å dokumentere det vi holder på med. Og mobiltelefon er middelet vi ofte bruker. Og ettersom det er ikke ofte vi kunne spørre noen om å ta bilder av oss selv, er det greit å eie en telefonstativ. Og derfor da jeg så på en reklame på Facebook om et mobilstativ, ble jeg fristet til å bestille. Bestillingen gikk allright og jeg ga visakort nummeret mitt slik at firma kunne trekke beløpet fra min konto. Fikk svar at jeg skulle få bestillingsbekreftelse på email og jeg tenkte ikke lenger over det etter noen dager fordi jeg savnet at firma skulle gi beskjed at varen er på vei.

Jeg har ikke hørt noe fra firmaet etter over en uke så jeg begynte å undersøke hvordan jeg skulle ta kontakt med dem. Jeg fant ut at firma heter «Marindanorge.com. Det var telefonnummeret der, men da jeg ringte fikk jeg beskjed at telefonnummeret var ikke i bruk.  Det går ikke an å kontakte dem på email heller.

PÅ KONTO

Jeg kikket bevegelsene i kontoen min og fant ut at pengene som mobilstativet kostet ble trukket på kontoen min og den ble betalt til «sjovshoppingdk.com. Jeg googlet det firmaet og det kom da masse klager om dem. Varene som ble betalt som kundene ikke fikk. Og da jeg nevnte dette til min søster, sa hun at hun også nettopp hadde bestilt det samme og stusset over at hun ikke har fått bekreftelse på email angående varen. Tenkt det at både jeg og søsteren min ble svindlet!

Tidlig på dagen ringte jeg banken og de rådet meg å sperre kortet i tilfelle firmaet skulle prøve å svindle meg med enda mer penger og det gjorde jeg. Bestilt ny kortet igjen da.

FRISTELSE

Ja, det er så mye her i verden som fristet oss. Mat som kan gjøre oss syke og feite hvis vi spiser for mye. Materielle ting som kan være vår gud. Mobiltelefon for eksempel er en ting som vi går bananas hvis vi ikke finner den. I hvert fall jeg. Berømmelse. Å bli likt og godtatt som kan føre til depresjon hvis man ikke oppnår det.  Vi ønsker både den ene og det andre fordi vi trodde hvis vi får det eller oppnår det, vi skal føle oss bedre, bli finere, bli populære, får bedre liv osv. Men, den kan slå feil hvis vi ikke er forsiktige.

JESUS

Det minnet meg om en historie i bibelen om Jesus som ble fristet av djevelen etter at Jesus hadde fastet i 40 dager. Fristeren sa til Jesus: «hvis du er Guds Sønn, så si at disse steinene skal bli til brød!» Men Jesus svarte: « Det står skrevet: Mennesket lever ikke bare av brød, men hvert ord som kommer fra Guds munn. Han oppfordret videre Jesus til å kaste seg ned fra ytterste hjørne av tempelmuren ettersom det står skrevet at englene skal bære Jesus på hendene, slik at han ikke støter foten mot noen stein. Han fikk da svar at han skal ikke sette Gud på prøve. Til slutt, viste djevelen Jesus all verdens riker og herlighet og lovet å gi det til Jesus dersom han skal falle ned til djevelen og tilbe ham. Men Jesus jaget han bare vekk og sa at det er bare Gud man skal tilbe og tjene.

Her ble Jesus fristet av mat og all verdens rikdom og til å med å sette Gud på prøve. Men han klarte å stå imot uansett hvor sulten og sliten han var.

MEG?

Jeg lot meg friste av verden i form av «mobilstativet» på grunn av jeg ønsker å kunne ta bilder av meg selv «selfier» for å dele det videre. Jeg kunne selvfølgelig leve godt uten det. Verden kommer ikke å savne noen ting hvis jeg ikke deler bilder av med selv i media. Slik blir det når man lar seg friste av ting her i verden for egen vinning. Man blir lurt. Heldigvis, man lærer etter sine feil.

 

Har du opplevd lignende? Ble svindlet av både den ene og det andre eller av samme firma?

THE SISTERS WERE SCAMMED

Thought they could happen to us at the same time. If you are reading this post, you may be one of those people who likes to take pictures. As a blogger or someone who likes to share photos in the media, we are dependent on taking photos of either ourselves or our surroundings. We want to document what we are doing. And the mobile phone is the means we often use. And since it is not often we could ask someone to take pictures of ourselves, it is okay to own a phone stand. And so when I watched an advertisement on Facebook about a mobile stand, I was tempted to order. The order went alright and I gave my Visa card number so that the company could deduct the amount from my account. Got the answer that I should get an order confirmation by email and I no longer thought about it after a few days because I miss that the company should let me know that the item is on its way.

I have not heard anything from the company after over a week so I started researching how to contact them. I found out that the company is called «Marindanorge.com. It was the phone number there, but when I called I was told that the phone number was not in use. It is not possible to contact them by email either.

ON ACCOUNT

I looked at the movements in my account and found that the money that the mobile stand cost was deducted from my account and it was paid to «sjovshoppingdk.com. I googled that company and there were a lot of complaints about them. The goods that were paid that the customers did not receive. And when I mentioned this to my sister, she said that she had also just ordered the same and was surprised that she has not received confirmation by email regarding the item. Imagine that both I and my sister were scammed!

Early in the day I called the bank and they advised me to block the card in case the company should try to defraud me with even more money and I did. Ordered the new card again then.

JESUS

Jesus  tempted by food and all the riches of the world and to put God to the test. But he managed to resist no matter how hungry and tired he was.

ME?

I was tempted by the world in the form of the “mobile stand” because I want to be able to take pictures of myself “selfies” to share it further. Of course, I could live well without it. The world will not miss anything if I do not share photos of myself in the media. This is how it is when I allow myself to be tempted by things in this world for my own gain. I get tricked. Fortunately, one learns from one’s mistakes.

Have you experienced similar? Were scammed by both one or the other or by the same company?

Ending with this bible verse:

 

Sta Lucia og peanøttkaker/ Sta Lucia and peanut cookies

En god morgen til deg. Har ikke hatt innlegg i flere dager nå på grunn av at jeg har hatt problem med mine øyne. Det svir veldig mye, så jeg problem med å lese tekt på skjermen. Jeg har fått medisin fra øyenlegen og håper at jeg blir bedre etter hvert:)

Deler bilde fra arbeid hvor vi markerte Lucia dagen. Gikk Lucia toget for de eldre som ga stor glede for dem.

Hadde også bakt peanøtt kaker. Oppskriften var fra “Julens Snikksnakk” heftet fra natheless.blogg.no

De ble ikke helt runde, men dem var gode og jeg spiser og spiser:)

Her var hennes oppskrift. Håper det er greit at jeg deler den:)

Har nytt prosjekt…kler tommeflaskene med tjukk tråd

Ferdig kledt…men ikke ferdig ennå. Tenkt å dekorere flaskene med enda mer…har ikke bestemt ennå. Kanskje du har forslag?

Med dette. ønsker jeg deg en god dag.

Avslutter med dagens sitat:

Frekke og utakknemlig folk!

10 Powerful Facts About the Cross of Christ & His Crucifixion

 Source  of the picture

Norsk / English below

MATTEUS 27:32-44

Jesus ble korsfestet

Frekke, utakknemlig folk, synes jeg da etter å ha lest dette kapitlet. Hvordan kunne de håne Jesus etter alle de gode gjerningene han gjorde? Han hang allerede i korset da selv om han var uskyldige …hadde de ikke hjerter?

 

Hva nå?

Det fikk meg til å tenke. I disse dager gjør fortsatt folk det. Stiller Jesus spørsmål som: « Hvis han er snill og god, hvorfor gjør han ikke noe av elendighetene i verden? Folk tror ikke på han. For mange, han er så uvirkelig. De vil ikke ta imot han som frelser og Herre heller. Jesus sa de som søker finner, de som spør, får svar og de som banker på, døren blir åpnet. Det handler om å tro.

Har stilt spørsmål

 Jeg har jo også vært en av dem som har stilt spørsmålene mange ganger.

« Hvor er du Gud?» Jeg tvilte, var veldig sint, vært bitter.  Og noen ganger kan jeg fortsatt lure…hvis det haglet av den ene og det andre. Jeg er takknemlig fordi Gud har er alltid tålmodig med meg.

Jesus led mye.

Ikke bare at han måtte tåle hån, spott og korsfestelse. Folk tvilte på han selv om de hadde sett de miraklene han gjorde. Hvordan kunne de være blinde? Jeg har også vært blind.

Kanskje like blinde som mange i dag? Av og til ser det ut som Jesus skylder folket alt. Det forventes at han skal komme til unnsetning når det er lidelser og elendighet eller når man trenger både den ene og det andre. Som geni i den magiske lampen. Som en slave. En som ble kalt når det trenges og legges vekk når man har fått det man ønsket. De fleste vil være sin egen Herre. Gjøre akkurat det som passer dem fordi det føles riktig.

Ondskap

Så mye ondskap i verden som egentlig ville ikke eksistere hvis folk hadde bare lyttet og adlød Gud. Han vil bare det beste for menneskeheten. Han skapte jo alt for at vi skulle ha det vi trengte for å overleve. Men selvfølgelig, man bør jo jobbe for føde. Man må jo plante for å høste. Det er derfor Gud har gitt menneskene alle de kroppsdelene, talentene og ressursene. For å bruke til ulike formål.

 

Bønn;

Herre, åpne hver og ens øyne til Ditt verk midt i elendighetene. Hjelp oss Dine barn til å vise til verden at vi har en Gud som både ser og hører og som gjør alt etter planen sin og for de beste for alle. La Din kjærlighet strømme til oss og gjennom oss hver dag.

Selv om vi ikke skjønner alt av elendighet og lidelser i verden, la oss skjønne hvem Du egentlig er. Og selv om vi engang blir hånet og skulle lide fordi vi tror på Deg, la oss ikke miste motet, håpet og glede.

 La oss sette søkelys på Deg. La Ditt lys fjerne det mørke tankene i oss.

Takk for at din fred kan overmanne kaoset i oss og rundt oss.

Takk for Din barmhjertighet. La oss vise barmhjertighet mot hverandre. Vis veien til dem som er i mørke gjennom oss dine barn.  

MATTHEW 27: 32-44

Jesus was crucified

Naughty, ungrateful people, I thought after reading this chapter. How could they mock Jesus after all the good deeds he did? He was already hanging on the cross then even though he was innocent… did they not have hearts?

 

What now?

It made me think. These days, people still do ask questions such as: “If he is kind and good, why does he not do something of the misery in the world? People do not believe in him. For many, he is so unreal. They will not accept him as Savior and Lord either.

Jesus said those who seek will find, those who ask will get answers, and those who knock, the door will be opened. But one has to believe.

 

Asked question

I have also been one of those who have asked the questions many times. “Where are you, God?” doubted, was angry, had been bitter. And sometimes I still wonder. If there are a lot of problems and difficulties that seem to keep coming all the time. I am just thankful that God had been patient with me.

Jesus suffered a lot. Not only that he had to endure mockery, mockery, and crucifixion. People doubted him even though they had seen the miracles he performed. How could they be blind?

As blind as many today. Feels like Jesus owes the people everything. It is expected that he will come to the rescue when there are suffering and misery or when one needs both. Like geni in the magic lamp. Like a slave. One who was called when needed and put away when one got what one wanted. Most people just believe in themselves or in people. Do exactly what suits them because it feels right.

 

Evil

So much evil in the world that really would not exist if people had just listened and obeyed God. He wants only the best for humanity. He created everything for us to have what we needed to survive.

But of course, one should work for food. Need to plant to harvest. That is why God has given people all those body parts, talents, and resources. To use for various purposes.

 

 

Prayer;

Lord, open each one’s eyes to Your work in the midst of misery. Help us Your children to show the world that we have a God who both sees and hears and who does everything according to his plan and for the best of all. Let Your love flows to us and through us every day.

Although we do not understand all of the misery and suffering in the world, let us understand who You really are. And even if we are once mocked and suffer because we believe in You, let us not lose heart, hope, and joy.

 Let us put the spotlight on You. Let Your light remove the dark thoughts within us.

Thank you that your peace can overcome the chaos in us and around us.

Thank you for your mercy. Let us show mercy to one another. Show the way to those who are in darkness through us your children.

 

Hello and goodbye

Det er alltid bedre å si hei enn å si ha det særlig hvis de som sier hei eller ha det er en av våre nærmeste.

I dag, er det ekstra trist å si farvel til min mann da han skulle reise ombord igjen. Vi kommer til å feire jul hver for oss i år. Kommer selvfølgelig til å savne han mye særlig når vi skal ha 30-årsbryllupsdag den 20. desember. 

(Min mann) My husband

It is always better to say hello than to say goodbye especially we say those words to our loved ones. 

Today, it is extra sad to say goodbye to my husband.  He went on board again today. We are going to celebrate Christmas apart from each other this year. Will, of course, I miss him a lot especially when we are going to have our 30th wedding anniversary on December 20th.

Da jeg så denne blomsterplanten på jobb i dag, minnet det også meg at denne planten kommer ikke til å vare til neste år. En dag, blir den kastet i søppelet.

When I saw this flowering plant at work today, it also reminded me that this plant will not last until next year. One day, it will be thrown in the trash.

 

Jeg bakte lussekatter i dag som man bruker å ha den 13. desember. Tenkte å feire Lucia dagen litt tidligere på arbeid ettersom jeg jobber ikke om søndagene. Og Lucia dagen faller på en søndag i år. 

Vi har prøvdesmake i dag og de som spiste sa at de var gode. Så, den baksten forsvinner vel etter hvert. Jeg synes også den var gode. Googlet oppskrift.

 

I baked  “lussekatter”  today that people here in Norway use to bake on December 13th. My plan was to celebrate Lucia day a little earlier at work because I do not work on Sundays. And Lucia Day falls on a Sunday this year.

 

We tasted some today and those who ate said they were good. So, those goodies will eventually disappear. I also think it tasted good. Googled recipe.

Jeg tenkte på de eldre som jeg jobber med. En og en kommer til å ta farvel i denne verden en dag. Akkurat som meg. Men jeg tenkte at det går an å ha det hyggelig sammen med dem mens vi har mulighet til det. Som aktivitør, har jeg mye mulighet til å bringe livsglede hos de eldre. 

I thought of the older people I work with. One by one, they will say goodbye to this world one day. Just like me. But I thought it would be nice to have fun with them while we have the opportunity. As an activity, I have a lot of opportunities to bring joy to the elderly.

(Trilleturen i dag)

Det var min både trist og gledelig dag.

Feirer du Lucia dagen?

Hvem har du tatt farvel i det siste?

It was my both sad and joyful day.

Are you celebrating Lucia Day?

Who have you been saying goodbye to lately?