Er vi som Judas?

Forrige innlegg i dag: Den kom igjen

Er vi som Judas?

Hva ville du gjort hvis noen du trodde var en venn var virkelig din største fiende? At hele den tiden dere var sammen, var den personens mål var å ødelegge deg? Sannsynligvis på grunn av sjalusi eller at den personen hater det du gjør. Selvfølgelig ville du bli såret og ville bli veldig sint. Kanskje du vil prøve å skade denne personen for å ta hevn.

Jeg ville også blitt såret og bli veldig sint. Det ville være et menneskelig perspektiv. Et øye for et øye. En tann for en tann.

Kanskje hvis man blir forrådt av sine barn, er sjansen stor for at de vil forbanne sine barn. Et eksempel på det er familie med den muslimske religionen. Hvis et av barna konverterte til en annen religion eller gifter seg med noen som ikke er muslim, vil denne sønnen eller datteren bli forbannet eller avskåret fra resten av familie. I verste fall ordne for at denne sønnen eller datteren blir drept. Ganske skummelt å bli født i den slags religion. Men hva om hva det trodde er ikke den sannheten? Hva om vi den vi trodde er ikke den sannheten heller?

Jesus ble forrådt av Judas.

Hele tiden var Judas sammen med Jesus. Han var der for å gjøre det som måtte gjøres for å hjelpe Jesus å nå de fortapte. Han var Jesus kasserer. Hvem skulle tro at han ville forråde Jesus etter å ha vært vitne til alle miraklene Jesus gjorde? Men det gjorde han. Solgte Jesus for tretti sølvpenger.  Han valgte penger fremfor Jesus.

Han ledet soldatene hvor Jesus var og sa til Jesus “Vær hilset, rabbi!” og kysset ham mange ganger. Jesus svarte: “Venn, gjør det du kom for. Matteus 26:49-50.

Og da jeg leste disse setningene, ble jeg berørt av Jesus kjærlighet. For selv om Judas var en forræder, ble han fortsatt kalt venn av Jesus. Han ble ikke sint på Judas.

Vi kan kanskje tenke at hvis vi har vært sammen med Jesus i løpet av hans liv her på jorden, ville vi ikke gjøre noe slikt. Virkelig?

Vi hadde vært som Judas mange ganger.  Jeg hadde vært som Judas mange ganger. Synd, men sant.

Jeg tror vi hadde forrådt Jesus mange ganger. Vi forråder ham når vi velger å gi mer tid til andre trivielle ting enn å være sammen med ham eller gjøre det han befalte oss å gjøre. Vi velger penger, komfort og materielle goder enn å lide for ham eller vår neste. Han sa at vi skal elske våre fiender, men vi gjør ikke det. Vi forråder ham når vi lytter mer til denne verden enn til Hans Ord. Vi forråder ham når vi sette mer lit på oss selv og ikke på hans kjærlighet. Når vi ikke stoler på ham. Når vi har avguder.

Vi glemmer hva Jesus hadde gjort for oss. Han ble forrådt, hånet, pisket, fikk en krone av torner, spyttet på, slått, spottet, båret korset og ble hengt på korset til slutt. FOR OSS! Mange av oss tar der for gitt eller ikke bry seg om det. Ikke tro på det.

Jeg håper at hver og en blir minnet om “JUDAS LESSON” hver gang vi trenger å velge mellom Jesus eller verden. Judas var som et svin som hadde blitt skylt ren, men kom tilbake til gjørma igjen.  Selv om han hadde angret og ville gjøre opp for seg ved å levere pengene tilbake til øverste prestene, gikk det ikke. Han kunne ikke gjøre seg ren lenger fordi han forrådte den som kunne gjøre ham ren, og han tok sitt eget liv. Tragisk!

En dag, vi skal alle forlate jorden!

Skal vi ta imot Jesus offer av tilgivelse og evig liv sammen med Ham?  Eller vi skal være som Judas som forrådte Jesus?

 

Bønn:

Kjære Jesus, jeg ber for at vi ikke skal bli som Judas som forrådte deg. Jeg ber om at vi vil strebe etter å bli mer lik deg i ord og gjerninger. Du har den kjærligheten som dekker all urett. Du har den nåden som tilgir syndene som vi hadde gjort hvis vi spør om tilgivelse. Du kan lede oss til den rette veien for du er veien, sannheten og livet. Du er lyset som fjerner alt mørke i vårt liv. Og du hadde lovet å gi oss evig liv, som vi kunne tilbringe med deg i evigheten. På et sted hvor vi ikke skal gråte mer på grunn av smerte eller sorg. Bare glede og fredelig liv. Amen

 

Skriften: Matteus 26:14-16 og Matteus 26:47-50

 

Den kom igjen

Ja, da jeg våknet i dag, så jeg at det snødde i natt. Vinteren kom tilbake på denne kanten av landet. Og jeg fikk igjen en ny dag for å ønske deg…

Ellers begynte jeg med den andre delen av husvasken som jeg startet  i går…

Men etter støvsuging skalv jeg allerede av utmattelsen og kroppsmertene er mer enn jeg tålte så jeg måtte ta sterke smertestillende tablettrr for å minske smertene.

Håper jeg blir bedre i løpet av dagen for jeg har begynt å hekle en mummitroll. Ble inspirert av Solliv som samler på mummitroll kopper.

Tenkt å hekle mummitroll familie

Lånt bilde

Begynnelsen. Jeg fant to oppskrifter  på internet.  Den første fikk jeg ikke det til…så jeg prøver med den andre  på engelsk.

I det siste strikket jeg lapper som skal bli til kofte til min yngste datter når smertene er ikke så verst, men jeg begynner å bli lei av det og derfor tar fatt på andre prosjekt. Håper kroppen min lar meg gjennomføre mine prosjekter:)

Hva slags prosjekt er du opptatt nå for tiden?

Med dette ønsker jeg deg en fin dag:

 

Er du snill?

Forrige innlegg i dag hvis du vil lese: Happy home

Hva betyr det egenlig å være snill? Av og til kan man si mange ting om et menneske bare på avslutte at hun/han egentlig er snill.

I følge ordboka,  å være snill er som å være raus, være hensynsfull, føyelig, hjelpsomme, ha omsorg for andre uten å forvente ros, belønning eller noe tilbake.

Noen som har sagt at å være snill er som et helbredene urter til de som mottar godhet ot det er også en kanal for menneskelig kontakt.

Gud er synonymt med godhet. «Gud er så snill at det er umulig å forestille seg hans ubegrensede godhet.

Fordi Gud er snill, han befalte jo oss mennesker til å være gode mot hverandre . vis medfølelse og  tilgi hverandre:

Efeserne 4:32 Vær gode mot hverandre,og vis medfølelse, så dere tilgir hverandre slik Gud har tilgitt dere i Kristus.

Hvis alle gjør det, jeg tror det ikke blir noe krig i verden eller strid blant venner eller i hjemmene.

 

Hva kan jeg gjøre?

Jeg tror jeg skla være raus med velsignelse jeg har fått. Å ta hensyn til andre mennesker. Og hvis jeg hjelper noen , bør jeg ikke forvente noe ros, belønning eller noe tilbake. Jeg trodde at det jeg sår, vil jeg høste, så jeg burde ikke tenke på det fordi det går sin gang. Evig syklus som regn som faller til jorden. Det fordamper til skyene igjen som blir igjen til regn en dag.  Men det som er viktigere er at de som trengte hjelp får den hjelpen de trenger.

Jeg vil opptre vennlig slik at jeg blir som en urt som kan kurere smerter i hjertene.

Målet mitt bør være at jeg skal ha medfølelse til andre og ikke bære nag selv om de har såret meg. Tilgi slik Gud har tilgitt meg. Og jeg vil alltid huske at Gud har en ubegrenset godhet som jeg kan innhente når jeg trenger det.

Hva er din definisjon for snillhet? Synes du at du er snill?

Happy home

God morgen til deg fra Happy home. Den etterlengtende sol er fraværende hos oss fortsatt. Vi er velsignet med enorme regn og vind i de siste. Mye rasfare rundt omkring.

Men livet går videre likevel. Senior øyeblikk!

Vi fortsetter å lage mat og spise. Pannekaker og ertersuppe

Kos med kakao og sjokoladeboller som min mann fikk gratis fra bensinstasjon på grunn av han fylte over 20 liter med bensin!

Vi underholde oss selv med ulike spill som

Og jeg forsetter å dra til Sentrumkirke hver søndag:) Meg og Claudia fra Mexico

Og resten av gjengen

Gårsdagens velsignelse. Vi fikk ett brett med egg hver fra en i menigheten som driver med hønseri. 

Og dagens oppgave:

Hvordan er været hos deg?

Enjoyable discipline

Lykken

 

Storm og atter storm

En riktig god morgen til deg:)

I dag herjer fortsatt stormen som kom i går kveld. Herjet i hele natt. Men  i går tidlig morgen da min elskede og jeg gikk en liten tur i nærområdet var det stille før stormen. 

Gårsdagens tur og mine betraktninger:

Se naturen gjennom et vindu?

En bekk renner til sjøen. Det forteller meg at hver og en har en destinasjon. 

Som livet…vi må krysse en del broer

Naturen har eget speil

Ferja som frakter folk fra A til B. Minner meg at vi må bruke transportmiddel for å vandre gjennom livet. Når vi blir gammel eller dårlig, trenger vi hjelpemidler i tillegg for å kunne ferdes rundt omkring.

Fuglene flokker seg sammen som mennesker. Lurer på hva snakker de om?

Denne fikk meg til å tenke om meg selv! Gammel og nesten ubrukelig….

Men livet går sin gang. Koselig chat med venner i går kveld.

Tema: Jesus som beskytter og leder oss fordi han er vår hyrde.

 

Avslutter med dagens sitat:

Hva slags planer har du i dag?

Har du det vondt?

Hvis du har lyst å lese forrige innlegg i dag: Som dagene går

2.Kor 1:4 Han trøster oss i all vår nød, for at vi skal kunne trøste dem som er I nød,men en trøst vi selv får av Gud.

Fra vi ble født, ønsker vi å bli trøstet. Babyer gråter fordi de føler seg ukomfortable. Barn gråter når de blir såret. Når vi blir eldre, ønsker vi fortsatt å bli trøstet når livet  blir for tøft. Det er slik vi mennesker er … onde eller gode.

Vi lever i en grusom verden, og vi kan ikke gå gjennom dette livet uten å bli såret. Hvis vi ikke finner trøst fra de vi søker trøst med, er sjansen stor for at vi begynne å skade andre slik at det er ikke bare vi som har det vondt.

TRØST

Bibelverset ovenfor sa at Gud trøster oss i alle våre problemet. Vi får det når vi søker trøst hos ham. Ikke alle mennesker gjør det. Noen søker trøst i mat, shopping, sosiale medier, venner, narkotika, makt, sex og så videre. Listen kan være uendelig. Uten å tenke at det kan være ødeleggende å søke trøst i disse tingene i lengden.

Som regel, søker vi trøst hos våre nærmeste, men sjansen er stor for at vi blir skuffet … mange ganger. Kanskje noen har mer enn nok av sine byrder til at det ikke er mer plass til å trøste oss?. Det beste vi kan gjøre er å søke trøst hos Gud slik at vi kan også trøste andre. En gjerning motivert av kjærlighet.

Les: 1. Peter 3:8-10 Til slutt et ord til dere alle: Ha det samme sinn, vis medfølelse, elsk hverandre som søsken, vis hjertelag og ydmykhet. Gjengjeld ikke ondt eller skjellsord med skjellsord. Dere skla tvert imot velsigne. For dere er selv kalt til velsignelse.

Bønn: Kjære og trøstende Far, jeg takker deg for at vi kan finne trøst hos deg. Vi ser deg kanskje ikke, men du sender trøst gjennom ditt ord og ditt nærvær. Du kan også sende folk for å trøste oss. Og hvis vi bare åpner øynene våre, kan vi bli trøstet av de vakre skapelsene som omgir oss som Du hadde skapt med Dine trøstende og mektige hender. Soloppganger minner oss om at det er håp. Solnedganger gir oss fred fordi det vil være en sjanse til å komme seg etter det vonde vi føler med en god natts søvn. Som tørr mark som trøstes av nedbøren … det er vi også hvis vi søker trøst ovenfra. Takk Far for din kjærlighets trøst. Det er en forsikring om at uansett hva vondt vi kan oppleve … kan vi finne trøst i deg og kan også trøste andre.  Jeg ber i Jesu navn. Amen

 

 

Som dagene går

God morgen. Det er meldt storm i dag. Yipeee! Glad jeg har tak over hodet.

Fredag og historie

I dag er det fredag. I følge historier minnes denne dagen om romferga

” Challenger” som tok fyr da den skulle skytes opp den 28. januar 1986. Det sto at alle gummipakningene var stivfrosne. I oppskytningsfasen oppsto det en lekkasje som førte til at drivstofftanken eksploderte bare 73 sekunder etter starten. Sju personer som var om bord døde. Tragisk!

Ellers for de som jobber, er det en gledens dag for det er siste arbeidsdag. For min del, etter at jeg ble ufør, blir dagene det samme for jeg har fri hverdag. Alt for mye av de gode som fører til luksusproblem som kjedsomhet. Savner fortsatt jobben. 

Det er mye å ta fatt i hjemme når kroppen tillater det.

Gjøre en forskjell

Men likevel, kan jeg gjøre en forskjell i enkelte områder som for eksempel, at jeg kutter ut søte saker, potetgull, brus og mellom måltider midt i uke. I tillegg, ikke spise mer etter klokka 6 om kvelden. Og da når helgen kommer, kan jeg kose meg med disse tingene. En innsats for å ikke legge på meg mer.

Ettersom det var meldt regn nesten hele uke hadde jeg og min elskede ikke noe annet valg enn å gå ut likevel for å trekke inn frisk luft. Jeg kjøpte en regn poncho som er alternativ til regn klær for da kan jeg ha en tykk jakke innvendig og slipper å fryse.

Der er fortsatt ikke noe tegn for vår!

Mannen min plukker søppel underveis og kaster i søppel container

Solen prøver å tvinge seg frem i horisonten

Jeg sa til min mann at vi kunne gå på fjæra slik at vi får gratis massasje på føttene.

Fant ulike sort av stein. Vi var på oppdagelsesferd.

Siste bilde før vi drar hjem

Enda en dagens glede. Kom i posten i dag:)  En andaksbok for hele året på engelsk:)

Gleder du deg hver fredag?