NOE Å TENKE OVER?

 

Winter wonderland

Yes….vinter og det et fint når sola skinner og det ikke blåser. Det var i går det. I dag blåser det mye og det er minus 6 grader. Så, jeg tror ikke jeg skal gå meg en tur ute. det eneste jeg har tenkt å gjøre er å dra til butikken for å handle.

Men jeg tenkte å dele bildene fra gårsdagen hvor jeg kjørte en tur og gått til dette stedet. Det var virkelig et fint vintervær som i følge mannen som jeg traff under gåturen, var det en sjelden skue. Og jeg var enig med han. Og her er bildene fra turen.

Hva synes du?

Tenn lys

Lys og atter lys er vel tent nesten i alle manns hjem i dag. Første advents dag.

Jeg har laget advents by og tente lyset.

Og Gud bidrar med sitt lys. Fint vær i dag. Bildene er fra gårsdagens tur ute, men jeg ser at sola har begynt også å stå opp i dag.

 

Avslutter med dagens sitat:

Ha en lysende dag til deg og god advent!

Når man takker for snø

Jeg husker da jeg så snøen for første gang i 1989. Det var som å komme til skyene i himmelen. Det var magisk. For jeg har ikke sett snø før jeg fylte 27 år. Og jeg takket Gud for snø.

Etter å bodd i Norge i mange år og har opplevd ulemper når det kommer mye snø, har jeg forandret mening. Liker det ikke særlig nå. Men i går, syntes jeg at det var fint og jeg gikk tur selv om kroppen sier nei og atter nei.

Det var jo en fin t og strevsom tur og derfor ble jeg veldig glad da jeg kom endelig hjem.

Fuglene var også ute. Fikk fuglemat fra meg

Jeg var da både sulten og tørst.  Laget fiskekaker til middag inspirert av ” Mors middag“. Asiatiskinspirert fiskekaker. Min versjon 🙂 Den var faktisk veldig god!

I dag er det fortsatt snø…mulig jeg skal også ta med en liten snøtur etterpå.

Snør det hos deg nå?

Ha en fin dag!

MISTET KARRIERE!

KARRIERE

Hvor viktig er din karriere for deg?

Jeg nærmer meg 60 år og pensjonisttilværelsen. Og i løpet av livet mitt har jeg gjort  ulikt arbeid som å være hushjelp, servitør og butikkansatt. Jeg arbeidet på et vaskeri, har vært kjøkkenassistent og pleieassistent på et sykehjem. Jeg har også jobbet som renholder, har til og med fagbrev i det. Jeg har også utdannet meg som aktivitør og jeg har jobbet med det siden 2005.

NEDERLAG

 Når jeg tenkte meg om, trivdes jeg med den jobben fra første stund. Jeg virkelig elsket det og fortsatt gjør det. Men i det siste har helsa sviktet, og jeg ikke kunne utføre den jobben lenger som jeg elsker mest og det førte til at jeg nå føler meg nesten ubrukelig. Ikke rett tanke, men når et hjerte brenner så mye for å gjøre akkurat den tingen og ikke kunne gjøre det, da er det nederlag.

Og jeg tror jeg er ikke alene om å oppleve nederlag. Her i bloggverden er det flere som meg som måtte gi opp yrke sitt på grunn av dårlig helse. Kanskje du er en av dem?

 Er det slutt på karrieren vår når helsa har sviktet?

ME SYKE

Har lest nylig et innlegg fra Kari Engesvik ( MEning) som har ME at hun skal begynne å betjene «støttetelefon» gjennom ME-forening. Ettersom hun har en lang erfaring og kunnskap om sykdommen, da er hun en utmerket kandidat for akkurat den jobben.

Jeg synes det er inspirerende at hun har fått den jobben. Det forteller meg at selv om man blir syke, finnes det fortsatt ting man kan gjøre og at vi har fortsatt noe vi kunne bidra med i samfunnet. Å være en INFLUENCER her i bloggverden er et eksempel av det. Tenkt å kunne påvirke eller inspirere mange selv om man bare sitter på en stol og skrive?

TOPPBLOGGER

Vel, jeg tilhører ikke toppbloggerne…bare så vidt jeg henger med blant de hundre. Men om man kan inspirere en eller to, så er det mer enn bra nok det, tror jeg. Jeg vet at det er flere toppbloggere som utmerker seg godt selv om de ikke lenger har yrkeskarriere på grunn av sykdom. Det ga meg inspirasjon til å håpe at karrieren min er ikke slutt fordi om jeg ikke kunne jobbe som aktivitør lenger. Gud åpner vel en dør for meg et sted.

ADAM

Da Gud skapte Adam i Bibelen, fikk han beskjed om å dyrke og passe på Edens hage. Og når man dyrke planter, blir det frukt. Og jeg tror at fra nå av, hvis jeg gjør en ting, blir det frukt av det. Om det er bare å ta oppvask eller putte klær i vaskemaskinen. Det blir et rent kjøkken og rene klær av disse gjøremålene. Ingenting gjøremål er for små.

Hver og en av oss jobber med noe. Før vi fikk vår første lønn, hadde vi vel gjort noe før hjemme eller på skolen. Jeg husker de eldre på sykehjemmet fortalte at de hadde hjulpet til på gård da de var barn. Og høstferien startet på grunn av at ungene skulle hjelpe til med potetplukking om høsten osv.

 Mange har vært husmødre den tiden og det var arbeid det også. Å være husmor den tiden består av mye gjøremål når alt skulle gjøres fra bunnen av. I disse tider, ser det merkelig ut hvis en kvinne er bare er hjemmeværende, for de fleste vil ha en karriere. Jeg har vært begge deler jeg. Har vært hjemmeværende husmor, bygget min egen karriere og jobbet.

HUSMOR

Men nå må jeg skifte fokus ettersom det ser ut som jeg må tilbake til å være hjemmeværende husmor. Ikke sikkert at jeg klarer å håndtere det heller med tanke på mine begrensninger på grunn av dårlig helse. Godt at jeg har en mann som har to sterke hender som er hjemme av og til. Han er sjømann 😊

En ting er sikkert, jeg skal fokusere på ting jeg fortsatt kan gjøre og være takknemlig for alt jeg fikk gjort. Mitt navn betyr lykke og jeg tror at å være til stede for min familie er mer en viktig oppgave. Og det betyr at det er fortsatt bruk for meg. Jeg har jo fortsatt munn til å kommunisere med og kan fortatt skrive til å kanskje inspirere noen. Og jeg kan være et lyttende øre.

Dessuten jeg kan også gjøre gode gjerninger ved å gi pengestøtte til mange ulike formål. Og nå, når jeg er eldre og ikke har behov til så mange materielle ting, da kan jeg heller bruke mer penger til gode formål. Yes… karrieren fortsetter videre bare i andre omkledninger.

Det er alltid slik at når vi mister noe, får vi noe nytt😊

 

Er du fornøyd med din karriere?

Avslutter med dette:

Hva er din karriere?

Helsa osv!

HELSA

Verden er full av syke folk. Folk som lider, folk som sliter. Som kjemper for å overleve dag etter dag. Og jeg er en av dem og kanskje du også. Men verden består også av vellykkede, friske, glade, rike og suksessrike folk. Kanskje en av disse kategoriene passer en av oss? For selv om man er syk, den person kan også være rik? Selv om man sliter med fysikken, kan han eller hun være en suksessrik person? Til og med en som sitter i en rullestol kan være en vellykket influenser eller kommunikator som Mammapaahjul? Hun inspirerer mange med sin mot og ord.

I Salme 139:13 står det: «For Du (Gud) har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker Deg fordi jeg er skapt på skremmende, underfulle vis.» Det minner meg om uansett hvordan jeg har det….jeg er fortsatt verdifull i Guds øyne. Og ettersom jeg er verdifull i Guds øyne, så tar Han vare på meg.

VANSKELIGHETER

Mens vi lever her i verden, vi kan ikke unngå vanskeligheter. Og noen ganger sykdom som rammer de som vi er glade i eller oss. Men uansett hva vi opplever nå, har vi fortsatt grunn til å takke Gud i mange områder i våre liv.

Tenkt på kroppen vår. Hvis vi fortsatt kan bevege oss, trene og har mat på bordet, da har vi noe å være takknemlig for. Vi har mulighet til være aktive og velge maten vi skal spise.

Selv om mange sliter med psyken på grunn av problemene som hagler uavbrutt nesten hver dag. For min del, ble det for mye noen ganger. Men jeg blir minnet gang på gang at jeg må kaste mine bekymringer til Gud og han vil gi meg hvile.

HJELP OG FRIHET

Det som hjelper meg til å ikke gå under er familien min, omsorgsfulle venner, å lytte på Gud har å si gjennom «Livets bok» og bønn og være i kontakt med andre troende som jeg vet ber for meg. Det gir meg fornyet håp hver dag og være takknemlig for hver og en av dem i mitt liv.

Flere steder i verden er det ikke frihet til å praktisere sin tro. Jeg er takknemlig for at jeg bor i et land hvor jeg kan være fri til å leve min tro.

TAKKNEMLIGHET OG KORONAVIRUS

Ja, både jeg og deg har masse vi kan takke Gud for til tross for elendighetene rundt oss og i oss. I hvert fall, jeg minner meg selv om det. Som jeg gjør akkurat nå. Takknemlig for at jeg kan fortsatt lese og skrive selv i begrenset tilstand. For lyset slik at jeg ser det jeg skriver. Og for varmepumpe som avgir varme slik at jeg ikke fryser. For pc bord og stol slik at jeg kan utføre det jeg gjør. Snart spiser jeg frokost og jeg er takknemlig for jeg trenger bare å åpne kjøleskapet og der finner jeg mat å velge imellom. Takknemlig for at jeg fortsatt er i live.  

Min yngste datter har fått coronavirus ( HER) men jeg er takknemlig for at hvis hun får vanskeligheter på grunn av det, kan hun bare ringe til sykehuset slik at hun får hjelp. Takknemlig for de som leverer mat slik at hun får det levert på døren. Og for internett slik at jeg kan nå med henne uansett tid på døgnet.

Hva er du takknemlig for nå om dagen?

Avslutter med:
SALME 118:24 Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på dem.

Salme 139:1-16

……Herre, du ransaker meg og kjenner meg. 

 Enten jeg sitter eller står opp, så vet du det. Langt borte fra forstår du min tanke. 

 Enten jeg går eller ligger, ser du det, du kjenner nøye alle mine veier.

 For det er ikke et ord på min tunge – se, Herre, du vet det alt sammen. 

Bakfra og forfra omgir du meg, du legger din hånd på meg

Å forstå dette er for underlig for meg, det er for høyt, jeg makter det ikke.

 Hvor skal jeg gå fra din Ånd, og hvor skal jeg flykte fra ditt åsyn? 

Farer jeg opp til himmelen, så er du der. Og vil jeg rede mitt leie i dødsriket, se, da er du der. 

 Tar jeg morgenrødens vinger, og vil jeg bo ved havets ytterste grense, så fører også der din hånd meg, og din høyre hånd holder meg fast. 

Og sier jeg: La mørket skjule meg, og lyset omkring meg bli natt – så gjør heller ikke mørket det mørkt for deg, natten lyser som dagen, og mørket er som lyset.

Du har skapt mine nyrer, du formet meg i mors liv.  Jeg priser deg fordi jeg er skapt på forferdelig underfullt vis. Underfulle er dine gjerninger, det vet min sjel så vel. 

Mine ben var ikke skjult for deg da jeg ble skapt i lønndom, da jeg ble formet så kunstferdig i jordens dyp.  

Da jeg bare var et foster, så dine øyne meg. I din bok ble de alle oppskrevet, de dagene som ble fastsatt da ikke én av dem var kommet. 

Hvor dyrebare dine tanker er for meg, Gud! Hvor veldig er summen av dem!  Vil jeg telle dem, er de flere enn sand. Jeg våkner opp, og ennå er jeg hos deg. 

Mamma, jeg har coronaviruset!

Jeg ligger på sofaen på grunn av kroppen krevde det. Plutselig vibrerte min telefon og det første setninger jeg hørte fra min yngste datter var ” Mamma, jeg har koronavirus.”

Og jeg skjønte ikke det ettersom hun tok hjemmetest i går og det var negativ. Men i dag, dro hun sammen med arbeidskolleger til en test stasjon på formiddag for å ta en test igjen. Hun følte seg egentlig dårlig. Hadde hodepine og var rar i kroppen sa hun.  Og hun dro fra jobben i 12 tiden og har sovet i hele ettermiddag. Og sent på ettermiddag fikk hun beskjed at hun har blitt smittet av korona viruset.

Plutselig fikk jeg en flashbacks da min eldste datter døde på grunn av koronaviruset. Og jeg ble plutselig kvalm, svimmel og fikk skikkelig hodepine. Tårene trillet ned fra mine øyne.  Kjære Gud…tenkte jeg. Hva er det som skjer i mitt liv?

Min yngste datter sa det til meg at jeg må ikke bekymre meg for hun er vaksinert og er sterk. Jeg har lyst å tro på at det skal gå bra….men hjerte mitt brister….