Er dine byrder for tunge til å bære?

 

See the source image

Bildesource

Utveksling av byrder

Hver og en av oss har sine byrder og det er forskjell på dem. Noen har kanskje fått tildelt mer enn de har behov for eller klarer. Kanskje du er en av dem som vil helst bære byrden for andre særlig for mennesker du er glad i? Men det finnes også folk som liker å gi byrdene til andre. Ikke vil ta ansvaret og kun tenke på seg selv. Hva slags type person er du?

Det er en fortelling om en gammel, men ikke særlig vis mann. Han puttet alle sine byrder i en sekk og dro til markedet for å bytte dem med noen andres som var lettere. Ved bytteboden, møtte han en mann med en sekk av gull. Men uansett hvor tungt, den byrden var det verdt å bære på, tenkte den gamle mannen. Like etterpå begynte han å bli trett. Sekken med gull var verre enn før. Så han gikk tilbake og denne gangen valgte han en sekk med sølv. Men sølvet var også tungt. Han mumlet og klaget hele veien tilbake. Denne gangen valgte han den letteste av alle. Han fant en sekk med duftende roser. Hvordan kunne noe så lett og vakkert bli så tyngende? For tredje gang startet han opp bakken. Stikket fra en torn kan være smertefullt enn en tung sekk. Han slengte sekken på ryggen og gikk ned bakken mens han klaget i smerte for hvert skritt. Den gamle mannen hadde fått visdom. Han byttet rosene med den første sekken og gikk av sted mens han plystret muntert.

Typisk mennesker å ønske å være som andre enn seg selv. Vi som er født i Østen, ønsker å bli lysere i huden fordi vi ble født brune. De som er født i vesten ønsker å bli brunere fordi de mener at de er så bleke i huden er et eksempel. Eller å ønske hva andre har isteden av å være takknemlig for hva man har. De som er fattige ønsker å bli rike, den som er rike ønsker å bli mer rikere. Noen ønsker å være berømte og misunner dem som er på toppen.  Vi glemmer en av budene at vi skal ikke begjære hva det andre menneske har. Noen tror at deres talenter og skatter er verdiløse i forhold til andre. Det som er trist med det er at man ikke klarer å se egne velsigner når man tenker slik. Ofte ser vi bare mennesker fra utsiden. Hvordan vet vi at de har lettere byrder enn vi har? En rik man kan ha tyngre ansvar og byrder enn en som er fattig fordi det kreves mye ansvar å ha mye eiendommer enn lite. En berømt person har mer utfordringer enn den som ikke er berømt med tanke på forventninger av folk som en berømt person må innfri og hvor mye jobb som trengs for å bli værende i toppen. De som er vise har mer oppgaver enn de som er mindre intelligente også videre.

Enn du? Er du fornøyd med livet ditt, dine talenter og gaver og byrder, eller kunne du ha tenkt deg å bytte ditt liv med noen andre?

En god påminnelse hvordan vi skal være finnes vi i Matteus 6: 33-34

 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 34 Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

Bønn:

Takk Gud for at du har skapt hver og en unike med talenter og gaver som vi kan bruke til å utfylle, inspirere og hjelpe hverandre.  Takk for at når byrdene våre er for tunge til å bære, kan gi vi dem til deg og du gir oss hvile. Takk for at vi trenger ikke å bekymre oss for hverken i dag eller morgendagen for Du er med oss. Du er en kilde av liv, kraft, visdom, skjønnhet og kjærlighet. Når Du bry deg om fuglene som ikke høster eller sår og gir dem føde, da vi som er mere verdt enn fuglene har ingen ting å bekymre oss for. Takk for at når vi har deg, så har vi alt! Amen

Angelina ballerina

God morgen:)

Som jeg hadde nevnt i et av innleggene mine holder jeg på å hekle denne musedokke.

Men at jeg skulle ha andre farge på kjolen og eventuelt håret.

Slik  ser min musedokke sittende

Hadde spurt min mann hva dokken skal hete og han foreslå Minnie mus

Min yngste datter foreslo Angelina ballerina. Slik ser Angelina ballerina ut.

Jeg valgte min datters forslag.

Jeg laget  ikke hår på musedokken, men hun fikk en rosa sløyfe

Og ballerina sko:)

Jeg lager slike lekedyr egentlig til å gi bort som gave eller selge, men jeg ble forelsket i Angelina ballerina at hun bli kanskje boende hos oss. Kanskje en dag får hun møte Frodith sin “Salt og Pepper.”

Avslutter med dagens bønn for deg og meg.

Takk Gud for Du gir oss akkurat det vi trenger for hverdag.

For hjelp til å akseptere ting som vi ikke kan få?i hvert fall kanskje ikke med en gang, men den rette tid.

Takk for freden Du gir oss når vi kan overlate våre byrder til deg.

Vi trenger ikke å bekymre for noe.

Men vi kan legge frem alt vi har på hjertet til Deg.

Takk for at Din fred som overgår all  forstand, skal bevare våre hjerte og tanker i Kristus.

Takk for at vi kan tre fram for nådens trone og kan finne barmhjertighet og nåde hos Deg

som oppmuntrer og hjelper oss.

 I Jesu navn jeg ber. 

Amen

Ble avvist?

Image result for rejected

bildesource:

Ble avvist?

Har du opplevd å bli avvist? Bli avvist av mor eller far eller søsken? Kanskje du har et ektefelle som ønsker at du ser ut som en annen og at du er ikke bra nok? Ikke bra nok til å bli inkludert til en forsamling eller venneflokken? At det er ingen som bry seg hva du mener eller ønsker?

 

Jeg hadde opplevd å bli avvist mange ganger i mitt liv. Ble avvist av rike slekta pga. faren som var blind og moren som kom fra et fattig kår. Avvist av min tidligere samboer for jeg var ikke bra nok, ikke hadde utdannelse osv. Ble ikke inkludert i en forsamling fordi jeg passet ikke. I mange år hadde jeg den følelsen at jeg ikke var bra nok for andre. Men så kom det er dag at mine øyne ble åpnet. At jeg er mer enn bra nok i Guds øyne.

 

I det siste, på grunn av min tro til Gud, hadde en del venner eller kjente unngått meg. Jeg ble ikke lenger invitert hos dem og noen hadde blokkert meg på deres facebook liste fordi de ikke orket å lese bønnene eller bibelordene jeg legger ut. De ville ikke bli assosiert med meg fordi de er redd for å bli en del av min gruppe som de kaller for « Halleluja gruppa». Men det er jo bedre å bli kalt det en andre ting mener jeg😊 Men jeg bry meg egentlig ikke om det for det blir deres tap og ikke min. Jeg har jo nok venner og kjente som jeg omgås med at jeg savner ikke noe. Jeg har også venner og kjente som respekterer meg for det jeg tror selv om de ikke deler min tro og det er jo veldig bra. Jeg gjør også det. Elsker alle selv om de ikke har samme oppfatning som meg😊

 Et ordtak som sier « Like barn, leker best». Så jeg kan ikke forvente at folk som ikke tror og brenner for Guds rike ville bry seg om hverken bønn eller ord fra Bibelen som jeg deler. På arbeid finnes det også noen som har bestemt å ikke like meg og hun motsetter nesten alt jeg foreslår fordi jeg er kristen. Men jeg respekterer henne. Jeg behandler alle med respekt uansett om dem liker meg eller ikke.

Jeg opplever også ingen støtte fra mennesker som jeg forventet at de skal gi meg støtte. Men med det føler jeg meg privilegert til å oppleve hva Jesus hadde opplevd. Han ble ikke trodd av mennesker i hans hjemby ( Lukas 4:24)  heller og ikke fikk støtte til å begynne med fra hans familie. Hvis Jesus opplevde å bli avvist, hvordan kan jeg jo forvente noe annet?

Og når det gjelder å lese hva venner og bekjente legger ut til media, hvis noen legger ut sladder eller bannskapsord på nett, leser jeg ikke det heller. Man blir jo som regel fascinert av mennesker som deler samme interesser. Enten det er hekle og strikkegruppe, turgruppe, bibelgruppe, festgruppe, spillegruppe, fotogruppe, blogg gruppe osv.

 

Da Jesus ble født, kom engelen til noen gjetere for å fortelle den gode nyheten. Engelen kom ikke til en konge eller til noen viktige personer i manns øyne, men til de arme gjetere for å fortelle den viktigste nyheten. Frelseren som ble født. ( Lukas 2:9-10) Dette betyr at Gud ser ikke på rikdommen og status i livet. Alle er like viktige for ham. Uansett rase, tynne eller fete, vakre eller stygge i manns øyne, kloke eller dumme og fattige eller rike. Det har jeg lært også i mitt liv. Lærer å se andre med Guds øyne. Ingen fordømmelse, men med barmhjertighet for alle har jo syndet.

Hvis du nå føler at ingen som bry seg om deg og du føler deg avvist?kom til Gud. Han avviser ikke noen. Det hadde jeg gjort og er takknemlig. En god påminnelse særlig når man blir avvist av både den ene og de andre.

 

Matteus 11: 28 Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile.

            

 

Dagbok

God kveld alle sammen. 

Etter en lang dag, får jeg endelig tid til å skrive til min  dagbok…det vil si et blogginnlegg

( dagbok som er åpen for alle)

I dag, kom også Herr Solen på besøk og da fikk jeg lyst til å kle meg i fargerik klær.

Her er jeg klar for dagens arbeid.

 

På jobben begynte jeg å pynte bordene med friske blomster. Plukket i hagen utenfor aktivitetssenteret i hu og hast fordi måsene har kyllingungene vandrende i hagen og var klar til å angripe meg hvis det var nødvendig. Heldigvis, berget jeg livet denne gangen.

Etterpå bakte jeg en skuffkake som skulle serveres at åt kaffe til de eldre. Hakket sjokolade oppi.

Den ferdig kaken

Men det kom en eldre dame som nettopp fylte 95 år. Hun også skulle spandere kake.

To kaker faktisk som også presten fikk smake etter at han holdt andakt for de eldre i dag.

Etter andakten var det grill i sansehagen for beboere og jeg måtte bare ta bilder av blomstene i sansehagen.

Etter at jeg kom hjem, spiste jeg bare middagsrester og la jeg med ned for å hvile. Klokka før seks dro jeg til et bønnemøte. Ja, jeg er jo en dame som liker å be både på innpust og utpust netsten. Og det er jo en del av mitt liv:)

Men nå er det jo kveld og kanske for jeg tid til å hekle litt for jeg faller til ro.

Enn du? Hvordan dagen din har vært?

Ligaya

Gårsdagen

God morgen til deg:)

I går kom Herr Solen på besøk på formiddagen som brakte mye glede til oss som var ute på tur med de eldre og inntok lunsjen ute i det fri. Det var også noen som hadde underholdt oss med musikk. Og det ble en perfekt dag for oss alle.

Her er stedet hvor vi hadde tilbrakt formiddagen. Det var benker og bord på andre siden. 

 

Nytt prosjekt som jeg prøvde å lage som et eksempel for de eldre til neste ukes kunstaktiviteten.  Det er ikke så avansert.  Målet er å kunne lage noe sammen for sosial samvær og for hygge.

En dag, da jeg var ute en tur, tok jeg noen bilder av blomstene .

Og en liten sommerfugl

og tåke oppi et fjell

Det var godt å være ute…i hvert fall når det er opphold. 

Avslutter innlegget med dagens bønn for deg og meg:

Takk Gud for Din beskyttelse mot alle farer.

Om vi går gjennom det, går du der sammen med oss. 

Beskytt også våre tanker og følelser.

Gi oss rette tanker og følelser.

Takk for mennesker Du sender til vår sti som får oss til å føle oss trygge.

Som kan gi oss støtte i nøden.

Takk for at du gir oss daglig brød.

Takk for at vi trenger ikke å bekymre oss for morgendagen.

For Du skal være der.

Herre, jeg ber for at troen vår skal avspeile våre gjerninger.

At vi skal leve i tro til Deg.

Lyse gjennom oss i mørke tidene i våre liv.

La oss ha Din innebygd varme til å varme de kalde hjertene.

Gjør oss til Dine levende budbærere.

Jeg ber i Jesu navn.

Amen

Rusaset vatnet

God morgen til deg:)

Ja, det har regnet i lang tid nå her i Trøndelag. Hele juni måned har nesten bestått av regn at folk begynner  å lure hvor det er blitt av sommeren. Solen har vært fraværende. Håper det skinner i dag ettersom vi skal på ute tur med de eldre på arbeid.

Går tilbake på disse bildene jeg tok da  det var opphold en liten stund. 

 

 

 

 

Avslutter med dagens bønn for deg og meg:

Takk Gud for Du er hellige og du har gjort meg og alle som tror hellige gjennom Jesus.

Hele jorden er full av din herlighet.

Hjelp oss til å a vandre i tro selv om vi ikke ser resultatet.

Takk for din suverenitet.

For at Du skapte universet og kontrollerer den.

Himmel og jord er fylt med Ditt herlige nærvær.

Hjelp oss til å være takknemlige i alle forhold.

Jeg ber i Jesu navn. Amen

 

Ferdigheter

Ferdigheter

Hva gjør du med ferdighetene du har lært gjennom livet?

Bruker du å utvikle dem? Eller blir du hindret til å bruke dem av ulike grunner? Det kan være sykdommer, ikke har tid, eller har ikke interesse til å utvikle det pga. mye andre ting som tar tid osv.

Når jeg tenker på meg selv, hadde jeg jo lært mye gjennom årene. Lese og skrive, lært flere språk, kjøre bil, lage mat, bake, hekle, strikke og ulike håndarbeid, å snakke foran forsamlingen, å lede en gruppe, å jobbe med mennesker osv. Men selv om jeg har lært disse ferdighetene er det mye igjen å lære. For selv om jeg kan lese og skrive, er det mye kunnskap igjen å lære.  Når det gjelder skriving har jeg mye igjen å lære. Men gjennom å skrive blogginnlegg, utvikler jeg skriveferdigheten min og det norske språket. Kan kjøre bil, men tør fortsatt ikke å kjøre i byene. Når det gjelder matlaging og baking, hekling, strikking og ulike håndarbeid?det er alltid nye ting å oppdage. Og likedan å snakke foran forsamling av folk. (det er ikke ofte at jeg gjør det) Det kreves mye mot og man må lære hele tiden hvordan å fange publikumet. Å jobbe med mennesker eller å lede er også en evig lærdom for menneskene er jo forskjellige.  Men selv om jeg er på ingen måte perfekt i disse tingene, hindrer det meg ikke til å bruke det. « Practice makes perfect» sier folket.

I 2. mosebok 28:3 hadde Gud sagt til Moses at han skal befale dem som skjønner seg på kunst og som han hadde fylt med kunstnerånd å lage klær til Aaron som fungerte som prest.

 Jeg forstår det slik at vi når vi har lært en ferdighet, kan vi bruke den til ulike oppgavene vi har fått tildelt enten fra Gud eller fra vår neste.  Hvis vi slutter å bruke ferdighetene vi har lært, kan vi glemme det. Da jeg tok General Studie kompetanse, var det mye å lære innen matematikk. Men ettersom jeg ikke har bruk for dem til daglig, har jeg nesten glemt alt jeg har lært der og hvis jeg skal ta en matteprøve nå, kommer jeg sikkert til å stryke med glans.

I bibelen hadde Gud sagt at vi bør være kloke hvor vi skal investere ferdighetene våre. Vi bør så dem i  de riktige stedene slik at de blir vekst.

 Det var en lignelse i Bibelen ( Matteus 13:1-9) om såmannen som sådde frø. Frøene havnet i forskjellige plasser. Den som havnet på veien, ble spist av fuglene. Den som havnet på steinene visnet, den som falt i tornebusker ble kvalt. Men den som falt i god jord bar frukt.

Et eksempel på det er uansett hvor flink man er til å tale, hvis tilhørere er døve er ferdigheten bortkastet. Hvis du strikker en ullgenser til en som ikke tåler ull, vil det også være et borkastet arbeid. Uansett hvilke ferdigheter vi har lært gjennom livet, er det klok å bruke disse ferdighetene  (egenskapene ) til riktige steder og folk. Også ha det i tankene at vi ikke skal bruke egenskapene til å få makt hos andre folk.  Ordet har makt og de som er flinke til å bruke det kan få andre mennesker til å gjøre utenkelig handlinger som å sprenge seg selv i luften for å tjene overordene og deres sak. Eller å kue og herske mot sin neste.

Det er ingen som kan alt og jeg tror at Gud har gitt oss ulike egenskaper slik at vi kan utfylle hverandre. Hva tror du?

Hva slags ferdigheter har du lært gjennom livet? Bruker du og utvikler dem?

Avslutter innlegget med en bønn:

Takk Gud for at hos Deg kan jeg finne håp og stryke. Takk Gud for at uansett hvor mye jeg tviler, på randen å gi opp, blir skuffet og irritert eller lei meg, til og med synde mot deg med mine tanker, ord, og handlinger, har Du alltid en åpen arm til å ta imot meg når jeg kommer til Deg.  Takk for Din tålmodighet, tilgivelse, forståelse og oppmuntring. For en ny start hver gang jeg snubler, tviler og synder mot Deg. Hjelp meg alltid til å vandre med Deg. Gå Din vei. Takk for Din nåde. La meg ikke ha avguder i våre liv. Jeg ber for hjelp slik at jeg er i stand til å elske Deg og min neste.

Jeg ber i Jesu navn. Amen

 

 

Dagens prosjekt

Hei!

Hvordan er det med været hos deg på St. Hans dagen?

Her er det ikke mye sol å se.

I dag, etter frokost og klesstryking, måtte jeg bare kapitulere og sove. Kroppen krevde sitt. Det var min feil. Hadde brukt 10 timer på lørdag å se på en korean serie .Etter å ha sett 10 episodene som har gått, da var klokka nesten ett om natten. Og selv om jeg sov sent, våknet jeg fortsatt i fem tiden.  

Men jeg er våken nå og jeg har begynt forresten med et nytt prosjekt. Holder på å hekle denne musedokka

Hadde heklet hode, armer, ører og ben. Kroppen, kjolen og håret som er igjen. Men jeg skal bruke andre farge til kjolen og håret.

Ettersom det er søndag i dag, jeg skal treffe mine kristne venner  for bibelmøte etterpå :).

Her er jeg, snart skal dra av gårde.

Prøver meg på selfie:)

Avslutter innlegget  med dagens bønn for deg og meg:)

Kjære Gud, jeg ber for hjelp for at vi skal være ærlige og ikke blir fristet til bruke løgn for å lure andre.

Herre, sannheten kan såre andre, men hjelp oss å formidle det på Din måte.

Herre, takk for at selv om vi blir forsmådd av noen mennesker,

gjør Du det aldri med oss.

Jeg ber også for at vi skal ikke svikte andre mennesker som stoler på oss.

At vi skal behandle andre som Du vil at vi skal gjøre. 

Takk, i Jesu navn.

Amen 

 

Morgentur!

God morgen! Skinner solen hos deg?

Her dukket det opp tidlig, dvs. i sekstiden. Ettersom det er meldt regn ifra i 9 tiden, tenkte jeg å gå en liten tur først for det vraker løs. Alle andre ting som jeg tenkte å gjøre i huset kan vel vente litt. 

Deler bildene fra morgentur  og quotes i mellom bildene

Every calling is great when greatly pursued

Oliver Wendell Holmes

Life is life. You can go through it cruisin, or you can go through it bummin. It is your choice.

Scott Fisher

I cannot say whether things will get any better if they change; what I can say is that they must change if they are to get better.

G.C. Lictenberg

Heroes are merely men who do extraordinary things during extraordinary times.

Jeremy Roland

There are two ways to get rich:

You can earn more or you can require less.

Unknown

Define today and redefine your gifts, talents and strengths. Choose today to look for opportunities to exercise your unique God-endowed, God-ordained gifts and callings.

John Mason

Success is not a matter of chance – it is a matter of choice. Success isn’t something you hope happens. It is an achievement accomplished by consistent daily preparation and commitment to a goal with a daily plan of action.

Dave Dean

In order for us to live our personal vision of success, we must first untie the knots that limit our opportunities for success.

Ty Howard

If we are to achieve results never before accomplished, we must expect to employ methods never attempted before. 

Francis Bacon

Your ideas are like diamonds. Without the refining process they are just rock, but by cutting away the impurities, they become priceless.

Paul Kearley

Be strong and take heart, all you who hope in the Lord. 

Psalm 31:24

Ønsker alle sammen en nydelig dag regn eller sol!

Avslutter innlegget med dagens bønn:

Takk Gud for at vi kan komme til Deg i vanskelige tider eller situasjoner.

Hos Deg er det et sted hvor vi kan søke ly. Hos Deg er det trøst og styrke.

Herre, jeg løfter mitt hjerte til Deg og alle som leser denne bønnen.

Jeg ber for at vi skal fokusere blikkene til varige åndelige verdier.

Far, det er så mye som hindrer oss til det.

Verden og alt som glitrer og kortvarige lykke.

Herre, fyll hjertene med lengsel etter Deg?.Ditt nærvær.

La hver og en tørste etter det levende vannet som kommer fra Deg.

Hjelp oss til å søke Ditt rike først fremfor alle ting. 

Oppleve glede gjennom det. Jeg ber i Jesu navn.

Amen

 

Skuffet

 

 

Skuffet

Føler du deg noen ganger at ingen bry seg om deg? Eller at folk tar deg bare som en selvfølge fordi du har alltid vært trofast og at du vil alltid være der uansett hvordan du blir behandlet?

Føler du deg at du blir utnyttet fordi du er naiv og godtroende? At du blir skuffet gang på gang fordi du ikke blir hørt?

I det siste har jeg den følelsen og jeg begynner å synes synd på meg selv og begynne å tenke at jeg kanskje skal slutte å bry meg så mye om min neste og at jeg skal slutte å gjøre den lille ekstra for andre. Det er ikke en god tanke og jeg bør jo ikke tenke slik. Men hvorfor føler jeg det slik? Jeg spør Gud hvorfor synes jeg synd på meg selv? Er det synd på meg?

Når jeg tenker meg om, har jeg ingen grunn til å synes synd på meg selv. Jeg har tak over hodet, mat på bordet og klesskapet bugner av klær osv. Jeg har arbeid som jeg elsker og har mulighet til å gi livsglede til de eldre. Når jeg tenker på min familie, selv om de har sine utfordringer, kommer de også gjennom det med hjelpen ovenfra. Gud har minnet meg om at selv om ingen bry seg, så Han i hvert fall bry seg om meg!  Og at det er ikke sant at ingen som bry seg om meg egentlig fordi innerst inne vet jeg at min familie gjør det, selv om de viser det på ulike måter enn jeg forventet.  Jeg har også venner og kjente som jeg vet at de er glad i meg.

Gud minnet meg om å fokusere på ting jeg kan være takknemlig for slik at jeg skal ikke synes synd på meg selv. Jeg skjemmes nesten med tanke på andre mennesker som lider med uhelbredelig sykdom, havarert ekteskaper, ingen hus og hjem, ingen inntekt, ingen mat på bordet, og sliter med å få endene til å møtes osv.

Ja, jeg har ingen ting å klage for fordi når jeg klager eller synes synd på meg selv, da tviler jeg på at Gud kan ta vare på meg. Fra mitt begrensende menneskelig perspektiv ser det kanskje ut noen ganger at jeg ikke får det særlig bra. Men det er jo annerledes i Guds øyne. Jeg er verdifull nok til å dø for. Han gjorde det for meg og for hver og en. Jeg trenger bare å stole på Gud at alt som skjer i mitt liv skjer med hensikt slik at Gud kunne forme meg til det beste for meg selv og andre. Gud har en plan i mitt liv med de gavene og talentene han hadde gitt meg. Når målene mine harmonerer med Hans planer, bringer det harmoni i mitt liv. Jeg skal gjøre gode gjerninger fordi det er den rette ting å gjøre?ikke for å få ros eller oppmerksomhet. Når jeg møter mostand eller ikke blir hørt, da har sikkert Gud en bedre utvei for meg.

Et ord fra andaktsboken ga meg et svar: Gud sier at jeg må ikke la uventende hendelser eller skuffelser drive meg ut av kurset. At jeg bør reagere med ro og tillit. Jeg må huske på at Han er med meg. Jeg kan dele mine byrder på Han og han vil gi meg hvile.

Jesaja 41:10 Vær ikke redd, for jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg. Ja, holder deg oppe med min frelserhånd.

                                                                                           God helg!