Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

See the source image

bildesource

 

Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

Dette spørsmål var en av spørsmålene som ble stilt på siste de sidene av boken « Gossamer Pond» som jeg nettopp leste. Jeg tenkte at det var et vanskelig spørsmål.

Jeg må tenke først hva de dårlige minnene mine var og jeg tenkte at hvis jeg skal skrive dem, blir det sikkert en lang liste. Men for å koble det med min virkelighet nå, må jeg kanskje velge noen få.

Et av mine dårlig minner er fattigdommen. I dag når jeg har det godt, er det lettere for meg å være takknemlig for alle ting jeg har. Samtidig minnene lærte meg å hjelpe de som har det vanskelig i livet. De som jeg har mulighet til å hjelpe med det ressursene jeg har. Fattigdommen ga meg inspirasjon til å jobbe hard slik at jeg fikk nå et bedre liv. Dårlig start, men det endte godt.

Jeg ble mishandlet før av faren til mine tre barn på Filippinene, men i dag er jeg elsket og tatt vare på av min nåværende mann. Jeg er så lykkelig at jeg har klart å tilgi min eks-samboer fordi at jeg har fått er bedre liv nå enn jeg bodde sammen med ham.

Savn over moren vår som har alltid måtte reise bort for å jobbe som hushjelp andre steder slik at vi kunne overleve. I dag, savner jeg fortsatt min mor og i tillegg til mine barn og barnebarn som bor så langt unna, men jeg kurerer savn ved å gjøre meg selv opptatt slik at jeg ikke tenker for mye. Og heldigvis har vi nå internett forbindelser slik at det går an å snakke med dem eller ser dem på chat når vi har behov for det.

Redsel! Jeg har alltid vært redd gjennom oppveksten pga. faren vår som var både blind og døv som ikke kunne forsvare oss. Moren som alltid var borte. I tillegg ble vi omplassert hos slekta som var ikke snille med oss. Redd for å bli slått, redd for å sulte, redd for fremtiden, redd for mennesker. I dag er virkeligheten min trygt og godt og jeg kunne nå takle ulike prøvelser på grunn av jeg jeg har funnet en levende og nådefull Gud som skal alltid være sammen med meg og kan ta vare på meg uansett hva som skjer. Jeg trenger ikke å være redd for fremtiden for Han også skal være der for meg.

Dette verset er en av min favoritt særlig i tunge stunder: For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere. Sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Jeremia 29:11

Det er sikkert flere, men jeg slutter nå for jeg begynner å få tårer i øynene.

Enn du?  Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

 

 

 

 

 

Ulykkeskjolen

Var innom shoppingsenter en dag for å kjøpe en gave til en liten gutt, men jeg så denne kjolen på salg og jeg måtte bare kjøpe den fordi jeg synes den var så nydelig. Selv om skapet var jo allerede stappfulle av klær.

Og i dag brukte jeg den. Først syklet jeg til jobben i buksa og t-skjorta, ettersom det  var tidlig på morgenen og ikke så varm da. Hadde kjolen i veska. 

På vei hjem, sola skinte sin sterkeste stråler og jeg fant ut at jeg kunne sykle i kjolen. Og dumme meg som ikke tenkte at kjolen kan hekte fast i sykkelen fordi den var lang. Og da skjedde det. Etter noen meter holdt jeg på å stupe i asfalten pga. kjolen hektet fast på sykkelen. Men heldigvis fikk jeg stoppe sykkelen. Jeg prøvde å prøvde å dra kjolen fra sykkelen, men det var umulig. Jeg kunne ikke bare rive den bort heller. Både jeg og kjolen var koblet i sykkelen.

Da kom da plutselig en snill mann som spurte om jeg trengte hjelp. Og etter en del forsøk, fikk han løsnet kjolen fra sykkelen. Kjolen var blitt grisete og det ble litt skadet. Men jeg var takknemlig. Heldigvis hadde på meg singlet. Jeg tok på meg buksa ( hadde det med meg i veska) midt på gata og tok av meg kjolen og syklet hjem.  Folk lurte sikkert hva jeg holdt på med, men jeg måtte bare bytte. Jeg torde ikke å sykle mer i kjolen. Den kjolen glemmer jeg aldri.  Synd at den ble skadet fordi jeg likte den så godt.

 

Enn du? Hvordan dagen din har gått?

Bading og bursdag

God søndagsmorgen. Det er flere som hadde klaget om varmen i det siste, men jeg nyter det. I går var det så varmt at jeg syklet en tur i stranda i nærheten og badet. Jeg fikk med meg en snill nabo som holdt på å sole seg til å være med. Og vi hadde det kjempegøy med  å prøve den forfriskende sjøvatnet. Det var også masse folk der, barn og voksne som koset seg ved stranden.  Herlig! 

Men ettersom jeg var invitert til et barneselskap, selv om jeg allerede  er bestemor, fikk vi ikke bade lenger en vi burde. Vi fant ut at vi kan gjøre det igjen en annen gang.

Men i dag, blåser det veldig mye, har forresten gjort det hele natten og det er meldt regn, så da blir det ikke noe bading i dag på sjøen. Fikk ikke ta bilde mens vi badet på sjøen i går. 

Men har bildene på bursdagsfeiring.

Her er bursdagsbarnet Christian. Han  fylte 3 år.

 

Og her er all maten til gjestene både til barn og voksne.

Kakebord

og noen av gjestene

Det var mye mat som vi hadde fortært. Så da jeg kom hjem, spurte jeg min mann om vi kunne gå oss en tur for å forbrenne litt kalorier og han ble med på det. 

To bilder fra gåturen. Denne skal vel til Nordsjøen. Et fundament til Johan Sverdrup feltet.

Vakker villblomster

Etter turen, gikk vi en runde i hagen vår for å kikke på frukttrærne som vi har. Kirkebærtreet har masse frukt og det er litt plommer. Men det som gjorde meg veldig glad var at for første gangen etter mange år, har epletreet  vårt produsert en del epler. Dem er ikke moden ennå, men hvor artig det er.

Måtte spist kirsebær før fuglene oppdager dem.

Avslutter innlegget med dagens sitat:

For å få vakre lepper, tal gode ord.

For å få  pene øyne, se etter det gode i mennesker.

For å få en slank figur, del maten med de som sulter.

For å få vakkert hår, la et barn buste det til en gang om dagen.

For å få en god holdning, gå med vissheten om at du går aldri alene.
Sam Levenson

Forfulgt nesten hele veien

God lørdagsmorgen. Håper du har sovet godt i natt til tross for varmen. Det har jeg i hvert fall gjort.

Jeg var helt utslitt etter gårsdagens strabasiøse tur.

Jeg og mannen min har fått dilla på å finne forskjellige vatnet som fins oppi fjellene. I går falt valget på et sted som heter Steinvik vatnet. Ingen av oss har vært der før og det tok tid for vi fant stedet hvor vi skulle parkere bilen. Vi passerte dette stedet langt inne skogen og det var et herlig sted å se.

Til slutt fant vi stedet hvor vi skulle begynne med vandringen. Men vi fikk ikke fred. Vi ble forfulgt av kleggene nesten hele veien og det var veldig plagsomt.

Vi  fant skiltet på vei til Steinvik vatnet

 

Gikk forbi denne gapahuken. Vi tenkte å slappe av litt her, men vi fikk ikke lov fra kleggene. Det surret og de prøvde å suge blod fra kroppene våre som var nesten uttørket på grunn av varmen.

Så gikk det oppover

Ser ut som dette treet døde av varmen

Heldigvis  fant vi  vannkilder til å avkjøle oss ned. 

 

Etter litt over en time som føltes som evighet på grunn av varmen, fant vi endelig vatnet.

Vakkert!

Og jeg som var så opphetet klarte ikke å la være.  Tok av meg turbuksa, t-skjorte  og tursko  og hoppet  ned i det forfriskende vatnet.

Første bad i år ute i det fri.

Enn du? Har du prøvd å bade i år ute i det fri?

 

Avslutter med en sitat:

Gjør alt det gode du kan

med alle midler du har på alle måter du kan

på alle steder du kan

til alle tider du kan

mot alle mennesker du kan

så lenge du bare kan.

John Wesley

Gammel og glemsk

I går hadde jeg gjort noe som gjorde meg så trist. Jeg hadde lovet et ektepar at jeg skulle på et møte hos dem og jeg hadde gledet meg til det møte i lang tid på forhånd, også kom dagen og jeg glemte det rett og slett. Jeg som ikke pleier å glemme en avtale i det hele tatt og alltid kommer for tidlig til møtene. Min mann sa at når jeg glemmer et så viktig møte for meg, da har jeg for mye i hodet.  Heldigvis, ble jeg tilgitt etter at jeg ba om tilgivelse dagen etterpå fordi jeg glemte avtalen.

Da jeg våknet etter middagshvilen i går, glemte jeg at jeg skulle på det møte og ble med mannen min isteden på en sykkeltur for  å se på et fugletittetårn.

Der er fugletittetårn

Plassen heter 

Veldig fint i område

Vi så en mann der…mulig han er ornitolog eller har han det bare som en hobby. Mannen minn hadde snakket med han. Han bruker mange timer og dager for å studere bestanden. Jeg sa til min mann at jeg er heldig fordi hobbyen hans er å titte på meg isteden av fuglene:)

 

Nærbilder av flora og fauna

I dag ettersom sola skinner, hadde mannen min dekket til middag på veranda. Og da jeg kom hjem fra arbeid, var det bare å sitte ned og spise middag. Så snill mann skal man lete lenge. Jeg er heldig som  har funnet han.

Grillet kylling

Og grønnsaker

Enn du? Hadde du glemt en viktig avtale noen gang?

Med dette ønsker jeg deg en deilig kveld.

Andre manns hage

Hei! God morgen til alle.

I dag ser det ut som det blir fint vær. Solen har allerede stått opp jeg har også stått opp. 

Etter gåturen som min mann og jeg hadde gjort en dag, gikk vi forbi en av naboens hage og spurte om jeg fikk lov å ta bilder. Har ikke så mye fine blomster hos meg og derfor er det greit å ha naboer som har grønne fingre.

Skriver humoristiske sitater under bildene hentet fra Barbara Johnsons kalender bok.

SMIL!

Den søte plomma glemte det

– og ble til en rynkete sviske.

Hvis vi ønsker å nå til andre,

kan vi begynne med et smil,

et oppmuntrende ord,

en mulighet til å le.

Hvordan er det mulig å legge på seg en kilo ved å spise en halv kilo sjokoladepudding?

H. Jackson Brown Jr.

Da jeg giftet meg med herr Rett,

visste jeg ikke at fornavnet hans var Alltid.

Jeg behøver ikke oppføre meg som jeg er så gammel,

for jeg har funnet et fantastisk anti aldringsmiddel.

Det har faktisk blitt anbefalt siden bibelsk tid som et botemiddel for alskens problemer.

Hva det heter?

Latter

Innstilling er sinnets malekost.

Den kan farge enhver situasjon.

Avslutter med en sitat fra Bibelen:
For han skal gi sine engler 

befaling om deg,

så de bevarer deg på alle dine stier.

Salme 91:11

Brainstorming

Brainstorming! Fant ikke oversettelse på norsk.

Innlegget handler om brainstorming fordi vi skal eller om du har lyst til å være med å svare på spørsmålene. Dette handler ikke om å snuse på ditt eget privat liv, men en måte å bli kjent med hverandre på. Bygge båndene!

Håper at du blir med å svare på spørsmålene som jeg også vil svare:)

(Bildene er tatt under kjøreturene min mann og jeg hadde gjort)

Hva gjør du for å hjelpe dine foreldre?

Jeg forsørger min mor fordi hun mottar ikke pensjon på Filippinene fordi hun hadde ikke arbeid som hun betalte skatt. Jobbet bare som hushjelp for å forsørge oss. Faren min døde for mange år siden.

Hva er din største prestasjon som du hadde gjort i hele ditt liv?

Tok  utdannelse i voksen alder i Norge.

Da jeg kom til Norge hadde jeg ingen utdannelse. Gikk bare til femte klasse på Filippinene  da jeg var barn. Vi var fattig og hadde ikke råd.

Jeg tok fagene på ungdomsskole, helsefagarbeider Vg 1, Generell studiekompetanse, Fagbrev på Renhold og fagbrev som aktivitør som privatist mens jeg jobbet nesten hundre prosent, oppdra min datter i Norge, forsørget og sendt til skole mine tre barn på Filippinene. Det tok tid, jeg felte masse tårer og slet med språket, men besto med glans og jeg var lykkelig. Jeg er ikke blitt utdannet noe stort, men for meg er det den største prestasjon jeg hadde gjort i mitt liv. Og mine tre barn på Filippinene hadde klart seg bra både på skolen og arbeid.

Mitt barn i Norge er nå ferdig utdannet sosionom og jobbet på NAV. 

Hva er din første prioritert i livet?

Mitt forhold til Gud og min familie.

Har du angret noe som du hadde gjort i ditt liv?

Det er for mange til å nevne, men jeg har lært fra dem.

Hva slags tur/ turer foretrekker du?

Alt: Flytur, bytur, land, strand, fjelltur, biltur,

men ikke  til et museum hvis jeg ikke må og ikke seiltur.

Hva er den beste gaven du har fått?

Evig liv hos Gud gjennom Jesus.

Hva kan du ofre for din familie?

Mitt liv!

Hva er din favoritt mat?

Jeg er alt etende, så jeg har ikke favoritt. Synes at alt maten er godt!

Hvorfor blogger du?

Det gjør mitt liv rikere, mer meningsfulle, og  jeg ble kjent meg mange inspirerende folk. For å vedlikeholde norske språket. I tillegg  kan jeg  se flere steder gjennom andre manns blogg og får inspirasjon og jeg håper også  at jeg kan inspirere noen. 

Ønsker deg en fin kveld:)

Herlig arbeidsplass

Ikke alle trives med arbeidet sitt og derfor er jeg så takknemlig til å ha et arbeid hvor jeg stortrives og har mulighet til å gi livsglede til de eldre.

I dag var vi ut på tur med dem at med sjøen for å nyte sjøluften og utsikten under kaffekoppen og noe godt at åt!

Vi har sett på den hurtigruten som gikk i leia. 

Det er gapahuk der som ønsket oss velkommen som vi kan benytte i tilfelle det bli regn.

Kikket på småkrabber

 

Plukket villblomster

Gikk tur rundt omkring

I går hadde vi kunst aktivitet hvor de fleste som var over 90 år har vært med på å lage disse. Herlig.

Derfor er jeg så glad i jobben min fordi jeg får gjøre de tingene jeg liker ellers til daglig.

Enn du?

Har du hatt en fin dag?

Gårsdagen

God morgen mine bloggvenner! Enda en dag å nyte og å utforske.

I dag ser det ut som solen er på vei opp til himmelen. I går skinte også solen. Og etter den berømte middagshvilen dro mannen min og jeg til en sykkel og gå tur i nærområde. 

Deler bildene fra turen og sitater underveis

.

Jeg oppdaget at Gud av og til bruker selv den minste  velgjerning til å berøre et menneske -lege et knust hjerte,

eller tenne et glimt av håp.

Barbara Johnson

For det lykkelig hjerte,  er det en vedvarende fest.

Ordspråkene 15:15

SMIL

– det øker verdien på ansiktet ditt.

Barbara Johnson

Kvinner, husk!

Når vi blir eldre får vi ikke lenger hetetokter.

Nå kalles det energi-innsprøytning.

Barbara Johnson

 

Håpet om himmelen, vissheten om at vi en dag skal nyte fred i evighet,

betyr at vi kan møte hva som helst her på jorden

så lenge vi fokuserer på gleden som venter oss i Himmelen.

Barbara JOhnson

F

For Gud har ikke gitt oss motløshetens ånd,

men kraftens,

kjærligheten og sindighetens ånd.

2. Timoteusbrev 1:7

Dine synder mot Hans tilgivelse,

din smerte mot Hans legedom,

sin sorg mot Hans glede.

Gi han din skyldfølelse, hjertesorgen som vi alle opplever.

Det er en del av livet, men hvis du fokuserer på Jesus,

kan han lette din hjertesorg.

Barbara Johnson

Du er mitt skjulested.

Fra trengsel bevarer Du meg.

Med fredsjubel omgir Du meg.

Jeg vil rettlede deg og vise deg den veien du skal gå. 

Jeg vil gi deg råd med mitt øye.
Salme 32:7-8

Uansett hvor naturstridig våre unge sinn virker i våre aldrende kropper, 

kan vi nekte å være gamle.

Vi kan feire vår ungdom -uansett hvor mange tiår vi har vært unge!

Barbara JOhnson

Himmelen vil være et romslig sted, 

og all slags skatter vil være tilgjengelig for oss der.

Men inngangsporten er for liten for en flyttebil.

Vi kan ikke ta noe med oss ditt unntatt den kjærligheten vi bærer i våre hjerter.

Barbara Johnson

Pakk ned ditt dårlige humør i en eske,

sett deg på lokket og le!

Barbara Johnson

Ønsker deg/ dere en fin dag!

Mordrvatnet

En vakker dag, ( sist fredag) sa mannen min at vi skal  til “mordrvatnet” . Jeg spurte om han hadde tenkt å ta livet av meg der! Han sa at vatnet heter det og vi skal se om vi finner vatnet oppe på et fjell. Vi skulle gå etter kompass fordi det var ikke merket sti. Jeg stolte på min mann, men jeg slo likevel på google kart for å se om vi virkelig var på rett sted.  Man kan ikke stole blindt på google fordi noen ganger er nettet er dårlig. men det var greit å bruke det i nøden. 

Vi skulle til det lille fjellet i mellom de to store fjellene på bildet

Begynt med å gå oppover

Vannet i bekken kommer fra Mordrvatnet

Det var bratt oppover og vi måtte krabbe oppover

Fotenden av fjellet og på baksiden er mordrvatnet.

Men vi klarte ikke å gjennomføre turen pga. det var så bratt på toppen og vi var redd for at vi faller nedover

De sier at der er ingens skam å snu…så vi gjorde det!

Men heldigvis var det fint utsikt på andre siden….havet

 

 

 

Vi fant multer under turen og det var godt å smake på årets multer

Og blåbær

Nederst fant vi en tursti

og en benk

Og her spiste vi nisten vår

Det var en fin tur allikevel selv om vi ikke har sett “Mordrvatnet”.

Avslutter innlegget med dagens bønn:

Takk Gud for at vi kan hvile i stillheten i Ditt nærvær.

Du gjør meg klare for hverdagen.

La stråleglansen fra Din kjærlighet skinne til oss og gjennom oss.

Jeg ber for at vi alltid skal vente tillitsfull på Deg.

Din nærhet gir oss glede og fred.

Takk for at Du er alltid med oss så vi trenger ikke å frykte. 

Takk for at det er ingen fordømmelse for oss som er i Deg Jesus.

Amen