En regnfull dag til å disponere

Er du lei av det dårlig været? Vi har rikelig med det her i Trøndelag. Jeg kunne tenke meg litt sol, men dagen går likevel uansett vær.

I dag er det hvile dag etter en frivillig jobb på sykehjemmet og aktivitetssenter i går. Men først må jeg en tur til lege.

Jeg må hvile mye nå fremover slik at jeg skal klare bloggtreffet i helga:)

Mr. Happy er i gang med trening gjennom hjerteskolen:)

Satser på at vi klarer det:)

Ha en fin dag til deg:)

 

En dag i Brighton

Jeg skulle ønske det var meg, men det var min yngste datter som dro en dag til Brighton sammen med kusinen sin etter at de hadde vært på visning av bryllupslokalet.

Det var folksomt der og det så varmere ut:)

De koset seg med god mat:)

Jeg får mulighet til å dra dit neste år til bryllup:)

Og nå er min yngste datter på vei hjem:)♥

Har du vært i England?

Mr. Happy på tur

God morgen fra en regnfyll Trøndelag:)

Ettersom det regner hver dag her hos oss, vi har ikke noe valg enn å gjøre det vi bør gjøre selv om det regner som i går. Det vokser gress på kirkegård og jeg og Mr. Happy dro dit for å klippe kantgress. Det rører meg å se at han er frisk igjen etter hjerteinfarkt nylig.

Masse blomster på kirkegård

Ut på ettermiddagen, dukket solen plutselig opp og vi benyttet sjansen til å gå tur i nær området.

Litt sopp å finne, men jeg tror ikke dem er spiselig:)

Etter turen, klippet jeg litt blomster som jeg fant i hagen til pynt inne. Tar med sommeren inn:)

Avslutter med inspirerende sitater.

Og i dag jeg skal prøve å jobbe frivillig:)

Med dette ønsker jeg deg en fin dag:)

Bryllup i England

Oh som jeg gleder meg til dette bryllupet. Mr. Happys niese skal gifte seg med en engelskmann neste år og har allerede bestilt dette lokalet.

Min yngste datter er der og var med på visningen. Hun skulle være forlover.

 

Så vakker stedet er. 

Håper at alt går bra med helsa slik at vi kan være med på bryllupet. Jeg har noe å se frem til da:)

Straffen som man fortjener

Jeg har lest dette historien en gang. Det berørte meg veldig mye og fikk meg til å gråte. Husket ikke hvem som har skrevet det.

Det var en gang en skole hvor det var en klasse med elever som var så umulige at ingen lærer klare å håndtere dem. Det var flere lærere som ga opp bare i løpet av et år.

Men en dag var det en som søkte på lærer stillingen. En ung mann som nylig avsluttet lærerskolen.

Rektoren spurte den unge læreren om han visste hva han kan forvente seg, hvis han får jobben. Hittil var det ingen som har klart å håndtere disse elevene. «Du kan få en skikkelig omgang», sa rektoren.

Etter en liten stille bønn, kikket den unge læreren på rektoren og sa: «jeg tar imot utfordringen» Bare gi meg en prøve periode.

Neste morgen sto den unge læreren foran klassen.

Han sa» jeg kom her i dag for å undervise dere, men jeg klarer ikke det uten deres hjelp. En stor gutt, de kaller han stor Tom hvisket til kameraten» jeg trenger ikke noe hjelp. Jeg kan fjerne den unge læreren uten hjelp jeg».

Den unge læreren sa at hvis de har lyst til å fullføre utdannelsen, bør de ha regler å følge etter i klasserommet. Men at de elevene selv som skal lage reglene og han skal skrive dem på tavlen.

«Dette er noe annet» tenkte elevene. Så plutselig sa en ung mann: «Ingen stjeling». En annen sa: «alle skal komme i tide på skolen».

Etter hvert har de regler skrevet på tavlen.

Den unge læreren spurte elevene hvilken straff de skal gi til den som bryter reglene. Hvis dem skal ha regler, bør de som bryter reglene få konsekvensene.

En i klassen foreslå at den som bryter en av reglene får 10 piskeslag på ryggen uten klær på.

Den unge læreren synes straffen var for hardt, men han spurte elevene om de ville tåle en slik straff. Og alle sammen svarte ja.

Alt gikk bra i noen dager, men en dag kom store Tom og var veldig sint. Ha sa at noen har stjålet matpakken sin.  Etter å ha snakket med elevene, fant de ut at det var lille Tim som har stjålet matpakken til Tom. Noen har sett Lille Tim med matpakken hans Store Tom.

Den unge læreren fikk Lille Tim til å stå foran klassen. Han innrømmet at han har gjort det. Vet du hva straffen er? Spurte læreren. Lille Tim nikket. Da må du fjerne jakken din. Lille Tim hadde på seg en stor jakke. Han sa» jeg innrømmer at har gjort noe galt og vil ta imot straffen, men vær så snill å ikke ta av min jakke». Læreren mintes Liten Tim at det var regelen at han må ta straffen som en mann. Lille Tim begynte å knappe av jakken og mens han holdt på, la læreren merke til gutten hadde ikke noe klær under. Og under jakken var bare skinn og bein. Læreren spurte hvorfor han hadde ikke noe klær.  Gutten svarte at faren hans var død og moren hans hadde ikke råd til mye fordi de er veldig fattige.» Moren min vasker min eneste t- skjørt i dag og derfor fikk jeg låne store broren mins jakke så jeg slipper å fryse».

Læreren så på den spinkle kroppen. Det er bare skinn og bein og han lurer på hvordan han skulle klare å slå den lille gutten til og med bar kropp. Men han vet han må gjøre det hvis han skal få elevene til å følge reglene i klassen. Han skulle til å slå, da plutselig sto Store Tom og sa «det står vel ikke i regelen at jeg ikke kunne ta straffen isteden av Lille Tim? Læreren tenkte litt. … Etterpå sa han at det er greit for ham hvis store Tom vil ta straffen for Lille Tim. Store Tom tok av klærne sine og læreren, som er glad til å gjøre det, begynte å piske store Tom. Men av et eller annet grunn etter fem slag knekket piskepinnen av. Læreren klarte ikke mer å fortsette med piskingen. Han klarte ikke å la være å gråte. Han hørte lyder og da han så seg rundt, så han at alle sammen også gråt. Lille Tim snu seg og tok i rundt store Tom mens hans beklaget seg for at han har stjålet maten hans. Han spurte Tom om han kunne tilgi ham for det. Lille Tim sa at han vil elske Tom inntil hans siste åndedrag. Han var så glad pga Tom har vært så snill og tok straffen for ham.

Det er også en person vi bør takke: Jesus gjorde det også for oss. Han tok straffen for oss.

Er vi ikke også glad for at Jesus gjorde det? Han ble korsfestet pga. våre synder. Men pga. hans kjærlighet til oss, gjorde han det for oss. Er vi ikke glad for at Gud elsker oss veldig mye? Jeg håper at vi skal huske det Jesus gjorde for oss ikke bare i påsken, men hele tiden. Det er grunn nok for at vi skal være evig takknemlig.

Sommerhilsen til Tomsmatprat, fruen og flere!

De fleste har fått med seg at jeg har sendt sommerhilsen til bloggerne som jeg har vært i kontakt med her i bloggverden. Men jeg har ikke adresse til alle derfor sender jeg til dem gjennom bloggen min og håper de fikk se her. Sender sommerhilsen til Tomsmatprat og hans frue ettersom jeg treffer de i bloggtreffet i Trondheim neste helg.

Til Tom

til fruen

Og til Dedicat som jeg har også blitt kjent med her i bloggverden.

Og til Skriveglad bestemor

Til Audmarit

Til Annebe

Og til Hverdagsmagi

Og  til Gryende

Jeg sendte til flere i posten og håper de kommer frem:)

God sommer alle sammen:)

Gammel?

Ofte føler jeg meg så gammel som denne tegningen jeg laget

og været er fortsatt dårlig… 

Fint med å holde på med noe sysler her hjemme.  Jeg bakte ananaskake som jeg tar med til søndagsmøte i Sentrumkirke i dag. Håper den smaker:)

Selv om man føler seg ikke bra er det fortsatt noe man kan utføre i slow motion:)

Fikk vasket badet og toalett til og med:)

Med dette ønsker jeg deg en god dag:)

Never give up!

Hei og hå fra Happy home. Håper du fikk sove godt i natt. Jeg gjorde det og det gjorde godt. Føler meg litt bedre i dag enn i går. Jeg har allerede fikk vasket stua, gang og kjøkken. Riktignok nok som en skilpadde…sakte men sikkert. Men for en lettelse å kunne utføre husvasken for det trengs:)

Ellers har jeg ikke så mye planer i dag. Minst mulig på mest mulig tid:)

I går var det enkelt middag for meg og Hr. Happy. Fiskekaker, ris og litt grønnsaker. Og han er på bedringens vei:)

I dag blir det vel vårruller laget av fisk og suppe i tillegg.

Legger ut noen sitater til inspirasjon:)

Har du noen gode planer i dag?

Fins det noe å glede seg over?

En fin dag til deg fra Happy home. Hos oss er det fint vær til å være inne. Så sofaen blir flittige  bruk i dag av to fossiler her hjemme som ikke makter stort en å se på hverandre:)

Men det finnes litt glede i hverdagen.

Blomster som Hr. Happy fikk fra en av våre snille naboer i går.

I går hos øyenlegen fikk jeg vite at alt i orden med mine øyne.

Etter at jeg har vært på bytur fikk jeg lyst til å lage noe av blomstene jeg hadde klippet.

Det ble en liten vase med papirblomster.

Sent på ettermiddag var jeg invitert av min søster til en liten selskap for venner. Der var det mye gleder i form av mye god mat.

Tomater og agurker som jeg skulle få litt når det blir modne

Fin blomsteroppsatt fra min søsters hage.

Og selskap med venner

Selv om alt som har skjedd i går: bytur, blomsterlaging og selskap gjorde meg som en gele i dag, er alt verdt å oppleve.

Hva som har gitt deg glede i går?

Sprunget til og fra

Jeg hadde dårlig tid i dag da jeg skulle til øyenlegen fordi båten skulle ankomme  8:35 til Pir terminalen og jeg hadde time klokka 9.00. Derfor sprang jeg til klinikken til øyenlegen som ligger nær Ravnkloa. Til min overraskelse  kom jeg i god tid. 10 på 9.00.

Venterommet hos klinikken

Likte denne plakaten

Jeg ble ferdig klokka 10.05 hos øyenlegen og båten til Brekstad går 10.20. Så jeg sprang igjen til Pir terminal for å rekke båten. Og det tok meg 10 minutter. 10:15 var jeg på båten og var så glad for at jeg slapp å vente til neste båten som skal gå 12.15.

Sola skinte innimellom.

Men så kom regnet igjen

Passerte noen båter

Da jeg kom hjem, kjørte jeg Hr. Happy til apoteket for han trengte en medisin som apoteket glemte å ordne i går for ham. Og da jeg var ferdig med det var det godt å få sitte seg ned og roet ned for jeg har stresset nok og jeg vet at det er ikke bra for kropp og sjel.

Hva har du gjort i dag?