Eat all you can

Etter å ha vært hos øyenlegen, dro min sjømann og jeg til Trondheim torg for å spise lunsj til en Thai reustaurant. Det var lunsjbuffet ennå da vi kom og vi betalte 199kr. Vi var der kl.13.30. Fra klokka 14.00 betaler mann 229. Da blir det middagsbuffet. Men lunsjbuffet er lik middagsbuffet likevel. Vi klarte ikke å smake på alt. Det var rett og slett ikke noe mer plass i magen. 😊

Ulike dessert

Sushi bar

Alt mulig kjøttretter

Jeg spiste litt sushi Og blandig av alt:)

Thai Thai restaurant

Etterpå gikk vi en liten gå tur i byen

Og butikker. Skulle handle vanntett og vindtett og varm jakke, men jeg fant ikke noe. Handlet litt småteri.

Etter det kjørte jeg og mannen min til Dombås. En liten kjærlighets ferie. Deler om det senere😊

Enn du?  Hva har du gjort i dag? Har du prøvd å spise på en slik “eat all you can” restaurant?

 

On the road again

Yey! Det er fredag og det er snart helg. Noen har fri og andre har kanskje arbeidshelg.

Etter en drømmeløs natt…har bare noen minutter søvn selv om jeg har tatt ett tablett av Melatonin Vital i halv elleve tiden i natt. Jeg sto jeg opp likevel i rett tid. Har time til øyenlegen i byen kl.13.00 i dag. To og halv time kjøring med ferja hjemmefra.

Håper  øyenlegen kan finne ut hvordan de skal korrigere mine øyne etter et mislykket operasjon ( linsebytte) sist januar.

Det er jo slik at uansett hvordan jeg har det finner jeg små ting som kan føre glede til min hverdag. Og i dag var  å ta bilder ” on the road” mens min sjømann kjørte til byen. Heldigvis er han hjemme og kunne bli med meg til øyenlegen. På en måte er det en slags date. Og nå mens jeg venter til å bli innkalt av øyenlegen, skriver jeg noen ord og deler bilder av en del av vakre Norge.

Hos øyenlegen. Venterom

Enn du? Hva slags planer har du i dag eller i helga?

Ha en fin fredag😊

Den største av alt!

Kjærlighet er den mest omtalte tema i verden.
Som regel, elsker vi familiene våre og venner
De fleste elsker de gode liv. Fint hus, ny bil. Hytte eller hus utenlands. Reisene til turist stedene. Og for å ikke snakke om klær, sko, vesker, gadget, smykker eller skjønnhets behandling for oss damer. Eller å bli berømt.
Vi elsker fint vær, gode betalte jobber, vakre natur og god helse.
Og det mesk elskede: mobiltelefon. Den kan vi ikke gå ut uten. Er med oss på jobben, ved matbordet, toalett og overalt.
Men hvis alle disse forsvinner da? Covid virus har begynt med sitt verk. Ingen er trygge.
Hva skal vi gjøre da nå alle disse tingene som vi elsker forsvinner? Klarer vi å elske mer?
Å håpe at det er fortsatt en lykkelig fremtid å vente?
Jeg for min del hadde allerede mistet en datter på grunn av covid virus. I familien er det ikke bare jeg som blir plaget med sykdom. Hver og en har  sin egen byrde.
I tillegg er de mange som krever vår kjærlighet som vi ikke tenke over:
De fattige
Flykningene
Mishandlede
Barna som ble solgt til prostitusjon
Voldtatte kvinner
De som er i fengsel.
Narkomane
De syke
De eldre
Frontliners
Ledere som jobber hardt for å berge landet.
Hvordan skal vi vise vår kjærlighet til dem når tilstanden vår krever mer enn nok av vår tid og krefter?
Hvor er Gud i alt dette?
Kunne vi elske han med hele vårt, hjerte, sjel og ånd i tillegg til alle andre ting?

Han som har skapt alt og velsignet oss med alt vi har?
Det er ikke sikkert at mange som tenker slik? Kanskje ikke i det hele tatt? Kanskje noen gir Gud skylda for alt elendigheten? Eller ber bare til Gud i nøden? Eller er blitt så lei av å be på grunn av man ikke får svar av det ene eller det andre?
Men uansett hva vi tror…sannheten kommer frem en dag.

 

The way we should live

Prayer for today

Dear God, thank You for Your Word that remind us how short our life is.

Teach us then how we should live and to be wise.

Help us to understand Your will in our lives when our prayers are not getting answered. When problems and pain in our lives seems bigger and overwhelming.

Open our eyes to see Your light in the darkness. Let us be filled with your power in order to be strong in dealing our daily battles.

I pray Lord for Your presence to engulf us and to saturate our soul.

To fill us with joy in the midst of suffering. I pray in Jesus name.

Dopet ned

Jeg skulle ikke ha gjort det, men etter masse søvnløse netter, kroniske smerter både den fysiske og psykiske kombinert med sorg, har legen gitt meg medisin mot depresjon. Jeg hadde ikke nevnt noe at jeg var deprimert. Men hun trodde kanskje at å ta medisin mot depresjon ville få meg til å sove.

Det tok over to uker før jeg bestemte meg for å ta et tablett. Kanskje tenkte jeg at jeg ville føle meg litt bedre. Tabletten virket med en gang på kroppen min, bare omvendt. Verden gikk rundt og det føltes som jeg var dopet ned…hvis det var slik det føltes for de som ble ruset. Jeg sovnet med en gang, våknet mange ganger og sov igjen.

Da vekkeklokken ringte klokka sju, gikk fortsatt verden rundt i hodet mitt. Jeg kavet meg opp og prøvde å gå noen skritt på stuegulvet, men jeg måtte bare kapitulere. Måtte ringe sjefen min for å fortelle at jeg ikke kunne komme på jobb. Jeg ble jo verre enn jeg var før jeg tok tabletten.

Etter å ha ligget halve dagen, spurte min mann om jeg vil være med å gå ut en tur. Selv om både kroppen og hjernen min ropet nei og nei, fant jeg ut at jeg burde gjøre det. Det gikk jo an å støtte til gåstaven min og mannen var jo med.

Under turen fikk mannen min jeg til å legge merke til ulike ting underveis. Jeg tvang meg selv til å fange ulike ting med kamera. Leve i nuet uansett hvor døsig jeg var.

Masse sauer eller lammer?

Og deres ” footprint”

Hasselnøtter

ulike sopparter

Eika som er nesten 350 år gammel

Et tree med stort hull i

Sitteplaser for dem som har lyst på å ta en kopp kaffe under turen

Stien

Hva er dette?

Flere rasteplasser som jeg måtte sitte på underveis for hele runden var 3 kilometer. Jeg trodde jeg skulle dø underveis. Utslitt var bare forbokstav.

Men jeg berget livet heldigvis og bare håpet på at jeg blir bedre i morgen.

Og mannen som er så snill bakte pizza til kveldsmat.

Og jeg har lært en lekse. Aldri mer å ta medisin mot depresjon slik at jeg ikke blir deprimert.

Enn du? Har du opplevd å ta et medisin som virket mot sin hensikt?

Når tårer er det eneste trøst

I dag, er det ikke himmelen som gråter sine tårer. Det er meg. Kunne ikke la være. Det fosser ned uavbrutt. Min datter skulle feire hennes 41 års-bursdag i dag, men hun døde for tre måneder siden.
Egentlig, man bør jo være glad når man feirer bursdag. Jeg feirer min datters bursdag, men jeg er ikke glad…jeg sorger for hun er ikke her lenger. Kunne ikke snakke med henne. Kunne ikke høre hennes omsorgsfulle stemme lenger. Trist..det føles som jeg ble truffet av en pilbue som graver ned i mitt hjerte. Men jeg må bare ønske henne lykke til med dagen i dag. For hun har det sikkert flottere feiring der i himmelen.❤❤❤

Har du mistet noen du er veldig glad i?

Bursdag

God morgen til deg😊 I dag er det mandag igjen og nye muligheter.

Jeg sov godt i natt. Måtte ta zopiclon denne gagen etter flree netter med bare en eller to tiner søvn. Melantonin som jeg prøvde meg på i flere netter viket bare for en time og jeg er var låken.

I går kjørte jeg og minn mann til byen Trondheim for å besøke hans søster som fyller 60 årsdag i dag. Hun skal ikke feire det sa hun. Men vi spurte om vi kan komme på besøk og hun at det blir hyggelig det.

Tok bilder mens vi venta på ferja

 

 

Været var nydelig da vi kom og vi satt ute og fikk ta bilder av en del av hennes blomster.

Etterpå  serverte hun en god suppe med rundstykker og kaker etterpå.

Det har vært en veldig koselig dag, selv om solen kom bort og begynte det å regne. Så fikk vi begge dele i dag. Regn og sol.

 

Avslutter med dagens ord:

La oss skinne i mørke med Guds lys❤

Hvordan gikk gårsdagen din?

Bruker du å feire rund dager?

Fisketur med sjømannen min

God morgen. Sola skinner og livet er herlig.

i går var det overskyet og det regnet litt, men jeg ble med min sjømann til fisketur. Det vil si, han fisket og jeg var bare med å se på om han fikk fisk.😊 Lyttet til audiobok imens og tok bilder. Min måte å pleie kjærligheten med han😊

Første fisken

Og mange fisk etterpå

Det blir mange middager fremover. Kun en makrell.

Måkene fikk også sin del. De elsker innmaten.

Avslutter med dagens ord:

Hva slags planer har du for dagen?

Ønsker deg en fin søndag😊

Lyspunkt i hverdagen

God morgen. Håper du fikk en god natt søvn.

Fuglene kvitret og den friske kaldluften strømmet gjennom vindu. Det var overskyet og sengen fristet mer enn å gjøre noe denne lørdagen. Lystpunkt: Er takknemlig for at jeg kan høre lyder. Takknemlig for den gode sengen, noen andre sover på fortauet. Takknemlig for å ha tak over hodet. Ikke alle har eget hus å bo i.

Tenkt egentlig å bake kake til min datters kommende bursdag. Hun er i himmelen nå og skulle ha blitt 41 år på tirsdag hvis hun fikk leve. Hun døde for tre måneder siden på grunn av covid virus.  Men kroppen var i ulage. Så jeg kjøper isteden ferdig bakt kake på tirsdag og feirer med henne.

Da jeg sto opp og gikk ned, kjente jeg kaffeduften. Min mann var våken. ” God morgen” sa han og spurte meg om jeg sov i natt. Jeg svarte lite grann. Prøvde meg på “Melantonin dråper”, men den varte ikke flere timer før jeg var våken igjen. Vel, det er ikke noe problem med luktesansen min i hvertfall og jeg har en veldig omtenksom mann og hjelpemiddel for å få sove litt. Det er lyspunkter også i livet mitt.

Ettersom jeg har lyst å bringe liv i mitt nåværende situasjon, finner jeg forskjellige ting jeg er velsignet med og og takker Gud for de.

I tillegg finner jeg noe jeg kunne gjøre som ikke krever mye, som kan lyse opp min hverdag.

Jeg har masse gammel hjemmeblad liggende hjemme og jeg tenkte at jeg kunne kanskje gjøre noe me de.

En ide tok form. Jeg klippet og laget ulike form av blad

Klippet blomstervaser

Og blomster i ulike størrerser

Og limt på et ark. Svart bakggrunn

Limt på et side av hjemmeblad

 

De var ikke verst synes jeg. Ideen skal jeg ta med til jobben for de eldre kan også lage disse. Lyspunkt på arbeid😊 Kanskje det ser bedre ut hvis jeg rammer de😊

Enn du? Hva slags planer har du for dagen?

Avslutter med dagens ord:

Ønsker deg en fin lørdag😊