Heklet dokker

Hei på dere og håper at dere koser med dagene.

Jeg for min del har det fint med fridagene mine.  Feiret jul sammen med yngste datter, søsteren min her i Norge og hennes mann.

Innimellom slagene, ser jeg film og hekler litt. Heklet små dokker.

Enn du, har du hatt en fin julefeiring?

Ses igjen ♥️

Snille folk

Jeg var på Vita en dag for å kjøpe hårfarge. Håret begynner å bli grått. Da kom butikkdamen til meg og spurte meg om jeg trenger skjønnhetsprodukter på velværerrommet på arbeid. Har nemlig vært der flere ganger for å kjøpe skjønnhetspleie for de eldre. Hun har nemlig samlet litt av hvert som jeg kan bruke for de eldre. Da ble jeg selvfølgelig glad og tok imot. Nå kan jeg  bare å sette i gang med å lakkere neglene av de eldre. Tusen takk for Vita. ( ikke sponset)

Når jeg er først på shoppingsenteret kunne jeg  benytte sjansen til å spise middag der. Kokken min har nemlig reist ombord igjen så da kunne jeg  spise middag ute med god samvittighet.

Ellers nytt prosjekt på arbeid for de eldre.

 

Uvennlige steder eller folk

Fight clipart unfriendly #7

source

 

Uvennlige steder eller folk

Som regel, når vi som troende er blant folk er de vennlig nok så lenge vi ikke snakker om Gud. Men når vi prøver å åpne samtalen om Gud, begynne folk å lukke ørene fordi de er ikke interessert og ikke tror. Eller de lever i synd og ikke har lyst å forandre seg. Eller at de mener at de klarer livet selv uten Gud og er mer enn bra nok. De glemmer at deres liv er i Guds hender. Noen sier at de forstår ikke snakk om Guds kjærlighet når de er som mye lidelser i verden. Og i tillegg ser de såkalte kristne folk som oppfører seg verre enn dem. Alle trenger nåde til og med kristne folk.

 

Vi lever i et fritt land og vi kan snakke fritt, men bare få vil snakke om Gud og bare få vil lytte og gi Gud et sted i deres hjerter. Men som troende, bør vi ikke gi opp fordi hvis vi ikke snakker, hvem vil? Våre liv bør gjøre en positiv innvirkning på menneskene rundt oss. De burde se Gud i oss. Vi bør være modige blant uvennlige mennesker eller steder. Vise nåde og barmhjertighet, ikke en pekefinger. Vi burde være salt og lys. En som spre lyset rundt oss. Den som elsker uten å bli elsket tilbake. Den som gir uten å forvente noe tilbake. En som kan gå en ekstra mil for andre. Med menneske kraft, klarer vi det ikke, men med Gud alt er mulig.

Husk at folk kan ikke stenger steder som Gud vil komme inn.

Herren din Gud er hos deg,
          en helt som frelser.
          Han fryder og gleder seg over deg
          og viser deg på ny sin kjærlighet.
          Han jubler over deg med fryd

Sefanja 3:17

 Ingen automatisk alternativ tekst tilgjengelig.

Difficult roads

Dagens inspirasjon!

Ønsker deg en god søndag:)

Idol, krumkaker og julebord

Hva er du opptatt med i kveld?

Liker du å se på Idol?

Årets Idol er litt spesiell for oss som bor på Ørlandet fordi en av deltakere Øystein er herifra.

Og du skjønner sikkert at de som bor her støtter han og er klistret på TV skjermen i kveld.

Og han gikk videre til finalen og vi blir jo selvfølgelig glade. 

 

Se kildebildet

Ellers stekte jeg krumkaker i kveld. Jeg skal ta dem med meg til vår julefest på søndag.

Gårsdagen var jeg på julebord sammen med de eldre. Vi tenkte at de fortjener også å oppleve det derfor ordnet vi det slik på arbeid. Pyntet lokalet, sang julesanger, lest julevister og det ble julequiz mellomserveringer.

Og her er jeg. Pyntet meg selv til festen

Og julematen med riskrem til dessert.

Jeg er takknemlig for alle gode opplevelser i hverdagen. 

Enn du?

Har du opplevd noe spesielt i det siste?

05.12.2018

God kveld til deg. 

I dag kledde jeg på med snømannkjolen min til julebingo sammen med de eldre og  elevene fra barneskole i nærheten og det var kjempegøy.

 

I går ble de eldre invitert sammen med noen ansatte ( dvs. inkludert meg) av en annen ansatt hjem til seg selv til en hyggelig lunsj. Utsikten der var nydelig.

Så ble det julebord i går kveld og maten var uklanderlig.

Bordet var fint dekorert.

Det var min gårsdag og dagen i dag.

Enn du? Har du vært på julebord i det siste?

Beware!

Se kildebildet

Source

Pass opp eller vær forsiktig … masse farer overalt. Ulykker skjer selv når vi er hjemme eller andre steder.
Som vi kan kutte oss med en kniv mens vi lagde mat. Eller vi kan brenne fingrene med et tent lys eller glir på et vått gulv og så videre. Utenfor kan vi bli utsatt for en bil ulykke, kan bli ranet eller kan bli fanget i et bombe angrep  eller skuddveksling.

Se kildebildet
Det er også en type fare som vi bør være oppmerksomme på som  kan angriper  vårt sinn. Og det er griskhet. Verden frister oss med så mange ting som vi burde ha for å være lykkelige. Vi ser på blader og ser kvinner med fine kropper, perfekte hår, fine klær eller sko, og plutselig ønsker vi at vi er like fine som dem og kan kjøpe det vi ville. Man kan glemme at ekte skjønnhet komme innenfra. Hvor godt vi behandler andre mennesker og hvor mye glede vi sprer rundt oss. 

Kanskje når vi er på besøk hos venner og ser at de har større tv-skjerm enn vi har eller har ny sofa, og alt virker nytt. Plutselig virker ikke hjemmet vårt koselig lenger. Men tenk på andre mennesker som bor på gata. De vil bli veldig glade bare å ha tak over hodet. I Facebook ser vi venner som råd til å ta ferie i mange steder, og så begynne vi lure når vi også kan gjøre de tingene, men glemmer at vi kan skape lykke uansett hvor vi er. Det handler bare om holdningen vår.

 Jesus minnes om det i Lukas 12:15 Så sa han til dem alle: « Pass dere for pengebegjær! For det er ikke det en eier, som gir livet, selv om man har overflod.

Bilderesultat for money

source


Ja, vi lever i en materiell verden hvor suksess er basert på hvor mye penger og ting og tang vi har. Jesus sa at det gode livet ikke har noe å gjøre med å være velstående, selv om verden sier det motsatte. Annonsørene   bruker store summer av penger på å lokke oss til å tro at hvis vi kjøper mer og mer av deres produkter, blir vi lykkeligere, mer oppfylte og komfortable. Men vi må spørre oss selv. Er vi komfortable å eie mange ting? Eller kanskje vi bekymrer oss mye fordi vi må passe på masse ting? Og disse tingene kan ta mye av vår tid.  Kanskje begynner disse tingene å eie oss?

Bilderesultat for riches

source

Gadgets som mobiltelefoner, datamaskiner, iPads, hus, biler, båter, smykker, klær osv. Selv folk kan eie oss. Vi kan idolisere noen og ønsker å være som dem. Ønsker at vi  også kan  leve et slik luksus liv? Listen kan være veldig lang. Ville det vært bedre om vi isteden konsentrere oss om det virkelig gode livet?  Å leve i et godt forhold med Gud og familie og være fornøyd med de velsignelsene han hadde gitt oss?
Det er en stor fordel egentlig med å ha en forbindelse med Guds som er kilden av liv, kjærlighet, lys, kraft, visdom og alt som kan tilfredsstille våre sjeler.
Matteus 6: 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så dere få alt det andre i tillegg.

Bilderesultat for riches

source


Bønn: Herre, hjelp oss til å innse at alt vi eier er ingen  ting uten deg. Men med deg har vi alt. Jeg ber for øynene våre til å se skjønnheten med å ha et nært forhold med deg. Å bli fylt med glede i din nærhet. Se verden med dine øyne. Jeg ber for at vi vil dømme våre motiver med dine ord. La oss være diner levende vitne om kjærlighet, fred, renhet, og takknemlighet. Amen

Hva med deg? Hva er din forsiktighet regel i denne farlige verden?

 

03.12.2018

Vil bare innom og se hei:)

Advents gleder

God søndags morgen i advent. 

Midt i travehelheten forsøkte jeg å bake julebakst. Disse skulle være havreflarn med sjokolade. Jeg skulle doble oppkriftene, men doblet bare de to første ingrediensene og  glemte å fordoble resten og resultatet ble slik. Men det smakte ikke verst:)

Her er pepperkaketrofler. Det skulle være hvit sjokolade, men jeg hadde ikke. Så det ble brune:) God men mektig.

Ostekveld sammen med vår yngste datter som er hjemme nå helga.

Og nissekona kom ut fra gjemmestedet. Denne laget jeg for min svigermor i 2013. Men kom tilbake til meg da svigermoren er ikke lenger hos oss. 

Og resten av julepyntene kommer etterhvert.

Avslutter med disse ord: 

Når du tenner det første lyset i dag, husk at Kristus er verdens lys. 

Se kildebildet