En hare som er blitt en hund

 

Hei mine venner! 

Det nærmer seg påske og jeg holdt på å jobbe med denne haren i to uker nå. Målet var at  han skal bli ferdig før påske.

Endelig etter å ha strikket  i evighet…det føltes sånn…ble jeg ferdig med kroppen.

Jeg brukte andre farge på garnet ettersom jeg har mye av den farge på lager

 

hodet, ørene og snuten

I oppskriften står det at man skal stryke vliselen i ørene slik at den står, men hadde ikke vliselen for hånden og jeg hadde lyst å bli ferdig med den, så jeg gjorde ikke. Men da ser den ikke ut som en hare da. Han ser ut som en hund isteden.

Jeg løftet opp ørene for å se hvordan han ser ut da, men jeg synes ikke at han er fin som en hare. Skiftet skjerfet til og med.

Da bestemte mannen min og jeg at han  kan være en hund og han skal hete Birger. Fikk et annet skjerf igjen.

Han måler ca 60 cm.

Så det ble en hund isteden for meg i påske. Han skal holde meg med selskap ettersom mannen reiste i dag ombord igjen.

Hva synes dere?

Skal han være en hare eller en hund?

JOY

 

A new week


Dear Lord, thank You for a new week and new posibilities to do something for our lives…for our loved ones…for others and most especially for You.

But I do pray that in the midst of our busyness, we will not neglect the opportunity to commune with You, drink, and eat from Your living word.

Open our eyes for the patches of beauty around us, Your creations,  glimpses of Your goodness that we catch here and there along the way. 

There are places in walls of the universe where heaven is breaking through.

Let us be aware of that. 

Your goodness inspite of evil around us. 

I pray that we will be less hurrying and more noticing. 

I pray in Jesus name.

Amen
 

Refleksjoner

God morgen mine bloggvenner…

I dag blir det mye refleksjoner med både bilder og ord. 

Kos deg og ha en fin dag!

 

Regardless of Sunshine or Rain

Be thankful for another Great day

and treat Life as the ultimate Gift

because IT IS. 

Pablo Valle

 

Having a rough morning?

Place your hand over your heart…feel that?

That’s called purpose. 

You are alive for a reason; 

Don’t give up!

Perapy

Please know this now:

Although you might be struggling right now,

some day you’ll look back and see how all you went through

changed your life for the better.

Karen Salmansohn

Eveyone wants to be the sun to brightens one’s life.

It is also good to be the moon

to brighten in darkest hours.

Karen Salmansohn

Reminder:

If someone is trying to bring you down,

it means they’re

already beneath you.

Karen Salmansohn

Do not judge yourself too harshly.

Without mercy for ourselves

we cannot love the world.

Buddha

When faced with any kind of problem,

we can make it our excuse or make it part of a greater history.

Perapy

JOY

 

Påskefarger

 

Vet du at at påsken består ikke bare av gule farger, men har fire farger?

Jeg har nettopp fikk vite det.

Påskens farger er gult, grønt, hvitt og lilla.

Gult
Gult er den viktigste folkelige påskefargen her i Norge og i resten av Nord-Europa. Gult er solens farge og lenge før vi begynte å feire Jesu død og oppstandelse feiret vi solfester rundt påsketider. Vi pynter til påske med gule servietter, gule lys, gule påskeliljer, gule tulipaner og gule påskekyllinger.

Lilla er botens farge og brukes av kirken i påsken til og med påskeaften. Lilla symbolisere både bot og troens frukter. Gjennom å tro på Jesus kan du leve med visshet om at dine synder blir tilgitt.

Lilla brukes under fasten forut for påsken og på skjærtorsdag og langfredag.

Hvitt
Hvitt er kirkens festfarge, det er gledens farge som symboliserer nettopp glede, renhet og det hellige.
Hvitt brukes på første påskedag

Grønt
Grønt er også en av påskens farger i hjemmene. Grønt symboliserer liv og vekst.

source

Da måtte jeg bare prøve å finne disse fargene på butikken og fant disse kunstige blomster med alle fire farger i påsken.

 

Men så, ble jeg også forelsket i dinne planten og  kjøpte den og håper at den overlever hos meg til påske.

Men jeg må ha med meg rød farge som symboliserer Jesu blod…

Har du pyntet huset dit med påske farger?

JOY

Vakre Norge

 

God morgen mine venner! En ny dag og fortsatt en hviledag eller kosedag for de som ikke må på arbeid i dag.

 Vel, det kan være kos det også å dra til jobben hvis man både elsker og trives med jobben.

Tilbakeblikk..

Deler bilder fortsatt bilder fra vår tur i Kragerø for å friske opp dagen…

yes det var en gang en sommer

 


 

Avslutter innlegget med dagens tekst og bønn

Romerne 1:14

For jeg står i gjeld både til grekere og andre forkeslaget, til lærd og ulærd.

Bønn

Far, jeg kunne aldri ha betalt Deg for alt Du mhar gjort for meg,

med takk for påminnelse at alt jeg gjør for de mindrestilte, gjør jeg for Deg.

Takk for muligheten til å kunne gjøre noe for Deg.

Fyll meg alltid med glede til å gjøre gode gjerninger for andre 

for Din ære Far.

I Jesu navn jeg ber.

Amen

Livet hos tante og onkel

Dette er fortsettelsen av historien om mitt liv fra barndommen som fortsetter etterpå til voksen alder før jeg kom til Norge.  Jeg har sagt det før (forrige innleggene) at jeg skriver denne historien for å inspirere andre som har det vanskelig. Det går an å komme seg ut av elendigheten uansett hva den måtte være med hardt arbeid og med troen til Guds hjelp. De som har vært slem mot meg har bare vært brukt av Gud til å forme meg til en kvinne som jeg er nå. Jeg har tilgitt dem og ønsker dem vel. Jeg har det bra nå og er lykkelig.

Å kunne skrive om det som har vært vond og som har ligget i mine tanker i mange år er terapi for meg. I tillegg, utvikler jeg norske ferdigheten min og det trengs.

 Jeg har delt denne historien på min engelske blogg, men nå skriver jeg den på norsk. Har nettopp begynt med å skrive og derfor det er mye igjen. Mye å fordøye og smerter at jeg trenger en pause av og til og heller skrive om nåtiden min som er mer lystbetont.

                                                                      

                                                                                                       source
Fattigdommen spredte oss som sauer, som trengte en hyrde. Farmoren fant ut at det ville være bedre for oss å bo hos noen av våre slektninger, som hadde bedre liv enn vi hadde, slik at vi kunne få skolegang. Så ble jeg sendt til en av mine tanter mot min egen vilje. Foreldre mine hadde vel ikke noe valg heller, når de ikke klarte å brødfø oss alle sammen. Faren som var blind og moren som slet å forsørge oss. Men jeg var redd for å forlate hjemmet og var veldig engstelig. Jeg visste ikke hvordan disse slektningene ville behandle meg. Ville jeg ha en bedre fremtid i deres varetekt? Mange spørsmål som surret i mitt unge sin. Min to år eldre søster var allerede hos dem fra før og det ga meg litt mot til å være borte fra mor og far og yngre søsken.

                                      
Min tante og hennes mann eide to hus. Den første brukte de som verksted i tillegg som leilighet og den andre som et permanent bosted. Min søster bodde i det første huset, gikk på skole der mens jeg bodde i det andre huset. Hver helg kommer min søster hjem sammen med dem. Da ble jeg så glad hver gang vi kunne være sammen. Å ha noen jeg kunne betro meg med og bli trøstet. Å føle at man er ikke alene i verden ga meg styrke.
 Tanten vår (søsteren til faren vår) var ikke slem i det hele tatt. Hun slo ikke oss, men gjorde ikke noe for å gjøre livet bedre for oss, som er da hennes nieser.  Kanskje fordi hun selv ikke hadde noe jobb og ble bare forsørget av hennes mann. Ja, vi ble sendt til skole, men ble behandlet som hushjelper. Jeg forsto selvfølgelig at vi måtte betale for hva vi spiser og for skolegang. Jeg hadde ikke noe imot av å jobbe heller. Var vant til det, men jeg følte at det ikke var riktig fordi vi spiste ikke sammen med dem, men etter  at de var ferdig. Uansett hvor sultne vi var, måtte vi vente til alle var ferdig med å spise. Naboene visste ikke engang at vi er slektninger av husets eier. Vi fikk ikke lov til å snakke med dem.
   

Mannen til min tante var en meget streng mann . Han likte ikke at vi gjør ingen ting.  Jeg skalv inni meg hver gang han var hjemme. Jeg var så redd for at han skulle se meg sittende, selv om alt arbeid var unnagjort. Han kunne bli sint. Hvis det ikke finnes noe mer arbeid for meg å gjøre, finner han alltid noe å sysselsette meg med som for eksempel å vaske toalettene to ganger i samme dag. Han likte ikke at vi tok oss en pause.

En dag, hadde jeg et uhell og brakk toppen av en cisterne på toalettet. Da ble jeg så redd. Redd for hva mannen til min tante skulle gjøre for å straffe meg. Der og da hadde jeg bare lyst til å forsvinne enn å møte hans vrede. Søsteren min, som var hjemme den tiden kunne ikke gjøre noe heller. Jeg gråt og gråt og ba til Gud om hjelp til å få slippe straffen, som jeg visste at jeg kommer til å få. Da min onkel kom hjem og fant ut hva som skjedde, slo han meg så hardt på ansiktet. Jeg var så sjokkert og jeg ble nesten lamme av frykt foran ham. Tårene ville ikke komme ut , redd for at han ville slå meg engang til hvis jeg gråt mens han kikket sint på meg. Han var en stor og sterk mann og jeg var en liten ni år gammel jente. Men hva kunne jeg gjøre? Gråt stille da han forlot meg og lettet over at han bare slo meg en gang. Jeg trodde han skulle straffe med mer enn det. Uansett ville jeg ikke være der lenger. Jeg ville hjem til mine foreldre for å få trøst. Jeg lurte på om hvis de bare viste hvordan jeg hadde det, hvordan ville de reagert da? De kunne kanskje ikke gjøre noe heller ettersom faren min er blind og moren min kom bare fra et fattig vilkår. Det vil kanskje bare knuse deres hjerte og jeg ville bli enda mer tristere.
 Ikke nok med det, noen av mine fettere var ikke snille mot meg heller. Det virket som de har arvet farens væremåte å behandle meg. En eldre kusine slo meg bare pga. jeg hadde skåret en sitron på feil måte, ifølge henne. Hvordan kunne jeg vite hvordan hun ville ha det? Hun fortalte meg ikke fra begynnelsen. Forresten, hun trengte bare saften av det og sitronen ville bare bli presset sammen allikevel.  Hvem bryr seg da hvordan jeg deler dem i to? Men det gjorde hun. Fra da av, hatet jeg også henne.

                                                            

                                                                                    source

 

En av hennes bror elsket å få meg til å gråte. Nå og da brukte han hodeputen min som dørmatte for å tørke bort støvet fra føttene hans. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn gråte. Hvem ville trøste meg? Ingen! I tillegg var de som små sjefer også. Gjør dit og dat.  Hent dit og dat. Klø meg på foten eller massere ryggen min. Det virket som de alltid finner på noe som jeg måtte gjøre for dem. Jeg hatet dem, og jeg gråt mye . Tårene var min venn. Jeg skulle ønske at vi ikke var fattige. Jeg skulle ønske jeg kunne endre på det elendig livet mitt . “Hvor er du Gud ? ” Det var ropet fra mitt hjerte . Jeg gråt og ba, men jeg trodde at Gud hadde problemer med å høre min bønn om hjelp. Kanskje en dag ville han lytte . Lytte til min bønn om hjelp . Høre ropet fra den som er undertrykt . Jeg følte meg så alene. Ville det være bedre å be til den onde  isteden? Tanken skremte meg, men kanskje han kunne hjelpe meg . Men han var ikke tilstede. Kanskje det var han som var med meg da derfor  livet mitt så vanskelig. Jeg flyktet da til eventyr verden hvor jeg kunne være en prinsesse og har alt jeg kunne ønske meg…….der kunne jeg i hvert fall smile. I den virkelig verden har det bare vært kun hat og smerter som bodde i mitt hjerte og lykken og smil var fremmed for meg.

       

 

Jeremia: 29:11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker  og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

 

JOY

Hvis dere har lyst, kan dere lese begynnelsen her:

Fjerde del. Jeg mistet noe

Tredje del: Strid om arven

Andre del: Det var en gang det var mørk

Første del: Askepot

 

 

Kragerø 1

En god lørdagsmorgen til deg. Håper du har sovet godt:)

Har du lyst å vandre sammen med meg rundt omkring Kragerø?

Håper det!

Her er sentrumen

 

En restaurant har pyntet inngangen ved å henge på en snor undertøy,

duk, lamper osv. for å trekke folk inne:) Veldig kreative og rart:)

Må ta med dette viktig huset som jeg ikke husker hva og den lille meg

Kjenner du denne mannen?

Hav utsikt

og med meg! mer bilder senere:)

Avslutter med dagens ord og bønn

Matteus 12:36

Hvert unyttige ord menneske sier, skal de svare for på dommens dag.

Ja, etter dine ord skal du kjennes rettferdig og etter dine ord skal du dømmes skyldig.

Ordspråkene 10:19 Den som snakker mye, synder lett. 

Klok er den som holder tungen i tømme.

Bønn

Far, hjelp oss til å holde tungen i tømme.

Til å være stille når vi det trengs.

Hjelp oss isteden til å formidle dine ord for det er liv i dem.

Jeg ber for at vi skal bringe ære til ditt navn uansett hvor vi ferdes i dag.

Være en kilde av Din kjærlighet.

Takk for alt du har gjort for oss og for et lysere fremtid hos Deg.
Jeg ber i Jesu navn.

Amen

 

Sydd høne

Hei på deg! Nå er det helg igjen og jeg synes at dagene går fortere og fortere nå for tiden. Man skal jo rekke mye i løpet av dagen at man merker ikke at dagen har vært der engang.

Ja, ja! Påske er i anmarsj.

Man legger merke til det i hvert fall pga. salg av billige egg og godteri på butikkene. Ikke nok med det, det kryr av både høner, kylinger og noen harer her og der. For å ikke snakk om gule påskeblomstene.

Jeg er jo ikke unntak heller. Jeg har lyst å være med å sette farge på sesongen. Og det tror jeg himmelen også i dag.

Det var påskefarger å se ovenfra.

Og når det gjelder høner,  fant jeg en oppskrift fra et gammelt blad jeg hadde liggende på arbeid. 

Det så enkelt å sy det sammen, så jeg måtte bare prøve, men brukte stoffet jeg også hadde på arbeid. Høna skal pyntes arbeidsplassen.

Klipte etter mønsteret

Etterpå  sydde jeg delene sammen

Da er hønen min ferdig, til og med verpet egg.

Har du laget eller prøvd å sy høne/kylling før?

JOY

 

Tilbakeblikk

God morgen mine venner. En ny dag har begynt og jeg deler ut bilder av den vakre Norge under kjøreturen mannen min og jeg hadde gjort en sommer på vei til Kragerø og bilder derifra…mer senere

Med disse bilder, ønsker jeg dere en god start på dagen.

Avslutter med dagens tekst og bønn

Bibel tekst : 1 mosebok 3:1-24

Bønn

Himmelske Far, takk for påminnelse at ikke alt som glitrer er bra for oss.

Ikke alt som ser godt ut kan være bra for våre kropp og sjel, særlig når de fører oss til ulydighet.

Takk for påminnelse at Du sørger for Dine barn.

Og hvis vi synder, minn oss være ydmyke og omvende oss.

Takk for at din omsorg varer evig.

At Du er med oss hvor hen vi går.
Jeg ber det i Jesu navn.

Amen

Jeg er rørt

En gang i året får vi masse oppmeksomhet. Det er når vi har bursdag.  Så i dag ettersom det er dagen min, fikk jeg rikelig oppmerksomhet og vil takke dere alle sammen.

 

Tidlig i dag  ble jeg så rørt av Frodith som har laget et spesiel innlegg for min bursdag og hennes ord fikk meg til å felle noen tårer. Tårer av takknemlighet.

Her er hennes ord:
 

En vakker blomst..

Rykket med røttene opp fra sin varme jord..

Plantet i snø og kulde..

Men varmen i hjertet sitt og HANS…

Fant hun her…

Midt blant høye fjell, rimfrosset bakke og mørketid..

 

En vakker blomst..

Som har satt spor..

I noen og enhver..

Med sitt smil..

Som sprer seg fra lilletåen

Og helt opp i øyenkroken…

Gratulerer så mye med dagen Ligaya /Joy!!

Du er en flott JENTE, som jeg er veldig glad jeg har blitt kjent med.:-)

En inspirasjon for mange, en glede for alle <3

Bursdagsklemmer i massevis <3

Frodith, er en dame med masse omsorg for alle rundt henne og hun glemmer ikke bursdagene til hennes bloggvenner. Lager flotte innlegg for hver og en. Det er beundringsverdig. Jeg er så glad for at jeg ble kjent med henne. En dame med stor hjerte av gull. Så flink med ordet, bilder og håndarbeid. Hun lyser bloggverdenen med sine innlegg. 

Et dikt ble også laget av en annen bloggvenn som heter Anders som ble lagt på facebooksiden min:

Ligaya came to be a name

of admiration and of fame

Congratulation! 

May your day be

wonderful in any way.

 

Dagen min ble feiret med en enkel middag ute sammen med mannen og svigermoren. Avsluttet med kake og kaffe hjemme:)

 Men jeg er kjempelykkelig for det. Jeg er en velsignet dame som er omkranset av mange flotte og snille menensker.

Igjen, takk alle sammen

JOY