Hva gjør du når du ikke får det til?

OPPGITT

Har du hatt den følelsen av du har så mye ting du bør gjøre og det føles umulig ut å få gjort all ting unna? « Nå, gir jeg opp, altså» kan du si!

ØVERSVØMT

Jeg for eksempel blir oversvømt av ulike prosjekter som jeg bør gjøre og har planlagt å utføre både på arbeid og i hjemmefronten og det føles som jeg har tatt vann over hodet.

ARBEID
På arbeid er det planlagt høstfest, julemarked, juleverksted, cowboyfest, utflukter i tillegg til mange aktiviteter som vanlig. Alt krever planlegging, forberedelser, koordinering og masse andre ting. Og jeg vet ikke lenger mitt arme råd  om helsa mi strekker til alt.
I tillegg har jeg dårlig samvittighet for huset som aldri blir rent nok. Jeg skulle ha skiftet gardiner for lengst, skiftet duker osv. Jeg får aldri en uthvilt helg.
Hekle prosjekter som ligger i dvale, bøker og blad som hopper seg opp, som jeg ønsker å lese for å komme meg litt bort i virkeligheten og leve i andre manns drømmer, men ikke får den «me time» tiden.
Det er en ting som mitt hjerte brenner for og jeg gjør virkelig en god innsats der, men ser ikke gode resultater. Skuffelse etter skuffelser står i kø. Hva gjør jeg da? 

Jeg hadde en venninnene engang som sa til meg at ikke tenkt på ting du ikke lenger klarer å gjøre, men tenkt på alt du har gjort isteden. Hun har vel rett i det.

INSTAGRAM

I dag leste jeg et innlegg i Instagram at grunnen til at vi ble født med begrensninger er fordi vi trenger Jesus til å fullføre det vi ikke kunne.
Friheten kommer ikke fordi vi ikke har krisis å løse, ingen arbeid å utføre, eller alt går etter planlagt, men å lære å elske de tingene vi gjør. Da blir alt lettere.
Mannen min sier alltid til meg at Roma er ikke bygd opp over natta, men jeg skulle ha alt ting ferdig i går.

EN PÅMINNELSE

Jeg må vel minne meg selv at selv om jeg ikke rekker å vaske rundt hele huset…særlig like før jul, ikke klarer å legge ut et eller to blogginnlegg hverdag eller lese andre manns blogginnlegg, ikke klarer å gå tur hverdag, ikke klare å fullføre ulike prosjekter etter planlagt tid, ikke klarer å la være i å spise kaker midt i uke, ikke får tiden til å besøke den ene og det andre, ikke klarer å gjøre så mye som alle de andre klarer å gjøre at jeg ikke må bli stresset eller oppgitt fordi alt har sin tid. For egentlig, klarer jeg bare gjøre de tingene som helsa mi tillater. Hvorfor pine seg selv da?
Det er også godt å bli påminnet at jeg kan kaste mine byrder til Gud når alt er for tungt å være og han gir meg hvile.
Og så lenge Gud er med i alt jeg gjør, kan ha gi meg den den rette motivasjonen til å gå videre, tror jeg. Han kan hjelpe meg å prioritere rett og blir mer frimodige til å ta imot utfordringer. Finne glede i alle ting til og med i skuffelser.

Ukens oppmuntring: Se mulighet i umulighet. Med Jesus…vi kan gjøre det umulige.
Enn du?
Hvordan takler du tidspresset, å være stresset eller utfordringer?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg