Palio Horse Race in Siena

Etter at vi har vært på Poggio av Lagli, tok reiselederen oss til  byen Siena, som to ganger i året er åsted for verdens mest tradisjonsrike og særegne hesteløp. Vi skulle besøke Piazza del Campo hvor hesteløpet bruker å skje to ganger i året.

Her er byen Siena og vi følger  reiselederen vår i grønne t-skjorta.

Møtestedet

Men den dagen var det ekstra masse folk fordi de skulle velge hvem som skal være med i hesteløpet som skal være den 20. oktober. De såkalte Palio-løpets røtter strekker seg tilbake til middelalderen. Reiselederen sa at vi var heldig at vi kom akkurat den dagen….men innerst inne var jeg ikke enig med henne på grunn av folkemengden. Men hun advarte oss å ikke si noe negativt om det på grunn av de som bor der kan bli sint på oss fordi de verdsetter Palio-hesteløp enn mat på bordet. Det viste jo seg på folkemengden som var der.

Her er vi på vei til Piazza de Campo

 

Vi gikk omveier for å unngå akkurat folkemengden særlig på grunn av vi har med oss en rullestolbruker.

 

Men vi ble enda mer skuffet fordi vi fikk ikke likevel å se den berømte Piazza del Campo på grunn av folkemengden. Det var umulig å komme igjennom. Men vi hørte ropingen. Jeg tror hele befolkningen av Siena var der.

Fikk ta noen bilder. Her  en baptistkirke som lignet litt på Santa Maria Del Fiore i Firenze, bare at den er litt mindre.

Må ha et bilde sammen med katedralen

rundt omkring Sienna

Det  var en opplevelse det også å oppleve Italiensk kultur.

Hva synes du om byen? Er du glad i hesteløp?

 

4 kommentarer
  1. Det så kjempefint ut da 🙂 Dere var i Cinque terre også, der har jo jeg vært også:-) En flott opplevelse. Har vært noen steder i Italia. Moro 🙂 Klem

  2. Ja det kan da ikke være positivt at det var sååå mye folk i gatene….men joda…dere opplevde jo noe uten om det vanlige da…..Flotte bilder! Ha en god kveld!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg