Fortress of Monteriggioni

Sist søndag, i følge kalenderen er den første vinterdag. Ja, det merkes at det er blitt kaldere, og mørkere, selv om høstens farge er fortsatt synlig i  mange steder. Men for de som elsker å være ute, spiller det ingen rolle. De er ut uansett vær. Jeg må si at jeg er vær avhengig og ikke liker å ferdes i mørke. Når jeg kommer hjem fra arbeid og etter å ha spist middag og tatt middagshvil, da er allerede blitt mørk rundt meg. Og da blir det som regel inne aktivitet isteden.
Ja, ja…da er det fint å kunne bla tilbake og gjenoppleve litt ferien vi hadde i Italia i første denne måned. Hadde vært på mange plasser som jeg ikke hadde delt i bloggverden ennå blant annet ” Fortress of Monteriggioni”
 
I følge Wikipedia er veggene er omtrent sirkulære, har en lengde på ca 570 meter, og etter de naturlige konturene på bakken, ble bygd mellom 1213 og 1219. Det er 14 tårn på kvadratbaser satt på ekvivalent, og to portaler eller porter. En port, Porta Fiorentina åpner mot Firenze i nord, og den andre, Porta Romana, vender Roma mot sør. Hovedgaten i veggene forbinder de to portene i en omtrentlig rett linje.
Hovedtorget, Piazza Roma, domineres av en romansk kirke med en enkel, ren fasade. Andre hus, noen i renessansestilen (en gang eid av lokale adelsmenn, gentle og velstående kjøpmenn) står overfor piazzaen. Av de viktigste piazzaens mindre gater gir vei til offentlige hager foran de andre husene og småbedrifter i byen. I flere fiendtlige tider ga disse hagene livsviktig næring når fiender samlet seg uten.
 
Så håper du blir med og utforske stedet!
 
 
Jeg manglet en konge
 
Det var allerede mot kveld derfor bildene er ikke så klare lenger
 
Det var mange salgboder og kaffe der, men vi var bare raskt innom. Fikk en time til å utforske stedet. 
Hva synes du om stedet?
Har du vært kanskje her før?
 
14 kommentarer

Siste innlegg