Bære andre manns byrder?

Galaterne 6:2 Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Høres vanskelig for meg å forstå eller sette ut i praksis, fordi jeg er en type person som ikke “ønsker å sette mine byrder på andre mennesker fordi jeg tror at hver og en har sine egne byrder å bære. I tillegg, synes jeg at jeg har mer enn nok av mine egne byrder. Hvordan kunne jeg ta på meg mer av andre manns byrder. Er du som meg? Tenker du det samme?

Men da minnet Gud meg disse ordene: 1. Peter 5:7 «Og kast all deres bekymring på ham, for ham har omsorg for dere».

Da gikk det opp for meg at Gud forstår at som mennesker, vil det være for tungt for oss å bære så mye belastning. Det er derfor, etter å ha tatt hverandres problemer på våre skuldre, sa han at vi kunne gi byrdene til ham. Det er som et team arbeid. Han skal bære byrdene for oss og lede oss hvordan vi skal finne løsninger for hver og ens byrde.

 Så vi trenger ikke å være bekymret. For en lettelse! Nå er det ikke lenger problematisk å ta hverandres byrder. Vi kan bare gi dem senere til Gud i bønn og takksigelse. Han vil lede oss til hvordan vi kunne være til hjelp for hverandre og for de personene som han sender til oss som trenger assistanse. Vi kan gi støtte, ikke med vår egen styrke og kunnskap, men Guds styrke, visdom og kjærlighet.

Han minner meg om 2. Kor 12:09

Og han sa til meg: Min nåde er nok for deg, for min kraft fullendes i svakhet. Derfor vil jeg helst rose meg av min skrøpelighet, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg.

For meg betyr det at jo mer vi ble svakere, jo mer vil vi motta Guds styrke og Hans kraft. Er ikke det fantastisk?

Så hva er de byrdene du bærer? Du kan gi disse byrdene til Gud, slik at han kan bære dem for deg.

For meg, jeg er så glad for at jeg ikke trenger å bære alene mine byrder om noen familiemedlemmer som ikke har overgitt sitt liv til Gud, og for de som er i mørke. I tillegg, venner som blir tiltrukket mer til de glitrende lysene i denne verden enn lysets kilde. For ikke å nevne de som er kjært for meg som har vanskeligheter i livet, økonomisk, psykisk og fysisk. Og sist, men ikke minst; mine kamper i hverdagen. For de er mange. Nå vil det være ikke mine kamper. Det vil være mine og Guds kamper. Med Gud som leder kan jeg triumfere over alt.

Bønn: Tusen takk Far at du forstår hva vi går gjennom og du ønsker å være en del av våre kamper og lidelser, slik at vi kan være glade og seire i alle omstendighetene. Pandemien, isolasjonen, fremtiden osv. Til tross for alle vanskeligheter, kan leve våre liv til det fulle. Amen

Hva er det du er bekymret for nå for tiden?

Gud kan bære byrdene dine for deg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg