Skitten, skitten, skitten!

 

Jeg vet ikke hvorfor, siden jeg er en innvandrer i Norge, men før juletider, er det en tradisjon å vaske hele huset fra taket, veggene og gulvene Og ikke bare det, vaskes også skapene innvendig og utvendig. Vi kaller det generell rengjøring. Siden jeg bor i Norge nå, må jeg jo følge tradisjonen når jeg har mulighet til å gjøre det.  Så en dag begynte jeg å gjøre rent skapene på kjøkkenet. Det så rent og fint ut da jeg åpnet skapene, men etter å ha tatt ut alle de tingene, ble skitten mer synlig. Det vistes at det trengs rengjøring. Jeg støvsuget smulene og brukte våt klut til å tørke av overflatene inne skapene. Etterpå, ble varene undersøkt om det noe som er utgått på dato og kastet i søppelbøtten.

 

De fikk meg til å tenke at vi er heldige som mennesker. Blir ikke kastes ut selv om vi er utgått på datoJ Men kanskje noen ble byttet da med en yngre utgave?

Også tenker jeg videre om oss mennesker. Vi liker å være rene også. Vi tar et bad, skrubber huden med såpe slik at vi blir rene. Det er deilig å kunne lukte godt hele tiden. Ikke sant? Men hva med vår innerste? Hvordan skal vi rengjøre vår sjel og ånd ?  Jeg er ganske sikker på at de blir forurenset hverdag pga. av alt vi hører, ser og opplever. Og hvis vi ikke gjøre noe med det, blir vi skitne og kanskje forurenser mennesker rundt oss. Vi kan  ikke gjøre oss rene innvendig, men Gud kan. Han sa:


 

 

 
Det betyr at vi må snakke med Gud . Resonnere med Gud. Og hvordan gjør vi det? Selvfølgelig ved å lese hans ord og i bønn eller rett og slett ha en samtale med han. Det kan føles som enveis samtale, men hvis vi hører godt etter, kan vi høre hans stille røst. Han kan også snakke med oss gjennom hans skaperverk. Han snakker med oss gjennom hans ord ( Bibelen ) Og den er en tykk bok, så det kan ta litt tid, men vi må fornyes med hans ord hver dag.
Tenk hvor lett det er å bli renset av Gud innvendig . Vi trenger ikke vann og såpe i det hele tatt . Vi trenger bare å snakke med Gud om det og vi skal bli rene.
                                        Eller vi kan følge råd fra bestemoren!

 

Og for å forsikre oss om at vi forblir rene:

 

                                                                       Ha en ren og velsignet dag til alle.

                                                                                            JOY

4 kommentarer
  1. Et godt innlegg. Jeg er glad i å ha det rent og ryddig, men jeg er jeg nok ikke så fanatisk der.. men å ha skitt i sjelen.. det er verre.. da blir det aldri rent andre steder heller.. Jeg tror det å ha et rent, ryddig og ordnet indre gjør at andre ting også blir “rene”. Det å ha en mental hygiene er viktig – kanskje det viktigste. Hjelper lite om et menneske bor i et rent hus, rene klær og lukter godt om sjelen er fordervet:) Ønsker deg en god søndag – klem fra meg.

  2. Anne Marie: tusen takknog jeg er enig med deg. Ja, jeg liker det også ånha det ryddig, men tia strekker ikke til og jeg har tusen ting på gang hele tiden:)
   Men jeg trives 🙂 ha en fin søndag til deg og takk for kommentar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg