Stolthet

Stolthet??.

Stolthet & fordom DVD 

Mange lider av det?..De sier at de klarer seg selv. De trenger ikke Gud. De klarer å gjøre gode gjerninger uten Skaperen. De klarer  å forsørge seg selv.  Fariseerne  trodde også på deres egne gjerninger, men hjertene tilhørte ikke Gud. De var fylt av selvrettferdighet. Men det er jo ingen som er perfekt? Men av og til kan man tro det når man hører hvordan noen snakker om andre folk. Man skulle tro at de er feilfritt. Vi bruker nesten forstørrelses glass når vi ser på andre, men bruker solbriller når vi ser på oss selv. Hver og en blir dømt på ulike vis som hvordan man snakker, skriver, kler seg, jobber, utseende og oppførsel. Ofte føler  man seg ikke fri  til å være seg selv. Det kan være galt det også å ikke gjøre som de andre gjør.

Jeg peker ikke finger til noen, jeg er ikke bedre selv?.jeg er jo avhengig an den store makten for å ferdes den rette veien.

 

C.S. Lewis har sagt: «En stolt man ser alltid ned på ting og mennesker». Og så lenge man ser ned, ser man ikke noe større enn seg selv.

 

Far, jeg ber for at vi skal forbli ydmyke. Du har skapt oss forskjellige slik at vi kan utfylle og hjelpe hverandre. La oss ikke glemme hvem du er. For uten deg, kunne vi ikke gjøre noe. Det er du som har gitt oss livet. Tar du pusten fra oss, er vi ikke mer. Så la oss bruke livet som du har gitt oss til å spre liv rundt oss og som oppmuntring og inspirasjon for andre.

 

 

JOY

5 kommentarer
  1. Stolthet er for meg et tegn på svakhet-mennesker kjemmer seg bak stoltheten fordi de er redde for å vise sine svakere sider.. og det å se ned på andre mennesker er forkastelig.. Den som ikke behandler alle mennesker likt..den er ikke verdt mye… men når det er sagt – så er den filmen du har bilde fra en av mine favoritter- også boken:) God lørdag til deg Joy:)

  2. Anne Marie: Ja, det er jo en annen grunn av stolthet det også. Jeg synes det er koselig å se en sak fra fra forskjellig synspunkter.
   Jeg likte også filmen. Har sett det flere ganger:)
   God lørdag til deg også Anne Marie:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg