Lucia dagen!

 1.  

 

Dere lurer vel på om jeg har tatt feil av dagene, for Lucia dagen blir ikke for i morgen den 13. desember. Men på arbeid kom de søte barnehageungene på besøk og gikk Lucia tog til alle avdelingene på sykehjemmet og havnet til slutt på aktivitetssenteret  der jeg jobber.  Alle  hadde på seg  hvite kjoler og bærer lys. Der fikk de synge flere julesanger og snakke med de eldre. Pepperkaker og klementiner fikk de også.  Jeg sa like før de dro at de må komme igjen neste år og da sa alle barna ja til:) 

Dagen er til minne om den hellige Santkta Lucia som har lidd martyr døden for mange år siden og feiringen faller i adventstiden. 

Etter arbeidsdagen, dro jeg og en bruker til shopping senteret i nærmiljøet. Først var vi innom blomsterbutikken for å betale blomsterkransen vi hadde bestilt forrige uka.

Og jeg benyttet sjansen å ta bilder for det er jo gratis…

Etterpå dro vi også på postkontoret og sendte avgårde julekortene. Etter det var det tid for kos:)

 

Da jeg kom hjem var det bare å sette i gang å dele i biter og pakke i små pose de hjemmelaget  godteri som jeg nevnte i forrige innlegg.

Disse skal jeg gi til de eldre for på sykehjemmet på søndag der vi skal ha juleandakt.

Men det er ikke bare jeg som har julegaver til de eldre. Min svoger og eldre søster  bakte julekjeks og la de i små poser til søndag.

Artig!

Selv om det tar mange timer å ordne alt dette her og vi ofrer fritiden vår pluss at det kostet, men når man ser at de eldre stråler av glede hver gang vi er der, er alt ting verdt. Det er jo hva julen betyr. Å gi gaver og tid til sin neste.

I morgen baker jeg kake som skal serveres til juleandakten, mens søsteren min lager smørbrød:)

Hva har du gjort i dag, min venn?

JOY

 

 

6 kommentarer
  1. Så flink du er til å ordne godterier da 🙂 da blir de nok glade 🙂 Og jeg er sikker på det var topp med Lucia -toget i dag. Jeg driver og styrer litt selv med et Lucia -tog for morgen dagen ;-D Hi-hi Jeg har vært på jobb i dag, og shoppet litt og en tur på kafe 🙂 Koselig <3

  2. Oi , du er så snill du <33 Lager så mye godt og pakker det fint inn så de eldre blir glade <33 Ja jeg tror nok det gleder dem stor jeg 🙂 Så koselig med Lucia toget også , var sikkert fordi det var fredag og elevene har fri i helgen den 13 😛 I dag har jeg gjort svært lite , eller jeg har styrt litt her hjemme da , også trent , skrevet julekort faktisk .....sånne små nødvendigheter ;))
   Fortsatt fin kveld til deg Joy <33

  3. cathrinehenriksen: Takk! Det tror jeg også. Veldig bra de du hadde gjort. Trening og skrive julekort. Jeg fikk ikke trene i dag, men jeg får ta de i morgen. Halv times lett trim for meg:)

  4. Du har travle dager for tida min kjære venn. Men tror du liker det også. Din søster og svoger bor nært dere med andre ord, siden dei også skal på den julefesten i morra. Kjekt at man kan bidra flere. Og så spennede når det er lagt i slike poser. kos deg med kakebaking i dag. en husk å ikkje bruke deg heilt opp da. klem fra damen mellom fjella

  5. gretashobby: Ja, det er travle dagen, men det gir også mye glede:) Takk for omtanken:)
   Ja, min eldre søster jobber også på sykehjemmet og bor ca et kvarters kjøring fra meg:)
   Jeg skal snart begynne med baksten straks jeg er ferdig med frokosten:) Håper at det blir vellykket den også:)
   Klem fra meg:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg