Bråk hos naboen

Bråk?

Ja, det er vel ikke akkurat vi ønskeross på en lørdags kveld like før vi skulle legge i seng og finne skjønnheten søvn. Naboen som ikke tar hensyn. Håper du har ikke slike naboer.

Vel, jeg tenker også på hverdags bråket som forstyrres oss til daglig. Min mann liker å høre på radio nesten fra morgen til kveld. Men når jeg er hjemme, noen ganger føles det som et bråk for meg særlig når jeg skal lese eller ta middagshvil. Og da slår jeg den bare av. Jeg skulle ønske at jeg har også en bryter til skru av den høye musikken fra naboen.

Men det er ikke bare naboen, tv eller radio som vi må slå av hvis vi bil ha fred eller vil konsentrere oss. Hva med bekymringstanker? Frykt eller angst?

Jeg har lest et sted at alt blir skapt to ganger. Først i våre tanker og etterpå i realiteten. Da bør vi kanskje tenke på hva vi tenker?det kan bli til virkelighet. Vel, jeg hadde ikke tenkt å kvele naboen, selv om han ødelegger natten for meg.

 

 

 

Tenker vi kanskje å gjøre noe, men det føles overkommelig ut at vi ikke torde? Jeg tror hvis vi tenker mye av  leder den oss til slutt til å måtte bare prøve det. Jeg husker den gangen jeg skulle lære norske språket. Jeg tenkte at det err ikke sikkert jeg klarer det. Men et ord om gangen. Setningen ble til ord og ord bli til nå bloggskriving selv om grammatikken trenger fortsatt finpussing.

Har du tenkt over at ting du bekymrer deg for mye kan bli til virkelighet? Som for eksempel en sykdom. Du kan tenke så mye om angst og lese så mye om det, til slutt tror du at du har det og vips..er det gjort. Jeg skriver ikke dette for å provosere dem som har det fordi det er vel ikke å spøke med. Men det er mye vi kan forandre med kroppen vår hvis bare vi tenker de rette tankene. Kutte ut negative bråket og prøve å tenke på noe annet. Det finnes mennesker som det eneste de vil snakke om er hvor dårlig de har det, men det finnes også dem som har det dårlig, men ønsker ikke å prate om det hele tiden for det vil glemme det vonde. En ting er sikkert, vi vil sikkert være sammen med den som ikke klager hele tiden.

Noen ganger jeg har også nedturer for livet er jo ikke bare oppturer, da finner jeg  en inspirerende bok eller  finne på noe positive ting å gjøre slik at jeg ikke går i kjelleren.

Visse ting som skjer i våre liv kan vi vel ikke forandre med, men vi kan velge hvordan vi skal reagere på de tingene. Vi kan møte vanskelig personer i våre liv som kan virkelig tære på  tålmodigheten vår, men kanskje de kan virkelig lære oss noe? Det finnes folk som kan kritisere oss, men før vi slår tilbake, kanskje det er sannhet i hva de sier og vi bør kanskje ta en titt på hvordan vi oppfører oss?

Det er noen som har sagt at den beste måten å takle negativiteten er å bare snu tankene til noe positiv. For eksempel når det er dårlig vær og vi blir så irritert av det?kan vi heller være takknemlig for at vi har tak over hodet? Hvis vi blir syk?kanskje vi kan være takknemlige for at det er gratis sykehus i Norge. Hvis vi irriterer oss at vi må lage middag, kan vi heller være takknemlig at vi har tilgang til mat. Eller hvis det er mye klær å vaske og brette sammen, kan vi ikke være takknemlig  for at vi slipper å gå naken? Det finnes sikkert folk som ville bytte med oss. Jeg husker i min barndom hvor mye jeg ønsket at noen ville gi oss brukte klær slik at vi slipper å bruke klær i filler.

Noen ganger skjer det forandringen i våre liv som vi ikke liker, men kanskje i ettertid vil vi oppdage at akkurat den forandringen som trengs for at vi kunne skape bedre forutsetninger til oss selv?

Tilbake til bråket? Hvilken type bråk opptar dine tanker? Hva betyr bråk for deg? Er du den type som bekymrer deg for all ting? Eller at du ser det positive ting ut av livet?

Til slutt avslutter jeg med dette bibelverset:

Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. Johannes 14:27

Ha en fin dag til deg!

Ligaya

 

7 kommentarer
  1. Æsj, at du skal bli plaget av sånn nabo. Vi hadde en før, vi flyttet vi, for han ble bare verre og verre og vi fikk ikke hjelp. Her vi bor nå er det bare rolig over hodet. Ute i byen er det jo bråk, men det plager meg ikke SÅNN. Det som “bråker” mest på innsiden av hodet er “grue seg til ” ting. Mest jobb-bekymringer. Men ellers bekymrer jeg meg ikke så mye, og har lett for å snu tankene til noe positivt. Fordi man ikke kommer noe lenger med negativitet. Det snur ikke de faktiske hendelsene uansett, så bedre å TA DET på en annen måte 🙂 Klemmer <3

  2. Tanker er kraftfulle saker. Man skal være varsom med hva man tenker på….. Det man retter oppmerksomheten på får man mer av 🙂 Jeg har ikke bråk i livet mitt, annet enn egoet som plaprer i vei om alt jeg skal og må, hvor du jeg er mm 😉 og det er ikke lite….. Ha en finfin påske 🙂

  3. Aj da, det er utrolig kjedelig med naboer som ikke kan ta hensyn.
   En må passe seg for å tenke for negativt for det drar en nedover. En mørk dag en sjelden gang er bedre enn å være konstant negativ.
   Det er ikke alltid like lett å se positivt på ting, men en må jo gjøre det beste ut av ting som de er.
   Ha en riktig flott påske!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg