Mislykket?

Mislykket?

I disse dager eller også i gamle dager, feirer eller gir vi ære og anerkjennelse til mennesker som har gjort en bragd i livet. Det ble bygget statuer etter dem. Et sted eller gate ble oppkalt etter noen av  dem eller de får medaljer eller gaver også videre. De blir en inspirasjon for oss og innerst inne ønsker vi kanskje at vi kan være like vellykket som dem.

Mennesker som har begynt med ingenting eller lite som har nådd til topp og lyktes med målene sine. Enten i sport, politikk, forskning, kunst, utdanning, som skuespiller eller i musikk karriere.

 

Men hva med dem som ikke lykkes?

 Eller mennesker som hadde gitt støtte og hjelp slik at en annen person skal lykkes?

Som regel legger vi ikke merke til mennesker som ikke lykkes uansett hvor mye arbeid de hadde gjort. Det blir heller ikke gitt medaljer til de som jobber bak kulissene, men til den som står fremst.

Det fleste av oss ønsker å lykkes. Vi har lyst å bli anerkjent, ha en suksessfull karriere eller lykkes med familie livet. Vi blir lykkelig når vi ser at barna våre når sine drømmer eller når vi når våre drømmer.  Og i dag, synd men sant, blir verdien våre nesten bedømt av andre folk. Det blir ofte basert på hvor mange likes man får fra facebook, instagram, you tube eller i bloggverden. Hvor mange kommentarer eller lesere man har også videre. Og når man ikke får likes eller ingen legge merke til hva man holder på med, da føler man seg tilsidesatt eller ikke verdsatt.

Vi ønsker å få anerkjennelse fra familie, venner, kjente eller arbeidsgiver. Og når vi prøver og prøver og årene går, men fortsatt er vi ikke kommet dit vi ønsker å være eller få en anerkjennelse eller takknemlighet, da kan vi kanskje begynne å lure hvorfor det blir slik. Er det oss det er noe galt med? Er vi ikke bra nok?

Men det er forskjellige årsaker hvorfor drømmene blir knust eller vi mislykkes. Det kan være sykdommer, familien går i oppløsning, man mister jobb eller bor i et land hvor det er krig.  Man har kanskje en tung bagasje man bærer fra barndommen av som man ikke klarer å legge fra seg. Eller omgivelser hindret man til å virkeliggjøre en drøm. For lite eller ingen støtte å få. Dårlig selvtillit også videre.

Selv om jeg synes at jeg hadde nådd langt fra ingenting til å bli noen ting, (vet ikke om det er rette ord) men jeg mener at jeg føler meg nå som en Askepott og bor på et slott. Det føles  i hvert fall for meg at jeg bor i et slott  i sammenligning med skuret jeg hadde bodd før. Jeg som manglet både mat, klær og penger i barndommen, men nå har jeg alt det jeg trenger. Og jeg har en prins (mannen min) som virkelig er snill med meg or elsker meg mye. Jeg er prinsessen i hans slott😊  

Og jeg som bare hadde barneskole da jeg kom til Norge, men har klart å skaffe en utdannelse i voksen alder, da synes jeg at det er bra gjort av meg😊

Men hvorfor føles det likevel noen ganger at jeg mislykkes i noen områder i mitt liv?  At uansett hva jeg gjør, får jeg ikke det resultatet jeg hadde ønsket. Så begynner jeg å lure om Gud virkelig er hos meg eller om jeg går etter hans plan.

I går leste jeg en sitat fra Mor Teresa. « God did not call me to be successful; he called me to be faithful.? Sitatet talte til meg og det var godt å bli påminnet om det. Godt å bli påminnet at Gud foretrekker trofasthet enn suksess. Han foretrekker et hjerte som adlyder uansett hva som skjer. Jeg ser kanskje ikke ennå frukten av det jeg gjør i enkelte områder i mitt liv uansett hvor mye jeg strever, men greit å bli påminnet av Gud at målet mitt er å gjøre hans navn stort og ikke mitt. Jeg trenger ikke å se vellykket ut i manns øyne, selv om jeg sliter fortsatt med det noen ganger. Fordi jeg baserer verdien min etter resultatet av mitt strev. Jeg lengter etter å høste frukten av hva jeg sår hverdag.  Men sitatet av mor Teresa er en god påminnelse. Jeg trenger bare å fokusere på hva Gud har kalt meg til å gjøre. I hans øyne er jeg verdifull uansett. I tillegg er det viktig å ha en drøm å sikte etter. Det er den som gjør livet verdt å leve…når man sikter etter noe.

 

Føler du noen ganger at du har mislykket med ditt liv?

 Har du startet med masse gode planer, men føler at du fikk ikke gjort mye?

Dømmer du din suksess etter verdens standard?

Hva som hindret deg å nå dine mål?

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Jeremia 29:11

Ligaya 

( Bildene er tatt fra båtturen i går sammen med mannen min)

 

14 kommentarer
  1. Det var et fint innlegg og jeg tror nok at man skal ha hatt det litt vondt for å sette pris på det man har. Dette med å misslykkes føler jeg personlig hver eneste dag. Allikevel så er jeg glad for at selv om jeg føler meg ikke så vellykket så får jeg lov til å legge livet til rette for et medmenneske, Gullhjerte mitt.

  2. Flotte bilder i fra båtturen..og ja..det er fort gjort å føle seg mislykket, til tross for at man faktisk har oppnådd mye! Mye vil ha mer..er det noe som heter, og sånn var jeg nok før..Nå er jeg faktisk fornøyd med livet..bortsett fra helsa…MEN jeg prøver å gjøre det beste ut av det, og det er jo andre som har det verre en meg..Ha en flott ny dag!

  3. Nydelige bilder til et godt og viktig innlegg 🙂
   Gode ord om det å lykkes eller ikke.
   Ja tenk oom vi alle kunne se hverandre og verdien i mennesket selv om det ikke er på toppen av lykke.
   Så godt å høre at du har funnet lykken, er prinsesse i slottet sammen med din prins. Det er lykke det <3

  4. Et flott innlegg! 🌷Jeg er også imponert over hvor godt du behersker det norske språket. Å være vellykket er ikke det samme som å få en plass i historiebøkene eller få en gate oppkalt etter seg. Sjøl om du fikk en tøff start, har du klart deg godt og du vet å verdsette det! Det som står mellom meg og mine drømmer /ønsker er gjerne frykt. Så har jeg ikke de store drømmene om å gjøre meg så veldig bemerket, men det er en del ting jeg har lyst til som jeg er redd for å kaste meg ut i. (Men jeg gjør det ofte likevel!) 🌻

  5. Kjempefint og viktig innlegg å tenke på. Mange ganger tar vi ting for gitt, og glemmer å sette pris på ting vi har!
   Kjempefine og nydelige bilder du har tatt 🙂
   Mor Theresa sa mange kloke og viktige ord som er viktig å huske på 🙂
   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  6. Så ærlig du er, jeg fikk en liten tåre i øynene.
   Å ønske seg ting er viktig, det ligger i vår natur, men du må ikke la det overta hvem du er.
   Å slå igjennom og bli berømt er ikke så stas når det kommer til stykket. Berømmelse kan ødelegge det du har og du kan sitte og lengte tilbake til det du hadde.
   Vanskelig ord og tanker. Gjør det som er riktig for deg og skap glede i hverdagen. Det er mitt motto.
   Klem Deveny

  7. deveny: Tusen takk. Ja, du har rett i det. Mange berømte personer som bruker mye alkohol.eller stoff for å klare presset.
   Som du har sagt, det er viktig å skap glede i hverdagen. Det er jo mitt motto også:)
   Ha en fin dag:)

  8. atlelundhaug.no: Tusen takk. I livet, får vi vel både sorg og gleder. Uansett hva vi gjennomgår, lærer vi noe fra det.
   Vi må bare ta en dag om gangen.
   Ha en fin dag:)

  9. Så fint innlegg! Det er viktige betraktninger som de fleste av oss sliter med. Jeg har laget meg et lite visdomsord som jeg kunne ønske jeg var flinkere til å tro på for egen del:
   “Endelig er jeg ikke bra nok lenger. Jeg er så uendelig mye mer enn det!”
   Ha en vakker dag! :)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg