Være kreativ!

Det er mange kreative mennesker i verden.  Og det er mange måter å være kreativ på kanskje og kanskje du er en av dem:) 

Og kanskje jeg har fått en liten del av den for jeg er  en dame som har en hjerne som går og tenker nesten døgnet rundt. Nye ideer dukker opp hele tiden og ville gjerne prøve alt hvis jeg bare hadde tid.  Til og med gaven som jeg ikke har fått ville jeg utforske. For eksempel musikkverden. Jeg som hadde ikke gehør engang, men pga. mitt ønske å kunne underholde de eldre der jeg jobber, prøvde jeg å lære å spille gitar. Men nå hang gitaren bare til pynt. Fingrene mine gikk sine egne veier og jeg lagde bare falske toner:)  Jeg er så glad at det finnes you yube. Bruker den isteden for å lage musikkstunder med de eldre:)

En annen gang, prøvde jeg meg på å sy bilder ( brodere).  Siden det var første gangen, arbeidet mitt var ikke så bra. Baksiden av bilde så ikke ut, men forsiden var ikke verst.  Jeg leste en gang en dame som fortalte at hennes bestemor syr like fin både på baksiden og forsiden, men jeg tror ikke at jeg ville klare det i min levetid:)

Jeg tenkte at det er akkurat som oss mennesker. Har både fine og dårlig sider. Men som regel, viser vi frem bare de gode sidene.  Den fremsiden. På Facebook, bloggverden, Instagram osv. Vi vil  gjerne at andre skal bare se de gode sidene og de vakre i oss. Bildene blir redigert og retusjert. Men av og til når livet er for hardt, når vi møter motgang og vi blir såret, kan det plutselig dukke den andre delen av oss. Men jeg tror at så lenge vi går med Gud…  han kan forvandle oss til mennesker som kan være vakker både på fremsiden og baksiden. Ja, vi kan møte utfordringer, men vi kan velge å være positive og sette våre lit til Gud slik at vi ikke gjør fæle handlinger. Vi kan velge å tilgi enn å søke hevn. 

Jeg tenker på bildet jeg holder på å sy at i begynnelsen var det bare ulike tråd og et stoff å broderi i. Jeg så ikke hvordan bildet kommer til å se ut når det er ferdig. Livene våre er som å lage det perfekte bildet. Gud kan bruke ulike farger slik at vi kan bli perfekte til slutt. Det kan være mørke tiden

( mørketråd) lysere tråd ( lysere tider) smertefull tid, ( blir stukket av synålene) stille stund…når vi ikke hører fra Gud ( når sydame tar en pause), ulike sesonger i våre live ( fargerike tråd ). Men disse prosessene er viktige slik at vi kan være de ekte fine bilder verden bør se. Guds handarbeid. Like vakkert på begge sider.

( Bildene var tatt på en park i Stockholm da vi var der)

En dag fikk jeg dette email i posten. Det er på engelsk, men budskapet forklarer hvordan vi kan være den person Gud ønsker at vi skal være.

If you never felt pain, how would you know that I am a healer?

If you never had to pray, how would you know that I am a deliverer?

If you never had trial, how could you call yourself an overcomer?

If you never felt sadness. how would you know that I am a comforter?

If you never make a mistake, how would you know that I am a forgiver?

If you knew all, how would you know that I will answer your questions?

If you were never be in trouble, how could you know that I will come to your rescue?

If you never were broken, how would you know that I can make you whole?

If you never had a problem, how would you know that I can solve them?

If you never had any suffering, then how would you know what I went through?

If you never went through fire, then how would you become pure?

If I gave you all things, how would you appreciate them?

If I never corrected you, how would you know that I love you?

If you had all the power, then how would you know how to depend on me?

If your life is perfect, then what would you need me for?

Love,

Jesus

Dette betyr at vi trenger Gud i alle omrader i våre liv. Uansett hva som skjer med livene våre…Gud har hensikt. Han er skaperen. Han vet hvordan å gjøre oss vakre og perfekte på innsiden og utsiden.

Og her er bildet jeg har sydd:)

 

Er du en kreativ person?

17 kommentarer
  1. god morgen.Det var en fin bønn,og ja vi må kjenne på alt det vonde for å skjønne att der også finnes masse av det gode.
   Bilde ditt ble fint,heldigvis skal den henge på veggen så ser ingen baksiden hi hi .
   Ja litt kreativ er jeg :=) koselig å pusle med altmulig synes eg .
   Før redigerte jeg bildene jeg tar,nå har jeg sluttet med det,for jeg tenker att som regel er orginalen best :=) ha en fin dag,jeg har kjedelig time på sykehuset i dag (

  2. Jeg er nok litt kreativ..men det krever tid og overskudd..jeg mangler for tiden overskuddet….Syns bildet var super fint! og hvordan baksiden ser ut..er det jo bare du som vet….. 😉 Flotte foto og du må ha en god ny dag!

  3. fruensvilje.blogg .no: Tusen takk for at du leser mine bønner.
   Artig å kunne lage ting. Jeg blir inspirert av kreative folk.
   Mannen min liker ikke redigerte bider heller. Det ekte er det beste:)
   Håper det ordner seg for deg på sykehus i dag.

  4. Så flotte bilder! 🙂 Jeg er kreativ når det kommer til skriving, men ellers har jeg fått fint lite av det genet, haha. Jeg kan ikke en gang å tegne en strekmann..

  5. Fine ord og tanker om kreativitet..og som du sier noe prøver man bare ut..så finner man den formen for kreativitet som en liker best ..Jeg har blitt veldig glad i å ta bilder f.eks …Ser jo at du er kreativ på mange måter :)) Fin bønn, nydelige blomster og veldig fint broderi . Klem til fine deg <3

  6. Det var kjempefine og nydelige bilder, og ikke minst nydelig bønn <3 🙂 Du deler så mye flotte innlegg med oss <3 🙂
   Kreativitet handler om så mye. Mange tror at det å være kreativ er når man er flink med hendene, men det å være kreativ er så uendelig mye mer. Man kan være flink til å ta fine bilder, man kan være flink ved å skrive og leke med ord, man kan lage sanger, man kan skrive historier og mye mer. Alt dette er flotte kreative evner som man må ta godt vare på. Det er viktig å være takknemlig for kreative evner 🙂
   Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  7. Toril sin hverdag med musikken: Det er sant Torill. Kreaviteten er ikke bare håndarbeid. Du hadde nevnt andre måter å være kreativ:)
   Tusen takk for at du liker ordene jeg deler.
   Masse klem fra meg:)

  8. Jeg tror jeg er ganske kreativ 🙂 Liker å lage ting 🙂 Både dikt, strikke, hekle, tegne og være kreativ på andre måter 🙂 DU lager mye fint også <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg