Den deilig lukten

Hei!

Nå er det kveld og kjerringa her endelig faller til ro.

Hver fredag jobber jeg egentlig som regel til halv to. Jobber overtid oftest, men i dag jobbet jeg ikke overtid for  jeg hadde planer om å klippe plena når jeg kommer hjem ettersom det var fint vær. Men bøndene fant ut at avlingene deres trengte næring derfor måtte dem spre litt med den gode lukten.  Jeg løp fra bilen til huset og stengte døren med en gang fordi den parfymen som bøndene sprer med vinden er jeg allergisk mot.

Ettersom mannen min har reist på sjøen og ingen middag som ventet på bordet, måtte jeg selvfølgelig bruke den kulinariske kunnskapen min. Boks mat ble en herlig middag på en blunk. 

Før jeg inntok lenestolen for å få den etterlengtende middagshvilen min, fant jeg ut at jeg kunne lage deig til rundstykker. Coop deler ut av og til gratis H-melk til medlemmene og jeg benytter meg av tilbudet selv om jeg ikke drikker melk. Jeg bruker melka til bakst eller annen matretter. Og denne gangen til rundstykker. Herr google har mange oppskrifter å velge i mellom. Så jeg fant en oppskrift, laget deigen og satt alarmen på en time og jeg la meg til å sove.

Da  jeg ble vekket av alarmen, satt jeg i gang med å trille rundt rundstykkene og dem skulle heves en time igjen.

( På bildet her er den ferdig hevet)

Mens jeg ventet på rundstykkene, fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe. Jeg tenkte at kanskje den gode lukten ute hadde blitt blåst bort. Heldigvis lukten var ikke så sterk lenger at jeg fant ut at jeg kunne klippe plenen allikevel. Og etter nesten en time var jeg ferdig med plenklipping. Det var mye ugress som burde klippes og lukes rundt og i blomsterbedene, men jeg tenkte at jeg må sette rundstykkene i ovn først fordi den var sikkert ferdig hevet.

Og her er resultatet. Den luktet godt og smakte godt.

 

Jeg dekket baksten med håndkle og gikk ut igjen og gjorde meg ferdig med hagen. Mobiltelefon med høyttaler var med for jeg trengte musikk mens jeg jobbet. Da kan jeg kose meg med hagearbeid. 

Er du også den typen som må ha musikk når du gjør husarbeid eller hagearbeid? 

Etter hagearbeid, plukket jeg blomster som jeg kan pynte mitt stuebord for da er det helg:)

Avsluttet med innlegget med et spørsmål. Er det noen som vet hva slags fugl  denne er? Så den på kirkegård en dag.

Ligaya

6 kommentarer
  1. Så kjedelige med møkka spredning…lukter ikke godt nei..men det må nok til…Så flink du har vært! Jeg aner ikke hva slags fugl det er…vi har ikke sånn hvit her…Så jo så flott ut da….Ha en god kveld!

  2. vi er vist mange som baker rundstykker til denne helgen ,deilig med fersk gjærbakst :=)
   gjødselukten er ikke god,men nødvendig skal vi kunne produsere mat,så vi må nok bare tåle den :=)
   Skulle hjulpe deg med den fuglen,men tror ikke dei rette fargene kommer frem på bilde ditt,denne ser jo mer eller mindre kvit ut,vi har snøspurv og stjertmeis som begge er kvite småfugler,men din virker neste helt kvit,kan jo være en unge som ennå ikke har fått den voksne fargedrakten ennå :=)

  3. fruensvilje.blogg .no: Ja, de er smittsomt:) men det er godt å spise eget bakverk:)
   Ja, vi må tåle lukten. Hvis ikke det blir ikke noe mat til både folk og fe:)
   Jeg finner sikkert det ut etterhvert navnet til fuglen:)
   Ha en fin kveld:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg