Brainstorming

Brainstorming! Fant ikke oversettelse på norsk.

Innlegget handler om brainstorming fordi vi skal eller om du har lyst til å være med å svare på spørsmålene. Dette handler ikke om å snuse på ditt eget privat liv, men en måte å bli kjent med hverandre på. Bygge båndene!

Håper at du blir med å svare på spørsmålene som jeg også vil svare:)

(Bildene er tatt under kjøreturene min mann og jeg hadde gjort)

Hva gjør du for å hjelpe dine foreldre?

Jeg forsørger min mor fordi hun mottar ikke pensjon på Filippinene fordi hun hadde ikke arbeid som hun betalte skatt. Jobbet bare som hushjelp for å forsørge oss. Faren min døde for mange år siden.

Hva er din største prestasjon som du hadde gjort i hele ditt liv?

Tok  utdannelse i voksen alder i Norge.

Da jeg kom til Norge hadde jeg ingen utdannelse. Gikk bare til femte klasse på Filippinene  da jeg var barn. Vi var fattig og hadde ikke råd.

Jeg tok fagene på ungdomsskole, helsefagarbeider Vg 1, Generell studiekompetanse, Fagbrev på Renhold og fagbrev som aktivitør som privatist mens jeg jobbet nesten hundre prosent, oppdra min datter i Norge, forsørget og sendt til skole mine tre barn på Filippinene. Det tok tid, jeg felte masse tårer og slet med språket, men besto med glans og jeg var lykkelig. Jeg er ikke blitt utdannet noe stort, men for meg er det den største prestasjon jeg hadde gjort i mitt liv. Og mine tre barn på Filippinene hadde klart seg bra både på skolen og arbeid.

Mitt barn i Norge er nå ferdig utdannet sosionom og jobbet på NAV. 

Hva er din første prioritert i livet?

Mitt forhold til Gud og min familie.

Har du angret noe som du hadde gjort i ditt liv?

Det er for mange til å nevne, men jeg har lært fra dem.

Hva slags tur/ turer foretrekker du?

Alt: Flytur, bytur, land, strand, fjelltur, biltur,

men ikke  til et museum hvis jeg ikke må og ikke seiltur.

Hva er den beste gaven du har fått?

Evig liv hos Gud gjennom Jesus.

Hva kan du ofre for din familie?

Mitt liv!

Hva er din favoritt mat?

Jeg er alt etende, så jeg har ikke favoritt. Synes at alt maten er godt!

Hvorfor blogger du?

Det gjør mitt liv rikere, mer meningsfulle, og  jeg ble kjent meg mange inspirerende folk. For å vedlikeholde norske språket. I tillegg  kan jeg  se flere steder gjennom andre manns blogg og får inspirasjon og jeg håper også  at jeg kan inspirere noen. 

Ønsker deg en fin kveld:)

6 kommentarer
  1. Skal prøve å svare på disse det blir litt opp og ned på innlegget, men prøver meg..
   -FOreldre: Bare mamma som lever. Jeg er mye og besøker henne på sykehjemmet. Det er 4 mil unna, så det blir mest helger i hvedagen. Men litt mer i feriene. Jeg prøver å tenke ut hvordan vi kan gi henne litt ekstra når vi er der, av “input”, gode samtaler, strikker sammen, spiller spill, diskuterer osv.
   -største prestasjon? Vet ikke helt. Føler jeg gjør mange små i forhold til meg selv, jobbmessig. Ellers vet jeg ikke. STORE? Ikke gjort så mye stort..
   -prioritet: Ta vare på de jeg er glad i
   -jeg angrer aldri på ting. Tror at de valgene jeg har gjort føltes riktige DA. Synes det er bortkastet å angre.
   -tur: Liker alle former for turer
   -beste gaven: Livet
   -ofre for familien: Kaller det ikke offer,men kjærlighet kan jeg gi
   -favorittmat: indisk kanskje, som middagfavoritt
   -blogger fordi jeg synes det er koselig, gjør meg mer kreativ på MANGE områder og det har gitt meg mange nye bekjentskaper. Jeg mener selv det har gjort meg litt mer tolerant også, selv om jeg var veldig tolerant tidligere også, så synes jeg at jeg har åpnet øynene ENDA litt mer 🙂

  2. frodith: Tusen takk Frodith. Du er virkelig et herlig menneske. Jeg er glad for at jeg ble kjent med deg..Du er bare god? Takk for at du tok tiden til å svare?

  3. Du har hatt et liv fullt av utfordringer, og som omfatter hele familien din! Det er det ikke vanskelig å skjønne, selv om det er vanskelig å sette seg helt inn i det. Jeg skal prøve å svare, men det blir veldig usystematisk i forhold til ditt.
   Begge mine foreldre er døde, min mor døde så sent som i februar. Vi overtok hjemhuset i 1985, og bygde generasjonsbolig til de. Der bodde de gratis til de måtte på hjem, og etterhvert gikk bort. Pappa lå ikke så lenge på sykehjem før han døde, men vi var hos han til det siste. Mamma var der i over fire år, og vi var flere ganger i uken hos henne, og siste halvannet året, hver dag omtrent. De siste dagene i hennes liv bodde vi på samme rommet som henne.
   Prestasjoner: Tjaa.. begynte i 78 som maskinoperatør i en fabrikk, og endte opp som fabrikksjef som jeg var i 12 år før jeg ble pensjonist. Tok det meste av utdannelse, studiekompetanse og ledelse/økonomi i voksen alder mens jeg var i jobb. Studerte på universitetet i to år etter at jeg ble pensjonist.
   Prioriterer familien og min kjære nå. Har jo reist mye i jobbsammenheng. Orker ikke bruke energi på å angre på ting. Det som er gjort er gjort og i god mening.
   Turer med min kjære, som for eksempel jeg har blogget om i år. Mens mamma levde prioriterte vi det meste av vår tid til å være der for henne.
   Elsker livet og være aktiv på mange måter. Er ennå med i noen styrer og stell her og der. Mat er godt, og vi spiser mye fisk.
   Blogger fordi jeg elsker å skrive. Min drøm gikk jo i oppfyllelse når jeg fikk gitt ut diktboka mi, og det blir man ikke rik av 😀 Elsker å profilere næringsliv og alt av positive opplevelser. Ikke minst sette ord og bilder sammen til en historie.

  4. dedicat: Jeg beundrer deg for alt du har gjort. Omsorgen til foreldre og at du også tok utdannelse i voksen alder mens du var på jobb. Du er en inspirasjon. Veldig klok mann med mye kjærlighet til familie og samfunnet. Tusen takk for at du svarte. Det er som å lese en inspirerende historie?

  5. Nydelige bilder med masse vakkert grønt 🙂 Skal svare litt kortfattet på spørsmåla.. og fin å lese dine svar :))- Nå er både mamma og pappa døde men jeg var mye hos dem da di var friske og da var det ofte di som hjalpmeg/ oss..da di ble syke hjalp jeg dem som best jeg kunne . -Jeg tenker at jeg har vært og er en god kone og mor..og var dyktig i jobben min med barn. -familien har størst prioritet. -ikke noe jeg angrer akkurat..men sikkert mye småting som kunne blitt gjort annerledes.-Liker ulike turer..men ikke å kjøre langt..veldig glad i stranda om sommeren.-Gutta mine og mannen er de beste gavene . -kunne ofret livet for dem også.. -Liker mye mat , men hjemmelaget pizza kanskje.- Begynte å blogge for å ha et sted å være litt kreativ etter jeg ble syk…trives godt med blogginga og folka på bloggen .. Klem og fin kveld til deg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg