Gi det du har!

“Hva?” Sier du kanskje. “Gi det jeg har? Men jeg trenger alt jeg har!”
Er du en person som liker å gi eller å ofre for andre? Eller tenker du at du har ingen ting å gi? Men hver og en har en munn til å kunne si gode og oppmuntrende ord til sin neste. Vi har hender til å holde i rundt de som har det vondt eller noen vi er glad i. Eller skrive til noen for å høre hvordan de har det. Familie og venner vi kan vise omsorg. Vi har hus og hjem som kan ta imot gjester eller besøke noen. Mange eldre sitter ensomme. Hvorfor ikke ta med blomster eller kake?
Vi glemmer at det trenger ikke å koste noe for å gi. Men har du litt penger til overs som du sparer til fremtidens tenkt ferie eller for å kjøpe ting, hvorfor ikke ta en liten del av det til å spre velsignelser og redde mennesker i nød og til et bedre liv? Et måltid, en utdannelse eller ut av prostitusjon? Verden er fulle av dem.

I går så jeg et program på tv om et sted hvor mennesker bor på gata og det var forferdelig. Jeg tenkte meg selv at selv om vi har vært fattige, takket jeg Gud for vi har sluppet å bo på gata fordi det var noen som hadde hjulpet oss. Vi fikk brukte klær slik at vi trengte ikke å gå i filler.
Så vi kan alltid si noe, gjør noe godt, gi noe selv om det er smått. Det kan være smått for deg, men livsviktige for andre. Hva med å be for andre eller rett og slett gi andre oppmerksomhet?
Kanskje vi kan endre vårt fokus på?

Ja, vi skal ta vare på oss selv…men det går an å utvide litt omsorgen til vår neste også. En påminnelse også til meg som av og til tenker at det jeg gjør er ikke bra nok.

Jeg leste i bibelen i dag om ” enkens gave.”

Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så hvordan folk la penger i den. Mange rike gav mye. Men det kom også en fattig enke; hun la to småmynter, verd noen få øre. Da kalte han disiplene til seg og sa:” Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For alle de andre gav av sin overflod, men hun gav av sin fattigdom, alt hun eide, alt hun hadde å leve av. (Markus 12:41-44)

Det er nok av folk som kaster skitt til hverandre. “Skittkasting” omtaler media det.. Vi trenger ikke å gjøre det. Vi kaster gode ord isteden. “Framsnakking” kaller bloggverden det.
Det er nok egoister i verden som tenker bare på seg selv. Kanskje vi kan forandre det?
Mennesker som jobber hardt for å eie mer: hus, hytta, bil, båt, klær, smykker. Til å reise til ferie utenlands osv. Det er vel ikke galt å eie noe, men vi bør ikke la dem eie oss. Vi kan kanskje tenke at livet er mye viktigere enn materiale goder?

Kanskje vi kan slutte å tenke hva samfunnet kunne gjøre for oss?  Tenke isteden hva vi kunne  bidra med  for å bedre forholdene? Det er lett for oss å kritisere, men hva gjør vi da til å bidra til forbedring? Vi er jo en del av samfunnet? 
Dagens utfordring:
Dare to share:
To lived a blessed life is an opportunity to be a blessing to many lives. (qoute from Lifesgoals)

John Wesley said: Earn all you can, save all you can, give all you can.
We make a living by what we get, we make a life by what we give. Dave Toysen

12 kommentarer
  1. Ja det er viktig å gi litt av seg selv…og det behøver ikke koste noe….Jeg liker mye bedre å gi..en å få…og får en god følelse når jeg gjør noe for andre….Er nok ikke like flink å ta vare på meg selv…hihihi Ha en god dag!

  2. Dette var et fint innlegg, og man kam gi av seg selv på mange måter. Det trenger heller ikke å koset så mye penger. Man kan dessverre ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen 🙂
   Selv er jeg Planfadder til to barn. Det ene barnet bor i Afrika ( Niger) og det andre barnet bor i Kambodsja. Jeg sender penger jeg sender penger hver mnd. igjennom plan.
   Det er synd at jeg ikke kan sende klær og annet (gaver). Dette på grunn av fare for misunnelse fra naboer og de andre som bor rundt dem. Misunnelse kan gjøre stor skade!
   Ha en fin søndag <3

  3. Det å gi omsorg og nestekjærlighet til noen som trenger det er det viktigste for meg. Den som ikke har omsorg og nestekjærlighet å gi sine medmennesker har et fattig hjerte. Gud sier jo: “Det dere gjorde mot en av mine minste, det har dere også gjort mot meg”.
   Omsorg og nestekjærlighet er gratis, og det koster ikke noe <3 🙂
   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  4. Vakkert 🙂 Her skjedde jo en tragisk ulykke med microfly for noen få uker siden. Samboer ble sittende igjen som enke med to små barn, og bestilt nytt hus som skulle påbegynnes. Det viste seg at forsikringa ikke dekker ulykker med microfly. Den lille familien sto fare for å miste alt. 🙂 Nå er det startet innsamling.. og der er vi selvsagt med 🙂

  5. poesimylife: Tusen takk!
   Du har et godt hjerte som er fadderbarn for flere. Det hjelper dem mye. Synd at man ikke kan sende klær da for det er sikkert behov for dem.
   Men vi kan bare så godt vi kan.
   Ha en fin kveld!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg