Asiatisk og norsk mat

Tenk å ha to personligheter. Ja, kanskje jeg har flere? Etter å ha bodd i Norge i mange år, har jeg blitt fornorsket særlig i matveien. Så måltidene jeg tilbereder er blanding av filippinsk og norsk oppskrift.

Nylig laget jeg en filippinsk rett for denne kjerringa må vel mat til å å overleve. 

Denne retten heter ” adobo” på filippinsk og består av svinekjøtt og kyllingvinger (man kan velge begge deler eller bare en type kjøtt). I tilfelle du har lyst til å prøve. 

Ingrediensene: 

Ca et kilo kjøtt

1/4 kopp eddik

1/2 kopp soya saus

en boks ananas kraft ( selve ananas brukes til pynt)

en rød chili (hakket) kan sløyfes, men bruke pepper isteden. 

3 fedd hvitløk og en løk( hakket)

en teskje med salt

Kan kokes i en gryte eller ha alt i en form og stek i ovn i 180 grader ca. 40 minutter. Jeg valgte ovnen slik at jeg slapp å passe på:)

Her er resultatet. Pyntet med ananas skiver og hakket purreløk.

English: 

Imagine having two personalities. Yes, maybe I have more? Having lived in Norway for many years, I have been Norwegianized especially in the food chain. So the meals I prepare are a mixture of Filipino and Norwegian recipes.

Recently I made a Filipino dish for this old woman needs food to survive no matter how sick she is.

This dish is called “adobo” in Filipino and consists of pork and chicken wings (you can choose both or just one type of meat). In case you feel like trying.

The ingredients:

About a kilo of meat

1/4 cup vinegar

1/2 cup soy sauce

a box of pineapple power (the pineapple itself is used for garnish)

a red chili (chopped) can be omitted, but use pepper instead.

3 cloves garlic and one onion (chopped)

1 teaspoon salt

Can be boiled in a pan or have everything in a form and bake in the oven at 180 degrees approx. 40 minutes. I chose the oven so I didn’t have to look after it for 40 minutes:)

Here is the result. Garnished with pineapple slices and chopped leeks.

 

Og servert med bakte poteter og gulrøtter ( Brukte airfryer) Isteden av ris som vi bruker til Filippinene. Norsk vri.

And served with baked potatoes and carrots (Used air fryer) Instead of rice that we use for the Philippines. Norwegian twist

Jeg bakte også eltefritt havrebrød den dagen:)  Oppskrift her:

Den er god:)

 

I also baked no kneading oatmeal bread that day 🙂 Recipe above. ( oppskrift her)

It is good:)

Bruker du oppskrifter fra andre land?

Baker du ofte brød? 

Når vi snakker om mat, avslutter jeg med ord fra Livets bok. Så får vi også åndelig mat:)

Do you use recipes from other countries?

Do you often bake bread?

When we talk about food, I end with the word from God. . Then we also get spiritual food 🙂

på norsk: 

Frykt for Herren er opphav til visdom, å kjenne Den Hellige Ånd er forstand.

Jeg vil gi deg mange dager, flere leveår skal du få. 
Er du vis, blir det til gagn for deg; spotter du, må du lide for deg selv. Ordspråkene 9: 10-12.

Ønsker deg en deilig dag!

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg