Asiatisk suppe

På Filippinene, når det regner og det er kaldt, foretrekker vi å lage suppe fordi det varmer kroppen. Og ettersom det er fortsatt vinter og det er kaldt, lager jeg mye supper.  Denne type suppen har en litt sur smakt fordi den blandes med tamarind frukt.

Slik ser tamarind frukt. Den smaker både søt og sur!

Vi kaller denne retten på Filippinene “Sinigang.”

Begynner med å koke kjøtt. Kan bruke ribbekjøtt. Men jeg fant ikke ribbe på butikken den gangen, så jeg brukte koteletter med bein og flesk. 

Tilsettes med salt, tomater, chili og løk som er delt i biter.

Blande pulverisert tamarind som kjøpes på en Asia butikk og kjøttbuljong.

Når svinekjøtt er mørt, (ca halv time) tilsettes grønnsakene. Jeg brukte hodekål, aubergine, bønner, og squash. Kokes i fem minutter til. Salt etter egen smak. 

Suppen er ferdig og spises med kokt ris.

I dag, blir det fisk for oss:)

Avslutter med dagens sitat:

19 kommentarer

Siste innlegg