På Filippinene, når det regner og det er kaldt, foretrekker vi å lage suppe fordi det varmer kroppen. Og ettersom det er fortsatt vinter og det er kaldt, lager jeg mye supper. Denne type suppen har en litt sur smakt fordi den blandes med tamarind frukt.
Slik ser tamarind frukt. Den smaker både søt og sur!
Vi kaller denne retten på Filippinene “Sinigang.”
Begynner med å koke kjøtt. Kan bruke ribbekjøtt. Men jeg fant ikke ribbe på butikken den gangen, så jeg brukte koteletter med bein og flesk.
Tilsettes med salt, tomater, chili og løk som er delt i biter.
Blande pulverisert tamarind som kjøpes på en Asia butikk og kjøttbuljong.
Når svinekjøtt er mørt, (ca halv time) tilsettes grønnsakene. Jeg brukte hodekål, aubergine, bønner, og squash. Kokes i fem minutter til. Salt etter egen smak.
Suppen er ferdig og spises med kokt ris.
I dag, blir det fisk for oss:)
Avslutter med dagens sitat:
Nå fikk jeg vann i munnen, for dette så godt ut 😋
Vet ikke om jeg spurt deg før, men tar sjansen… Har du laget Pansit noen gang, og i så fall hva syntes du om det? Min søster laget det til meg for mange år siden 😊
Ja, jeg har laget pansit mange ganger. Vanlig på Filippinene. Den er jo god. Men det er forskjell på hvem lager også og ingrediensene:)
Så godt det ser ut. Får du kjøpt frisk tamarind i Norge eller er det pulver en kjøper. Kjekt å vite om jeg skal prøve ut oppskrifta. Takk for at du delte. <3.
Man kan kjøpe friske tamarind tror jeg på noen Asia butikk. Men jeg bruker pulver:)
Dette fikk jeg lyst til å prøve😊
Tusen takk for oppskriften 😃
Så artig da og vær så god:)
Spennende, hva man lærer her inne 😀 Vi er alt for dårlig på å prøve nye retter, men så er vi jo nesten aldri ute på ett eller annet, eller av reisetypen, om man kan si det på den måten 🙂 Men spennende å se og lese 🙂 Tusen takk 🙂
Hyggelig at du synes det:)
Så spennende suppeoppskrift! 🙂
Ja, litt annerledes:)
En innholdsrik suppe! Brukes Tamarind frukt i mat mest som buljongpulver? eller kan man også bruke hel frukt ?, og får man kjøpt det?
Man kan bruke frukten hvis man kan kjøpe på en Asia butikk. Men da bør det bare ikke modne tamarind. Best å bruke pulveret etter min smak:)
Dette ser jo helt nydelig ut! 🙂
Det var det:)
Så veldig godt ut, må sjekke om jeg kan bruke den tamarin. Men misforstår jeg deg, skal grønnsakene koke i 5 minutter? Kjøtte må vel gjerne koke en stund lenger.
Ettersom jeg brukte koteletter, var det møre etter halvtime. Jeg liker grønnsakene litt halvkokt, men du kan se an hvor mye du vil koke grønnsakene:)
Ok tusen takk. Da skal jeg gå innom en butikk en dag som kan ha det. Tusen takk for tips.
Bare hyggelig:)
suppe er godt og denne varianten såg da god ut :=) helt enig suppe varmer på en guffen og småkald dag