Er vi som Judas?

Forrige innlegg i dag: Den kom igjen

Er vi som Judas?

Hva ville du gjort hvis noen du trodde var en venn var virkelig din største fiende? At hele den tiden dere var sammen, var den personens mål var å ødelegge deg? Sannsynligvis på grunn av sjalusi eller at den personen hater det du gjør. Selvfølgelig ville du bli såret og ville bli veldig sint. Kanskje du vil prøve å skade denne personen for å ta hevn.

Jeg ville også blitt såret og bli veldig sint. Det ville være et menneskelig perspektiv. Et øye for et øye. En tann for en tann.

Kanskje hvis man blir forrådt av sine barn, er sjansen stor for at de vil forbanne sine barn. Et eksempel på det er familie med den muslimske religionen. Hvis et av barna konverterte til en annen religion eller gifter seg med noen som ikke er muslim, vil denne sønnen eller datteren bli forbannet eller avskåret fra resten av familie. I verste fall ordne for at denne sønnen eller datteren blir drept. Ganske skummelt å bli født i den slags religion. Men hva om hva det trodde er ikke den sannheten? Hva om vi den vi trodde er ikke den sannheten heller?

Jesus ble forrådt av Judas.

Hele tiden var Judas sammen med Jesus. Han var der for å gjøre det som måtte gjøres for å hjelpe Jesus å nå de fortapte. Han var Jesus kasserer. Hvem skulle tro at han ville forråde Jesus etter å ha vært vitne til alle miraklene Jesus gjorde? Men det gjorde han. Solgte Jesus for tretti sølvpenger.  Han valgte penger fremfor Jesus.

Han ledet soldatene hvor Jesus var og sa til Jesus “Vær hilset, rabbi!” og kysset ham mange ganger. Jesus svarte: “Venn, gjør det du kom for. Matteus 26:49-50.

Og da jeg leste disse setningene, ble jeg berørt av Jesus kjærlighet. For selv om Judas var en forræder, ble han fortsatt kalt venn av Jesus. Han ble ikke sint på Judas.

Vi kan kanskje tenke at hvis vi har vært sammen med Jesus i løpet av hans liv her på jorden, ville vi ikke gjøre noe slikt. Virkelig?

Vi hadde vært som Judas mange ganger.  Jeg hadde vært som Judas mange ganger. Synd, men sant.

Jeg tror vi hadde forrådt Jesus mange ganger. Vi forråder ham når vi velger å gi mer tid til andre trivielle ting enn å være sammen med ham eller gjøre det han befalte oss å gjøre. Vi velger penger, komfort og materielle goder enn å lide for ham eller vår neste. Han sa at vi skal elske våre fiender, men vi gjør ikke det. Vi forråder ham når vi lytter mer til denne verden enn til Hans Ord. Vi forråder ham når vi sette mer lit på oss selv og ikke på hans kjærlighet. Når vi ikke stoler på ham. Når vi har avguder.

Vi glemmer hva Jesus hadde gjort for oss. Han ble forrådt, hånet, pisket, fikk en krone av torner, spyttet på, slått, spottet, båret korset og ble hengt på korset til slutt. FOR OSS! Mange av oss tar der for gitt eller ikke bry seg om det. Ikke tro på det.

Jeg håper at hver og en blir minnet om “JUDAS LESSON” hver gang vi trenger å velge mellom Jesus eller verden. Judas var som et svin som hadde blitt skylt ren, men kom tilbake til gjørma igjen.  Selv om han hadde angret og ville gjøre opp for seg ved å levere pengene tilbake til øverste prestene, gikk det ikke. Han kunne ikke gjøre seg ren lenger fordi han forrådte den som kunne gjøre ham ren, og han tok sitt eget liv. Tragisk!

En dag, vi skal alle forlate jorden!

Skal vi ta imot Jesus offer av tilgivelse og evig liv sammen med Ham?  Eller vi skal være som Judas som forrådte Jesus?

 

Bønn:

Kjære Jesus, jeg ber for at vi ikke skal bli som Judas som forrådte deg. Jeg ber om at vi vil strebe etter å bli mer lik deg i ord og gjerninger. Du har den kjærligheten som dekker all urett. Du har den nåden som tilgir syndene som vi hadde gjort hvis vi spør om tilgivelse. Du kan lede oss til den rette veien for du er veien, sannheten og livet. Du er lyset som fjerner alt mørke i vårt liv. Og du hadde lovet å gi oss evig liv, som vi kunne tilbringe med deg i evigheten. På et sted hvor vi ikke skal gråte mer på grunn av smerte eller sorg. Bare glede og fredelig liv. Amen

 

Skriften: Matteus 26:14-16 og Matteus 26:47-50

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg