Feirer du Halloween?

Feirer du Halloween? Det ser ut som Hallowwens feiring har også invadert Norge. På butikkene selger dem Halloweens kostymer. Ungdommenne har halloweensfester hvor de kler og pynter seg som skrekkelige vesener. Ungene likeså.

Hva er egentlig opprinelsen av halloween?

Google har jo svar!

Halloween – historie og skikker

 1. Samhain: Halloweens opprinnelse kan spores tilbake til denne «gamle hedenske festen som kelterne feiret for over 2000 år siden», står det i The World Book Encyclopedia. «Kelterne trodde at de døde kunne ferdes fritt blant de levende under Samhain. Da kunne også de levende besøke de døde.» Men Bibelen viser tydelig at «de døde vet slett ingen ting». (Forkynneren 9:5) De kan derfor ikke kontakte de levende.

 2. Halloweenkostymer, godterier og knask eller knep: Ifølge boken Halloween–An American Holiday, An American History brukte noen av kelterne makabre kostymer for at de åndene som vandret omkring, skulle forveksle dem med ånder og la dem være i fred. Andre prøvde å blidgjøre åndene med søtsaker. I middelalderen antok katolske prester i Europa lokale hedenske skikker og fikk sine tilhengere til å gå fra hus til hus iført kostymer og be om små gaver. Men Bibelen tillater ikke at man blander falske religiøse skikker med tilbedelsen av Gud. – 2. Korinter 6:17.

 3. Spøkelser, vampyrer, varulver, hekser og zombier: Slike vesener har lenge vært forbundet med en ond åndeverden. (Halloween Trivia) Bibelen sier tydelig at vi skal kjempe imot onde åndemakter, ikke feste sammen med dem. – Efeserne 6:12.

 4. Gresskarlykter: I England i middelalderen gikk folk «fra dør til dør og spurte etter mat mot at de til gjengjeld bad en bønn for de døde», og de bar på «uthulte kålrøtter med lys inni. Lyset stod for en sjel som var fanget i skjærsilden». (Halloween–From Pagan Ritual to Party Night) Andre sier at lyktene ble brukt for å holde onde ånder på avstand. På 1800-tallet i Nord-Amerika ble kålrøttene erstattet med gresskar siden man hadde rikelig av dem og de var lette å hule ut og skjære i. Trosoppfatningene bak denne skikken – sjelens udødelighet, skjærsilden og bønner for de døde – er ikke basert på Bibelen. – Esekiel 18:4.

Bildene nedenfor er tatt fra Japan hvor min sønn oppholder seg for tiden i en jobbsammenheng. Det en Halloween parade i Tokyo. ( La Cittadella- Cinecitta)

 

Min sønn blant japanesere i forkledning:)

Men dette goldkortet kunne tenkt meg å ha:)

 

Hva synes du om Halloween?

1 kommentar
  1. Jeg synes det er kult at Halloween har røtter tilbake i tid. Jeg “feirer” ikke Halloween selv, men det er mye moro for barna denne dagen. Jeg prøvde en gang å gå bort til naboen med et glass vin på Halloween… Sa: “Hallo, vin?”, men fikk ikke noe påfyll i glasset, så da ble det ikke flere forsøk. 😀 Stilige bilder fra Japan!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg