Her på Filippinene koser jeg meg med filippinsk mat som er kansje ukjent for nordmann.
Her squidd woket i hvitløk, tomat, løk, hvitløk, laurelblad, pepper, salt, eddik, og soyasaus .
Retten er inspirert da min datter var i Singapore. Retten heter “Hainanese chicken”. Kyllingen er kokt i vann med salt og pepper. Så dyppes i ingefær, sesame oil, soyasaus og chili.
Bakt blåskjell med ost og hvitløk
Denne retten kalles for “ginatang puso mg saging.” ( banan hjerte kokt i kokosmelk, tørrfisk, hvitløk, løk, chili, ingefær og småreker
Retten her er søt. Brukes som snack eller dessert. Består av malt rismel, som vi laget som små risboller, sukker, kokosmelk, søtpotet, banan, ube( rotvekst som har lilla farge). Veldig mektig:)
Fried fisk. Fisken heter “dalagang bukid” ( frøken gård)
Ligner litt på uer. Bare de er små.
Synes du vi spiser rar mat på Filippinene?
Spennende mat på Filippinene.
Ha en velsignet god helg med de rundt deg.
Takk for at du synes det:) og i like måte:)
Nei ikke rar mat.. jeg syns det ser ut som utrulig god mat 🤩
He he. Takk for at du synes det:)
Jeg liker veldig mye av den filippinske maten, men kanskje ikke all sjømaten.
Min svigerinne er fra Filippinene, så jeg har fått smake en del av maten hun lager.🤗
Så koselig å høre at du har en filippinsk sviggerinne og at du liker maten:)
Ikke rar mat, nei – bare veldig annerledes enn det vi har her! Spennende <3
He he. Ja, det er ulik mat enn i Norge:)