Filippinsk mat. Rar mat?

Her på Filippinene koser jeg meg med filippinsk mat som er kansje ukjent for nordmann.

Her squidd woket i hvitløk, tomat, løk, hvitløk, laurelblad, pepper, salt, eddik, og soyasaus .

Retten er inspirert da min datter var i Singapore. Retten heter “Hainanese chicken”. Kyllingen er kokt i vann med salt og pepper. Så dyppes i ingefær, sesame oil, soyasaus og chili.

Bakt blåskjell med ost og hvitløk

Denne retten kalles for “ginatang puso mg saging.” ( banan hjerte kokt i kokosmelk, tørrfisk, hvitløk, løk, chili, ingefær og småreker

Retten her er søt. Brukes som snack eller dessert. Består av malt rismel, som vi laget som små risboller, sukker, kokosmelk, søtpotet, banan, ube( rotvekst som har lilla farge). Veldig mektig:)

Fried fisk. Fisken heter “dalagang bukid” ( frøken gård)

Ligner litt på uer. Bare de er små.

Synes du vi spiser rar mat på Filippinene?

 

8 kommentarer

Siste innlegg