Hva er det du ser?

HVA ER DET DU SER?
Øynene våre er som en brønn, den kan sluke mye! Det er ubegrenset hvor mye vi kan se med våre øyne dag ut og dag en. “ Eyes are the windows to the soul.» Vi kan se nøden eller hvordan et menneske har det gjennom det vi ser i deres øyne.
Men har du tenkt over hvordan vi blir påvirket av det vi ser hverdag? Fra vi våknet om morgenen før vi skal lukke øynene om natten? Hvor mye skal vi la oss påvirke av de vi ser? Alt vi leser i media påvirket oss på ett eller annet måte.
Vi ser vold, elendighet, sykdom, suksess, falskhet, krig, dødsfall, grådighet over makten osv.
I siste tiden har det skjedd noe forferdelig. Mange mennesker døde i en container. Menneskesmugling på det verste ifølge nyhetene. Mennesker som ofrer alt for å få en bedre fremtid andre steder i verden, men mistet livet på grunn av det. Jeg tenkte på familiene som de forlot hjemmefra. De har det sikkert veldig tøft. Hvem kan trøste dem da? Håpet blir knust i tusen biter.

VI SER BARE ROT I POLITIKKEN
På hjemmefronten, har vi skiftet ordførere flere ganger i løpet av en måned og ennå er saken ikke ferdig. Hva gjør en menig mann da? Blir vi holdt for narr? Det står om det i media. Man lurer når skal politikere tenke på befolkningen isteden av deres egne agendaer?
Det spares og spares overalt og man blir usikker på om man har arbeid i det kommende året. Klarer man å samarbeide med befolkningen med den kommunen vi slår sammen med når politikerne ikke klarer å bli enige?
Jeg tenker…klarer jeg å fortsette med den jobben jeg har nå som gir livsglede til de eldre etter sammenslåingen? Blir det tatt hensyn til de eldre når kassa er tom? Hva med skolebarn?

Ja, vi klarer sikkert å gjøre noe på et eller annet vis…

EN HELGEN
Mor Teresa er et eksempel på det. Hun fikk et kall fra Gud om å vie sitt liv til å hjelpe de fattige. Hun så nøden og gjorde noe med det. Hun grunnla ordenen « Missionaries of Charity» som hjalp fattige og syke i Calcutta. Og hun ble en inspirasjon for mange. Det var sikkert mange gatebarn som fikk hjelp gjennom henne. Vi kan kanskje ikke gjøre alt som Mor Teresa hadde gjort, men det finnes mange gatebarn overalt. Hvis vi kan bare hjelpe en, bidrar vi med noe.

REDDET HUNDREVIS AV BARN
Johan van Hulst reddet hundrevis av jødiske barn under andre verdens krig. Han så jødiske barn som trengte hjelp under krigen og gjorde noe med det. Under krigen skal van Hulst ha vært med å redde mer enn 600 jødiske barn og babyer fra gasskamrene. Tenkt at han reddet mange babyer.

ABORT
Jeg tenker på i disse dager hvor mange aborterer babyer de ikke vil ha. Det passer ikke. For ung til å ta ansvar. Babyen blir i veien for karrieren eller ble uheldigvis unnfanget over en alkoholpåvirket tilstand. Man kan lure hvor mye verdt er det et menneskeliv som har nettopp begynt? Heldigvis fantes det en mann som het Johan van Hulst som brydde seg. Og jeg tror at det også finnes mange som han også i disse dager.

Da jeg holdt på min morgenandakt en dag, leste jeg i Matteus 9:36 hvor det står « Og da han ( Jesus) så folkemengden, syntes han inderlig synd på dem, for de var forkomne og hjelpeløse, som sauer uten hyrde.»
Da tenker jeg plutselig hvordan jeg ser andre mennesker. Gjør jeg noe med det jeg ser hverdag?
Eller gjør jeg bare tingene fordi det er forventet av meg?

Hva kan vi gjøre for å kunne bidra med noe positiv der vi er?
Kanskje vi kan begynne å bry oss mer hvordan andre har det og ikke bare fokusere på oss selv? Hva vi skal spise, hva slags klær vi skal bruke, hvor vi skal reise på ferie, hvordan skal vi se perfekte ut i verdens øyne? Det er vel ikke galt å tenke på alle disse tingene, men noen ganger er det bare disse tingene som opptar oss at vi glemmer at det finnes andre ting enn hvordan vi skal tilfredsstille oss selv.
John Kennedy sa det» Ask not what your country do for you – ask what you can do for your country.” Og hvis vi kan praktisere disse ordene i familiekretsen vår, på arbeid og ellers i samfunnet, jeg tror verden blir et bedre sted å være for hver og en.
Målet mitt i hvert fall hverdag er å gjøre en forskjell der jeg er!
Bli bedre person enn den jeg var i går.
Til å finne lys i mørket.
Bli mer løsningsorientert enn en person som ser bare problemer og hindringer

I bibelen står det: Som dere vil at andre skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem. Lukas 6:31

Enn du?
Hva ser du rundt deg?
Er det noe kan gjøre noe med?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg