“Hva skal vi ha til middag i dag?” spurte Hr. Happy. Jeg sa at han kan ta ut svinekjøtt fra fryseboks og jeg skal lage en rett.
Ettersom Hr Happy hadde kjøpt en del ribber i fjor, fant jeg ut at jeg kan lage en ” spareribs rett” av den.
Jeg tror den er ca 1 og halv kilo.
Marinade: 1 1/2 kopp annanas kraft, 1 ss salt, 1/4 soyasaus, 2 ss sitronsaft og 1ts pepper. Jeg har marinert den i en time, men hvis man har tid kan man ha det i marinade i 2 timer eller lenger.
Hakket løk og hviløk
Surret i smør i pannen noen minutter
Ha i kjøtt og steke ca 7 minutter i sterk varme
Etterpå tilsette jeg marinaden og 1 1/2 kopp vann. Og kokte til kjøttet ble mør.
Til slutt tilsette jeg 1/2 boks tomat puree og 1 ss sukker.
Jeg hadde tenkt å la det karamelisere seg slik at det blir litt brun, men Hr Happy vil ha sausen. Så jeg gjorde ikke det. Pyntet med pureeløk. Den ble kjempegod:)
Spiste med potet grillet i airfryer og litt salat fra gårsdagen middag og ananas biter.
Gårsdagens middag. Stekt torsk, salat og ris. Jeg filleterte ikke torsken for jeg orket ikke:) Jeg tenkte at jeg kunne heller fjerne bein under måltidet. Hr Happy var enig.
Har du laget spareribs før?
Aldri laget spareribs, men dette ser nyyyydelig ut <3