Synet bidrar

Har du opplevd det en gang at det du så var ikke den var i virkeligheten?

Min mann og jeg ble lurt i går….

Ettersom det var lørdag og det er vår datedag, i hvertfall for meg….for han sier at vårt liv består av å date hverdag. Han mente vel at om vi er hjemme, vi er også på date. Det er jo hans mening. Min mening av date er å være ute av hjemmearealet.

Men nok om det. Jeg googlet litt for å finne nye gapahuker rundt omkring som vi ennå ikke vært på besøk og fant en gapahuk i Bjugn området ( Sør Trøndelag) som heter Hal-Mod huken. 

Vi kjørte dit ca. 20 minutter hjemmefra og gått ca over en kilometer fordi vi tok feil av veien. Heldigvis møtte vi to Thailendere som var der og plukket sopp og de fortalte hvor stedet er.. 

Her er veien til gapahuken. Et gammelt skilt.

 

På en annen skilt, står det Tårnveien hans Kaneles. I følge historie, het han Kornelius. Han og familien hans bosatte seg her tidlig i 1900-tallet. Han som alle de andre måtte ha brensel. Han laget denne veien for å kunne lettere hente torvmyr fra andre siden. 

Omsider fant vi gapahuken

Men vi undres på hvorfor det ikke heter Hal-Mod huken, gapahuken vi let etter. Enten tok vi feil eller de skrev feil på nettet.

 

Men det var fint utsikt

Sjokolade og te er en sikker trøst etter mye gåing….

På vei dit så vi dette stedet. Så ut som de har gårdsalg. Så kjørte vi innom på vei tilbake for å kjøpe noe og for å ta en titt.

 

 

Så ikke folk til å begynne med, men etter hvert dukket det et ektepar. Vi spurte om vi kunne kjøpe noe for det står på skiltet at de selger smør, melk og brød. Da smilte ekteparet og sa at de egentlig ikke selger noe. Det er mannen i huset som har samlemani og hadde samlet masse ting gjennom tiden og derfor laget stedet som en liten museum for familie og venner. Og vi som trodde at det var en butikk:)

Eieren eller mannen i huset fortalte at han var med på å bygge gapahuken og han heter Hermod ( Den andre ordet for Hal-Mod gapahuken. Men de ga gapahuken navnet Småliklompen.

De inviterte oss inn og der inne var det et koselig liten museum hvor familie og venner eller noen lag bruker til å ha samlinger noen ganger i året, men ikke til utleie s afruen.

Tok noen bilder, men torde ikke å ta bilde av inventaret. De er ikke sikkert de liker at inventaret blir publisert. 

Men disse bildene hang på dørene og synes at det var artig.

Gave fra et barnebarn sa fruen.

Viking Troll av tre

Fin hage også foran

Vel, det var det jeg skulle fortelle at synet bidrar. Vi trodde det var et gårdsalg, men det var det ikke.

Det som var artigere var at ekteparet kjente faktisk slekta til min mann og det ble mye snakk om foreldre og fortiden som jeg syntes var interessant. 

Enn du? Hadde du opplevd at synet bidrar?

                                                         Avslutter med dagens ord:

Se kildebildet

bildesource

 

6 kommentarer
  1. Har hendt at synet bedrar ja..eller at man oppfatter ting før en får tenkt seg om..ikke rart dere trodde di solgte noe der da..hadde jeg gjort også..hehe.. Moro å se di fine bildene her.. Jeg kaller det også date når vi er ute av huset..men kan jo stelle i stand litt og kalle det en date hjemme også da.. Klem <3

  2. Det har vel hendt de fleste av oss det tenker jeg, men dere fikk jo en fin opplevelse ut av det allikevel 😊 Å så fikk du jo forklaring på navnet også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg