Konsert for de rammede!

Det fleste utlendinger sier at nordmennene er kalde og ikke kunne vise frem følelser. Men etter å ha bodd lenge i Norge, fant jeg ut at det er ikke det egentlig.  Min mann er norsk og han er i hvert fall et varmt menneske som viser omsorg til familie. Han hjelper stadig noen som spør om hjelp. Jeg har opplevd at norske folk viser sine følelser i mange tilfeller og er omsogsfulle mennesker.

I det siste, opplevde Filippinene, hjemlandet mitt den verste stormen noen gang hadde rammet landet. Norge hadde sendt hjelp med en gang. Det var en handling som ikke kunne gjøres av kalde mennesker. Og flere lag og organisasjoner arrangerte innsamling overalt. Og det ble også gjort her på Brekstad, hvor jeg bor. Folket hadde bare et mål. Å hjelpe!

 

 

Ordføreren vår reagerte straks da han så de hjerteskjærende bilder fra Filippinene. Han snakket med han som hadde ansvaret på kulturhuset om han kunne sy sammen en konsert for å kunne samle inn penger til de som var rammet av katastrofen på Filippinenne. Man kunne ikke hjelpe alle, men i hvert fall noen, sa han.  Jeg at det var  godt gjort allikevel.

Etter en uke, var alt i boks

 

 

Her viste de frem blider fra Filippinene både det som var bra i Filippinske kultur og de som var fælt som dere ser på bildene. 

 

 

Bildene fikk oss til å gråte innvendig. Jeg tror mange ble berørt.

 

Etter å ha sett på bildene, begynte konserten. En orkestra kom fra Rissa  for å spille gratis som hjelp til innsamlingen. Jeg må si at de  ikke bare har gode hjerter, men at de har virkelig talenter. Musikken vi hørte på var så vakker at vi både hørte og følte. Man får jo gåsehud av å høre på dem.

Så ble det etterfulgt av en ung man som sang som Pavarotti. Da reiste nesten alle sammen opp for å klappe. Det var så nydelig. Synd at jeg ikke fikk med meg navnet. kanskje noen som kjenner han igjen på bildet?

 

Etterpå viste de  en intervju som CNN gjorde med Erlend Johannessen. Han har vært mye i media i det siste og er den store helten som har berget livene av de ungene han hadde på barnahjemmet

” Streetlight” på Filippinene.  Men nå trenger de virkelig hjelp til å begynne på nytt igjen. Inntektene fra konserten går til dem.

 

 

 

noen av ungene på barnahjemmet

 

Så fortsatte konserten. De kom en gruppe  av fem gutter og en ung jenta. Guttene spilte veldig livlig musik og jenta har sunget ” Opps, I did it again av Britney Spears. Da så jeg at det fleste sang med og føttene begynte å trampe. Jeg fikk lyst til å danse til og med. Et avbrekk fra de triste stemningen i salen.

 

Vår kulturskolelærerinne  bidro med en sang og spilte piano. Sangen hennes handlet om himmelen som faller ned. Jeg følte at jeg ble gynget opp og ned mens hun sang. Denne damen har en vakker stemme som hun også bruker til å synge til de eldre på sykehjemmet der jeg jobber. Imponerende.

 

 

så ble da tid til auksjon. Mange lokale kunstnere bidro med deres verk til inntekt til Streetlight. Fine malerier som dere ser.

 

 

 

 

 

Alle sammen ble solgt. Jeg kjøpte det siste bildet. Jeg likte det og samtidig bidro jeg litt til innsamlingen. 

Det var mange andre også som bidro med penger og annet som Fagforbundet, Ørland Sparebank og Hovde Hønseri . 

Etter auksjonen, ble det underholdningen igjen. Denne gangen, var det Kristoffer, en ung og begavet mann som sang og spilt på piano. Han er halv norsk og halv filippinsk.

Etterfulgt av Mary Ann, som er også halv norsk og halv filippinsk. Hun oversatt en kjent filippinsk sang til norske språket og sang den for oss. Det betyr mye synes jeg. Og nydelig stemme , har hun også. 

 

 

 Så ble det en gruppe musikkere. Sangen handlet om lys. Passet perfekt for Streetlight.

Den siste opptreden var fra den berømte Lisa Olden som skal snart reise   til America og Canada på turne.

 

Etter konserten, ble det mat å få. Vi filippinske damer har laget mat. Jeg har laget kylling karri.

Min søster Lourdes, riskake

 

Jeg fikk ikke mulighet til å ta bilder av matbordet pga masse folk som sto i kø.  Håper de likte maten. 

Har bare lyst til å takke alle som gjorde denne konserten mulig. Gode hjerter av varme folk.  Uforglemmelig konsert for oss alle sammen. Vi filippinske som bor her  er så takknemlig for all hjelpen fra nordmennene. Norge er et  vakkert land med snille mennesker.

Takker også de andre  damene som har laget maten. 

Til høyre, Anca er fra Romania, men hun har virkelig stått på og hjalp. Fin dame med et godt hjerte.

Lourdes, Doreen, Jessa og Maries

 

Letecia ga pengene som hun fikk  som gaver fra hennes bursdag til Filippinene.

søte damer med søte smil

De andre som også bidro med sitt som Jolly, Cristina og Lilet var ikke med på bildene, men takk for støtten girls:)

Håper jeg ikke  glemte noen.

JOY

 

9 kommentarer
  1. Kjempe arrangement, virkelig……:-) Det er klart vi skal hjelpe de som trenger det….:-)
   Normenn er ikke kalde, vi har bare litt tungt for å komme i gang, så blir vi varme som bare det….:-)

  2. Mennesker sier ikke nei til å hjelpe, det finnes klart noen, men de er takk og lov få. De fleste mennesker er medmennesker som ikke ønsker å se andre lide og strekker gjerne ut en hjelpende hånd. Når det kommer til penger gir folk gjerne – men ikke alle går den ekstra milen for å hjelpe til fysisk,men heldigvis er det ganske mange som gjør det også. Godt å se mennesker hjelpe – og vise at de bryr seg. Nordmenn trenger et spark i rumpa innimellom – men da setter de igang. Det finnes gode og vonde mennesker i hele verden, i alle land og alle kulturer og religioner – vi må ta vare på de gode og håpe at de andre en dag snur:) God klem fra meg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg