Har du det vondt?

Hvis du har lyst å lese forrige innlegg i dag: Som dagene går

2.Kor 1:4 Han trøster oss i all vår nød, for at vi skal kunne trøste dem som er I nød,men en trøst vi selv får av Gud.

Fra vi ble født, ønsker vi å bli trøstet. Babyer gråter fordi de føler seg ukomfortable. Barn gråter når de blir såret. Når vi blir eldre, ønsker vi fortsatt å bli trøstet når livet  blir for tøft. Det er slik vi mennesker er … onde eller gode.

Vi lever i en grusom verden, og vi kan ikke gå gjennom dette livet uten å bli såret. Hvis vi ikke finner trøst fra de vi søker trøst med, er sjansen stor for at vi begynne å skade andre slik at det er ikke bare vi som har det vondt.

TRØST

Bibelverset ovenfor sa at Gud trøster oss i alle våre problemet. Vi får det når vi søker trøst hos ham. Ikke alle mennesker gjør det. Noen søker trøst i mat, shopping, sosiale medier, venner, narkotika, makt, sex og så videre. Listen kan være uendelig. Uten å tenke at det kan være ødeleggende å søke trøst i disse tingene i lengden.

Som regel, søker vi trøst hos våre nærmeste, men sjansen er stor for at vi blir skuffet … mange ganger. Kanskje noen har mer enn nok av sine byrder til at det ikke er mer plass til å trøste oss?. Det beste vi kan gjøre er å søke trøst hos Gud slik at vi kan også trøste andre. En gjerning motivert av kjærlighet.

Les: 1. Peter 3:8-10 Til slutt et ord til dere alle: Ha det samme sinn, vis medfølelse, elsk hverandre som søsken, vis hjertelag og ydmykhet. Gjengjeld ikke ondt eller skjellsord med skjellsord. Dere skla tvert imot velsigne. For dere er selv kalt til velsignelse.

Bønn: Kjære og trøstende Far, jeg takker deg for at vi kan finne trøst hos deg. Vi ser deg kanskje ikke, men du sender trøst gjennom ditt ord og ditt nærvær. Du kan også sende folk for å trøste oss. Og hvis vi bare åpner øynene våre, kan vi bli trøstet av de vakre skapelsene som omgir oss som Du hadde skapt med Dine trøstende og mektige hender. Soloppganger minner oss om at det er håp. Solnedganger gir oss fred fordi det vil være en sjanse til å komme seg etter det vonde vi føler med en god natts søvn. Som tørr mark som trøstes av nedbøren … det er vi også hvis vi søker trøst ovenfra. Takk Far for din kjærlighets trøst. Det er en forsikring om at uansett hva vondt vi kan oppleve … kan vi finne trøst i deg og kan også trøste andre.  Jeg ber i Jesu navn. Amen

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg